Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT TURKEY FAN CLUB GENEL >Sohbet \ Muhabbet
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Genel Olarak 307
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Genel Olarak 307

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
yigit1989 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yigit1989 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Genel Olarak 307
    Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2010 Saat 02:16
Herkese Selamlar,

1-2 saattir forumlardaki konuları okuyorum içimden böyle bir konu açmak geldi affınıza sığınarak...

307 m ile ilgili bazı yorumlarımı belirtmek istiyorum..

Aracı ilk aldığımda açıkçası korkularım vardı , 1996 corollamı sattıktan sonra babam bana Corsa Fiesta ayarında bir araba almak isterken benim içimde gençliğinde verdiği bir arzuyla 307 yatıyordu, ve ne yaptım ettim babama 307 mi aldırdım.

Aracı aldığımda arabadan sözde anlayan arkadaşlarım buruk bir ifadeyle hayırlı olsun dediler, bana 307 nin çok güzel araba olduğunu ancak özellikle oto. viteslerinde çok sorun çıktığını öğrenci bütçesiyle benzinini ve bakımlarını karşılayamayacağımı söylediler...

Daha sonrasında bu foruma üye oldum ve açıkcası konuları okuduğum zaman moralim bozuldu , paranoyak gibi arabadan gelen her sese takılıyordum arabayı her çalıştıdıgımda kaputu açıp dinliyor her parkettiğimde stop etmeden direksiyon pompasından gelen sese takılıyor babama dinlemediğim için kendime lanet ediyordum...

Zaten bu forumda actıgım bazı sorular isimli 2 konuda da bunları belirtmiştim...

İşin tuzu biberi olarak daha 1. haftamda alternatör kayıs rulmanı mı her neyse bozuluyor ve bana 170 tl masraf cıkarıyordu... Babamda oto. vites corolla var onun vites geçişleri hissettirmeden düşük devirlerde olurken benim aracımda 3000 devir civarı vites geçişi oluyor ve 1den 2 ye geçerken arac vuruyordu...

Bu yetmiyormuş gibi guneslik patlaktı ve serviste 650 tl gibi bir rakam söyluyorlardı kolçağı kırmıstım yine serviste yapamayacaklarını değişmesi gerektiğini söylüyorlardı...Far sensörüyle yağmur sensörü zaten Allaha emanet kendi kendine gündüz 12 de far yakar havada bulut yokken silecek çalışır tamiri için servis 400 tl para ister...

Aracımla ilk 1 ayım bu şekilde çok mutsuz geçti...

Ancak 190 boyunda 110 kg biri olarak arabada çok rahattım konforu rahatlıgına diyicek birşey yoktu... uzun yolda yormaz şehir içi trafikte sıkmaz bunlarda iyi yönlerdi tabiki...

Aracımla mecburiyette ayda 4-6 kez arası uzun yol yapıyorum Konya-Ankara arası her gidip geldiğimde arabamı daha çok sevmeye başlamıştım,arabamla bütünleşiyor,her zevkin bir bedeli oldugunu benzin istasyonuna girdikce öğreniyordum...

şu anda arabamla 5 ayım doldu canımı sıkan gıykklama sesi egsoz contasının değişmesiyle geçti bakım sonrası balatalarım disklerim değişti ve bakımımdan 2 gün sonra çok ciddi bir kaza atlattım arabamın o hızdayken o kadar çabuk durmasana gerçekten çok şaşırdım belki balatalar değişmese yada hala corollaya binsem bu yazıları yazamıyor olacaktım...

Sonuç olarak belki 307 masraflı benzin tüketmeyi seven bir araba olabilir ama ben arabamla şu anda bir bütünüm, Allah izin veripte imkanlarım oluşursa arabama yaptırmak istediklerim.

*Komple Pasta-Cila İç detay temizlik-çiziklerin boyanması(2 tarafıda anahtarla çizmişler bir kerede beton saksıya sürttüm boya kalktı )

*Ses sistemi- zaten mevcut konuda baya bir mesajım var.

*Cam filmi

*Krom çıtalar,ön panjur,kapı kolları vs

*xenon far

* 5 kollu jant

*çamurluktaki eziklik ve marşpiyerdeki eziklik

* Güneşlik ve kol dayamanın değişmesi

İnşallah istediğim şeyleri yaptırabilirim.

Kısada düşüncelerimi yazmak istedim , vaktinizden çaldıgım için affola...

(Ankara veya Konyada saydıgım maddelerle ilgili yardım edebilecek varsa seve seve kabul ederim:) )
Yukarı Dön
fatih1903 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı fatih1903 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2010 Saat 08:16
güzel anlatmışsın bu klasmanda 307 nin üstüne araba tanımam :)  saygılar ...
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2010 Saat 08:44
307 guzeldır :)
Yukarı Dön
trtolgi Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı trtolgi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2010 Saat 09:18
bayılıyorum bu arabayaaaa
Yukarı Dön
H-a-d-i Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı H-a-d-i Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2010 Saat 09:19
307 gerçekten de klasmanına göre gayet konforlu araç. emsal markalardan da cazip fiyatlı. gidişi de mükemmel. biraz da süspansiyonu iyi olabilirdi. iç hacmi de yeteri kadar geniş.

elimde 307 için tertemiz angel eyes farlar ve xenon ampuller ve balastları var. yakın zamanda resimleri çekip, satışa çıkarcam.
Hadi, 1981, İstanbul
Yukarı Dön
EminÖNAL Açılır Kutu Gör
MODERATOR
MODERATOR
Simge
P.T. MODERATÖR

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı EminÖNAL Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2010 Saat 09:44
Sende mi boşaltıyorsun Hadi abi.
A3

Yukarı Dön
H-a-d-i Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı H-a-d-i Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2010 Saat 09:48
Orjinalini yazan: EminÖNAL EminÖNAL Yazdı:

Sende mi boşaltıyorsun Hadi abi.

evet Emincim.
Hadi, 1981, İstanbul
Yukarı Dön
EminÖNAL Açılır Kutu Gör
MODERATOR
MODERATOR
Simge
P.T. MODERATÖR

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı EminÖNAL Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2010 Saat 10:21
Hayırlısı olsun bakalım
A3

Yukarı Dön
individual Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
23 - Ocak - 1982

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı individual Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2010 Saat 21:55
bende 307 kullanıyorum 3 yıldır.
bana masrafı 11 tl oldu.

ayrıca araba 5 yaşında ve 76000 km de olmasına rağmen ilk fren balata değişimini geçen hafta sonu yaptım.

benimde yaptırmak istediklerim
integral deri döşeme
307 cc gösterge
307 cc ayak dayama
307 cc vites topuzu
225/40/18 lastik ve 308 gt jantları
cam filmi
Yukarı Dön
ACHTUNG Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ACHTUNG Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2010 Saat 23:57

bende 307 kullanıyorum özellikle en sorunlu denilen bva yı ama aracımı seviyorum az paraya çok donanımlı geniş araç tek sıkıntım süspansiyonları çok sert onun haricinde bir problem yok

sorunle denilen otm şanzımanla s modunla ne manueller geçtik biz kara kızla :D
Yukarı Dön
atakanka Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
01 - Eylül - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı atakanka Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Mayıs 2010 Saat 00:40
arkadaşım arabayı alana kadar bende heyecanlıydım. arabayı aldıktan sonra forumlarda yazılanları her okuyuşumda beynimden kaynar sular mideme kramplar giriyordu. neyse ki benim "jo" (307'ime koyduğum isimdir) o yazılanların hepsini boşa çıkarttı.

benimde arabamla 3. ayım olucak ve bana masrafı 3 lira. Oda bir far birde stop lampası olmak üzere 2 ampülünü değiştirdim sadece. pejolar çok sorun çıkarıyormuş yok servisten çıkmıyormuş diye soran veya lafa giren olursa artık kıçımla gülüyorum...

özetle arabamı ve peugeot'u çok seviyorum her ne kadar parçaları pahalı olsada :))

( bu arada arabam 1.4 HDİ XR 2004 307 )
Varlığımız provakasyon birbirimize.
Yukarı Dön
Onur Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Onur Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Mayıs 2010 Saat 00:57

bva lar peugeot nun otomatikleri gerçekten sağlam bakmayın siz o kdr o kdr sorunlu degil. çeit çeşit otomatik triptonic araç kullandım japon iyidir derler 2009-2010 corolla triptonicler d konumunda dur kalkda sürekli hata veriyor sıfır araça yahu vuruntur olabilir şanzıman bakımları pek önemsenmedigi için bellirli km de valf kontrol ünitesi ve şanzıman yağı değiştigi zaman o sorunlu denilen bva lar canavar gibi oluyor peugeot gerçekten iyi arabadadır siz bakmayın milletin söylediklerine biraz uzun yazdım ama kusurum varsa affola

2011 Renault Clio Extreme 1.6 16v BVA
Yukarı Dön
F-Eren Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
23 - Temmuz - 1983

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı F-Eren Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Mayıs 2010 Saat 02:31
ben de 206 bva kullanıyorum çok memnunum gerçekten 1den 2ye geçiş biraz sert ama hiç önemi yok inanın bmw 528i de bile viteste ne saçmalamaları oluyor bizzat şahidim. aracınıza bakın kullandığınız aracın özelliklerini bilin kolay kolay problem çıkmaz bence. ayrıca otomatik viteste de amerikan araçları japonlara fark atar derim emin olun...
dipnot olarak benim en çok istediğim 307 dizel otomatik idi 308 de karşıma çıktı ama 307de olmalıydı 308de değil... 307 görüntü itibariyle çok daha başarılı 308den...
Fatih Eren (1983)
Mühendis, İstanbul, Aslan Galatasaray
2003 206 XT 1,6 16V BVA Şeytan Kırmızı + Sunroof
A Rh -
Yukarı Dön
endorphine Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı endorphine Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2010 Saat 15:26
Bende yaklaşık 5 aydır 307 otm. kullanıyorum. Ufak tefeklerin şeylerin dışında memnunum araçtan. Zaten sorunsuz araç yoktur. Mekanik ve elektronik bir arada nede olsa. Opelde kullandım önceden. Ondada ufak tefek şeyler çıkıyordu. 307nin tek kötü yanı (benim için) süspansiyonları taş gibi. En ufak çukurda çıkıntıda zıplatıyor adamı. Hızımda oldukça düşük olmasına rağmen... Önceden kullandığım 98 astra bundan çok daha konforluydu.  
2006 307 comfort otm.

Yukarı Dön
can32 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı can32 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2010 Saat 16:00
bende geçmişte 2 adet 307 kullandım 2side 2006 model premiumdu. 1.sini pert ettim ve şimdi şükrediyorum o kaza anında 307 kullandığıma. araç pert olmasına karşın içinden küçük kardeşimde dahil 4 kişi burnumuz bile kanamadan çıktık. yazılıp çizilenlere kulak asmayın tek kusuru sert ve kısa arka helezonlarının olması. şehir içinde konforu azaltıyor ancak yüksek hızda inanılmaz yol tutuş sağlıyor. devirli kullanımda birazda çok yakıyor ancak klasmanındaki en iyilerden bence...
Yukarı Dön
tayfunyesilyurt Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tayfunyesilyurt Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2010 Saat 10:11
Aynen yiğit, bana da zamanında cok dediler, yok o motor o arabayı kaldırmaz, yok çok sorun çıkartır vs..

Ben beğendiğim için aldım , ve bana 5 lira masrafı olmadı henüz. Ve gayette seviyorum arabamı, sürüşü keyifli, yakıtta cimri, şekil şemal gayet güzel.
Zamanında pejo aldıgımda niye bunu aldın diyen arkadaşlarım, sürdükten sonra haklıymışsın demeye başladılar.
Umarım böylede devam eder.

Bu arada bende xenon far taktırmak istiyorum, lakin cezamı veriliyor artık bunlara? forumda bir konuda okumuştum ama gerçekten bir yaptırımı oluyormu? ceza yiyen arkadaş oldumu hiç?

Bu arada tabiki xenon taktıracaksak merceğide olucak arkadaşlar :)
Özellikle Hadi abiden bi uzman cevabı bekliyorum :)
Peugeot 307 1.4 Hdi
Yukarı Dön
H-a-d-i Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı H-a-d-i Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2010 Saat 10:19
öncelikle estağfurullah, uzmanlık kim, ben kim !
mercekli olursa çok iyi olur, karşıdan geleni çok rahatsız etmez.

ve şunu kesin bir şekilde söylüyorum. merceksiz xenonlar muayeneden geçemezler. ayrıca trafik polisi de mercekli veya merceksiz xenona ceza yazabilir. hatta tekrar muayeneye de sevk edebilir. düşünenler bunları göz önünde bulundursun.
Hadi, 1981, İstanbul
Yukarı Dön
ErolSen Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
21 - Şubat - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ErolSen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2010 Saat 12:44
durup dururken sattırmayın şimdi bana 206 mı. Sırıtma
Erol ŞEN
ESKİŞEHİR
21.02.1985
B Rh +
2005 206 X Line 1.4 O.V
Yukarı Dön
tayfunyesilyurt Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tayfunyesilyurt Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2010 Saat 13:41
Orjinalini yazan: H-a-d-i H-a-d-i Yazdı:

öncelikle estağfurullah, uzmanlık kim, ben kim !
mercekli olursa çok iyi olur, karşıdan geleni çok rahatsız etmez.

ve şunu kesin bir şekilde söylüyorum. merceksiz xenonlar muayeneden geçemezler. ayrıca trafik polisi de mercekli veya merceksiz xenona ceza yazabilir. hatta tekrar muayeneye de sevk edebilir. düşünenler bunları göz önünde bulundursun.

walla abi doğru söylüyorsunda, ben yakın çevremden kimsenin xenon yüzünden ceza yediğini görmedim. Forumda yazıldığı üzere, xenon orjinal olarak arabada varsa sıkıntı olmuyormuş. Trafik polisi bunu nasıl anlayacakki?

Ayrıca bende zaten baya sıkıntı çekiyorum xenon farlardan, eğer yaptırırsam dahi  karşı tarafı kesinlikle zarar vermicek şekilde yaptırmaya çalışırım, veya en aza indirgicek şekilde.

Zaten öğle arasında iskitlere gittim. Xenon'a işçilik dahil 120 lira dediler. 2 farda komple değişirse 380 dediler. Bilmiyorum fiyatlar uygunmu :S
Peugeot 307 1.4 Hdi
Yukarı Dön
H-a-d-i Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı H-a-d-i Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2010 Saat 14:40
artık müsade edelim de günde 12 saat araçların içinde çalışan trafik polisleri hangi araçlardaki xenonlar orjinaldir, bilsinler yani. hiçbirşey bilmeyen polis bile en full 206'da bile orjinal xenon olmadığını bilir.

120 TL normal, ama 380 fazla geldi. 350 TL nin altında olması gerekir bence. ama çok kaliteli bir markaysa bilemem.
Hadi, 1981, İstanbul
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Hoparlörden gelen çatlama sesi son mesaja git 6266 3 Murat0642
konu icon Peugeot 308 Kilit Problemi son mesaja git 252 0 gulemans
konu icon Çözülemeyen gaz kesme arızası son mesaja git 445 0 tunakrf
konu icon Soğutmalı Torpido Gözü son mesaja git 2564 1 burak0701
konu icon ARKADAŞLAR Bİ SORUNUMA ÇÖZÜM BULALIM LÜTFEN. son mesaja git 4683 9 telliogluorhan
konu icon hararet sonrası stop etmesi son mesaja git 273 0 egecaglar
konu icon 207 far ayar vidası yerinden çıktı son mesaja git 323 0 Ayan
konu icon Mazotta su var uyarisi son mesaja git 4522 2 407aziz
konu icon Peugeot 206 1. Vitesten 2.vitesen geçerken vuruntu son mesaja git 4753 9 sedatdizin
konu icon DTC P1351 son mesaja git 40347 12 Ebulfeth
konu icon 208 yağ yakma son mesaja git 719 0 barisF
konu icon Otomobil Neden Hararet Yapar.? son mesaja git 19261 8 brs3393brs
konu icon Serdar Yıldırım Hikayeleri son mesaja git 6148 7 Serdar102
konu icon Atatürk'ün Gölgesi Yeter - Serdar Yıldırım son mesaja git 646 4 Serdar102
konu icon Külbütör yağ sızıntısı ve sesi yardım son mesaja git 982 1 Warcry
konu icon Kapı kilidi son mesaja git 13645 6 brs3393brs
konu icon Merhaba tanışma son mesaja git 4 0 brs3393brs
konu icon Merhaba tanışma son mesaja git 1 0 brs3393brs
konu icon Merhabalar son mesaja git 6 0 tunakrf
konu icon Peugeot 1.2 Puretech genel bakım ve değerlendirme son mesaja git 1569 0 Dustero59
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 SEPTEMBER EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Serdar102 9
brs3393brs 4
tunakrf 2
Warcry 2
Murat0642 2
barisF 1
Ebulfeth 1
sedatdizin 1
407aziz 1
Ayan 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English