![]() |
|
Genel Olarak 307 |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
yigit1989 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2009 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 81 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yigit1989
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2010 Saat 02:16 |
Herkese Selamlar,
1-2 saattir forumlardaki konuları okuyorum içimden böyle bir konu açmak geldi affınıza sığınarak... 307 m ile ilgili bazı yorumlarımı belirtmek istiyorum.. Aracı ilk aldığımda açıkçası korkularım vardı , 1996 corollamı sattıktan sonra babam bana Corsa Fiesta ayarında bir araba almak isterken benim içimde gençliğinde verdiği bir arzuyla 307 yatıyordu, ve ne yaptım ettim babama 307 mi aldırdım. Aracı aldığımda arabadan sözde anlayan arkadaşlarım buruk bir ifadeyle hayırlı olsun dediler, bana 307 nin çok güzel araba olduğunu ancak özellikle oto. viteslerinde çok sorun çıktığını öğrenci bütçesiyle benzinini ve bakımlarını karşılayamayacağımı söylediler... Daha sonrasında bu foruma üye oldum ve açıkcası konuları okuduğum zaman moralim bozuldu , paranoyak gibi arabadan gelen her sese takılıyordum arabayı her çalıştıdıgımda kaputu açıp dinliyor her parkettiğimde stop etmeden direksiyon pompasından gelen sese takılıyor babama dinlemediğim için kendime lanet ediyordum... Zaten bu forumda actıgım bazı sorular isimli 2 konuda da bunları belirtmiştim... İşin tuzu biberi olarak daha 1. haftamda alternatör kayıs rulmanı mı her neyse bozuluyor ve bana 170 tl masraf cıkarıyordu... Babamda oto. vites corolla var onun vites geçişleri hissettirmeden düşük devirlerde olurken benim aracımda 3000 devir civarı vites geçişi oluyor ve 1den 2 ye geçerken arac vuruyordu... Bu yetmiyormuş gibi guneslik patlaktı ve serviste 650 tl gibi bir rakam söyluyorlardı kolçağı kırmıstım yine serviste yapamayacaklarını değişmesi gerektiğini söylüyorlardı...Far sensörüyle yağmur sensörü zaten Allaha emanet kendi kendine gündüz 12 de far yakar havada bulut yokken silecek çalışır tamiri için servis 400 tl para ister... Aracımla ilk 1 ayım bu şekilde çok mutsuz geçti... Ancak 190 boyunda 110 kg biri olarak arabada çok rahattım konforu rahatlıgına diyicek birşey yoktu... uzun yolda yormaz şehir içi trafikte sıkmaz bunlarda iyi yönlerdi tabiki... Aracımla mecburiyette ayda 4-6 kez arası uzun yol yapıyorum Konya-Ankara arası her gidip geldiğimde arabamı daha çok sevmeye başlamıştım,arabamla bütünleşiyor,her zevkin bir bedeli oldugunu benzin istasyonuna girdikce öğreniyordum... şu anda arabamla 5 ayım doldu canımı sıkan gıykklama sesi egsoz contasının değişmesiyle geçti bakım sonrası balatalarım disklerim değişti ve bakımımdan 2 gün sonra çok ciddi bir kaza atlattım arabamın o hızdayken o kadar çabuk durmasana gerçekten çok şaşırdım belki balatalar değişmese yada hala corollaya binsem bu yazıları yazamıyor olacaktım... Sonuç olarak belki 307 masraflı benzin tüketmeyi seven bir araba olabilir ama ben arabamla şu anda bir bütünüm, Allah izin veripte imkanlarım oluşursa arabama yaptırmak istediklerim. *Komple Pasta-Cila İç detay temizlik-çiziklerin boyanması(2 tarafıda anahtarla çizmişler bir kerede beton saksıya sürttüm boya kalktı ) *Ses sistemi- zaten mevcut konuda baya bir mesajım var. *Cam filmi *Krom çıtalar,ön panjur,kapı kolları vs *xenon far * 5 kollu jant *çamurluktaki eziklik ve marşpiyerdeki eziklik * Güneşlik ve kol dayamanın değişmesi İnşallah istediğim şeyleri yaptırabilirim. Kısada düşüncelerimi yazmak istedim , vaktinizden çaldıgım için affola... (Ankara veya Konyada saydıgım maddelerle ilgili yardım edebilecek varsa seve seve kabul ederim:) ) |
|
![]() |
|
fatih1903 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Mayıs 2009 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 301 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı fatih1903
![]() ![]() ![]() ![]() |
güzel anlatmışsın bu klasmanda 307 nin üstüne araba tanımam :) saygılar ...
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
307 guzeldır :)
|
|
![]() |
|
trtolgi ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Mart 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 153 |
bayılıyorum bu arabayaaaa
|
|
![]() |
|
H-a-d-i ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Mart 2009 Konum: İstanbul-Pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2056 |
307 gerçekten de klasmanına göre gayet konforlu araç. emsal markalardan da cazip fiyatlı. gidişi de mükemmel. biraz da süspansiyonu iyi olabilirdi. iç hacmi de yeteri kadar geniş.
elimde 307 için tertemiz angel eyes farlar ve xenon ampuller ve balastları var. yakın zamanda resimleri çekip, satışa çıkarcam. |
|
Hadi, 1981, İstanbul
|
|
![]() |
|
EminÖNAL ![]() MODERATOR ![]() ![]() P.T. MODERATÖR Kayıt Tarihi: 02 Ekim 2009 Konum: Bakırköy/İST Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1551 |
Sende mi boşaltıyorsun Hadi abi.
|
|
A3
|
|
![]() |
|
H-a-d-i ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Mart 2009 Konum: İstanbul-Pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2056 |
evet Emincim. |
|
Hadi, 1981, İstanbul
|
|
![]() |
|
EminÖNAL ![]() MODERATOR ![]() ![]() P.T. MODERATÖR Kayıt Tarihi: 02 Ekim 2009 Konum: Bakırköy/İST Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1551 |
Hayırlısı olsun bakalım
|
|
A3
|
|
![]() |
|
individual ![]() 2. Vites ![]() ![]() 23 - Ocak - 1982 Kayıt Tarihi: 01 Aralık 2008 Konum: kartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 996 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı individual
bende 307 kullanıyorum 3 yıldır.
bana masrafı 11 tl oldu.
ayrıca araba 5 yaşında ve 76000 km de olmasına rağmen ilk fren balata değişimini geçen hafta sonu yaptım.
benimde yaptırmak istediklerim
integral deri döşeme
307 cc gösterge
307 cc ayak dayama
307 cc vites topuzu
225/40/18 lastik ve 308 gt jantları
cam filmi
|
|
![]() |
|
ACHTUNG ![]() 2. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 12 Mart 2010 Konum: BALIKESİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 89 |
bende 307 kullanıyorum özellikle en sorunlu denilen bva yı ama aracımı seviyorum az paraya çok donanımlı geniş araç tek sıkıntım süspansiyonları çok sert onun haricinde bir problem yok sorunle denilen otm şanzımanla s modunla ne manueller geçtik biz kara kızla :D |
|
![]() |
|
atakanka ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Eylül - 1985 Kayıt Tarihi: 17 Şubat 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 201 |
arkadaşım arabayı alana kadar bende heyecanlıydım. arabayı aldıktan sonra forumlarda yazılanları her okuyuşumda beynimden kaynar sular mideme kramplar giriyordu. neyse ki benim "jo" (307'ime koyduğum isimdir) o yazılanların hepsini boşa çıkarttı.
benimde arabamla 3. ayım olucak ve bana masrafı 3 lira. Oda bir far birde stop lampası olmak üzere 2 ampülünü değiştirdim sadece. pejolar çok sorun çıkarıyormuş yok servisten çıkmıyormuş diye soran veya lafa giren olursa artık kıçımla gülüyorum... özetle arabamı ve peugeot'u çok seviyorum her ne kadar parçaları pahalı olsada :)) ( bu arada arabam 1.4 HDİ XR 2004 307 ) |
|
Varlığımız provakasyon birbirimize.
|
|
![]() |
|
Onur ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2009 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1305 |
bva lar peugeot nun otomatikleri gerçekten sağlam bakmayın siz o kdr o kdr sorunlu degil. çeit çeşit otomatik triptonic araç kullandım japon iyidir derler 2009-2010 corolla triptonicler d konumunda dur kalkda sürekli hata veriyor sıfır araça yahu vuruntur olabilir şanzıman bakımları pek önemsenmedigi için bellirli km de valf kontrol ünitesi ve şanzıman yağı değiştigi zaman o sorunlu denilen bva lar canavar gibi oluyor peugeot gerçekten iyi arabadadır siz bakmayın milletin söylediklerine biraz uzun yazdım ama kusurum varsa affola |
|
2011 Renault Clio Extreme 1.6 16v BVA
|
|
![]() |
|
F-Eren ![]() 2. Vites ![]() ![]() 23 - Temmuz - 1983 Kayıt Tarihi: 05 Ocak 2010 Konum: Tekirdağ - İst. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 377 |
ben de 206 bva kullanıyorum çok memnunum gerçekten 1den 2ye geçiş biraz sert ama hiç önemi yok inanın bmw 528i de bile viteste ne saçmalamaları oluyor bizzat şahidim. aracınıza bakın kullandığınız aracın özelliklerini bilin kolay kolay problem çıkmaz bence. ayrıca otomatik viteste de amerikan araçları japonlara fark atar derim emin olun...
dipnot olarak benim en çok istediğim 307 dizel otomatik idi 308 de karşıma çıktı ama 307de olmalıydı 308de değil... 307 görüntü itibariyle çok daha başarılı 308den...
|
|
Fatih Eren (1983)
Mühendis, İstanbul, Aslan Galatasaray 2003 206 XT 1,6 16V BVA Şeytan Kırmızı + Sunroof A Rh - |
|
![]() |
|
endorphine ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Ocak 2010 Konum: ? Durum: Aktif Değil Mesajlar: 192 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı endorphine
Bende yaklaşık 5 aydır 307 otm. kullanıyorum. Ufak tefeklerin şeylerin dışında memnunum araçtan. Zaten sorunsuz araç yoktur. Mekanik ve elektronik bir arada nede olsa. Opelde kullandım önceden. Ondada ufak tefek şeyler çıkıyordu. 307nin tek kötü yanı (benim için) süspansiyonları taş gibi. En ufak çukurda çıkıntıda zıplatıyor adamı. Hızımda oldukça düşük olmasına rağmen... Önceden kullandığım 98 astra bundan çok daha konforluydu.
|
|
2006 307 comfort otm.
|
|
![]() |
|
can32 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Mayıs 2010 Konum: eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 57 |
bende geçmişte 2 adet 307 kullandım 2side 2006 model premiumdu. 1.sini pert ettim ve şimdi şükrediyorum o kaza anında 307 kullandığıma. araç pert olmasına karşın içinden küçük kardeşimde dahil 4 kişi burnumuz bile kanamadan çıktık. yazılıp çizilenlere kulak asmayın tek kusuru sert ve kısa arka helezonlarının olması. şehir içinde konforu azaltıyor ancak yüksek hızda inanılmaz yol tutuş sağlıyor. devirli kullanımda birazda çok yakıyor ancak klasmanındaki en iyilerden bence...
|
|
![]() |
|
tayfunyesilyurt ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mayıs 2010 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 89 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tayfunyesilyurt
Aynen yiğit, bana da zamanında cok dediler, yok o motor o arabayı kaldırmaz, yok çok sorun çıkartır vs..
Ben beğendiğim için aldım , ve bana 5 lira masrafı olmadı henüz. Ve gayette seviyorum arabamı, sürüşü keyifli, yakıtta cimri, şekil şemal gayet güzel.
Zamanında pejo aldıgımda niye bunu aldın diyen arkadaşlarım, sürdükten sonra haklıymışsın demeye başladılar.
Umarım böylede devam eder.
Bu arada bende xenon far taktırmak istiyorum, lakin cezamı veriliyor artık bunlara? forumda bir konuda okumuştum ama gerçekten bir yaptırımı oluyormu? ceza yiyen arkadaş oldumu hiç?
Bu arada tabiki xenon taktıracaksak merceğide olucak arkadaşlar :)
Özellikle Hadi abiden bi uzman cevabı bekliyorum :)
|
|
Peugeot 307 1.4 Hdi
|
|
![]() |
|
öncelikle estağfurullah, uzmanlık kim, ben kim !
mercekli olursa çok iyi olur, karşıdan geleni çok rahatsız etmez. ve şunu kesin bir şekilde söylüyorum. merceksiz xenonlar muayeneden geçemezler. ayrıca trafik polisi de mercekli veya merceksiz xenona ceza yazabilir. hatta tekrar muayeneye de sevk edebilir. düşünenler bunları göz önünde bulundursun. |
|
Hadi, 1981, İstanbul
|
|
![]() |
|
ErolSen ![]() 2. Vites ![]() ![]() 21 - Şubat - 1985 Kayıt Tarihi: 30 Ağustos 2009 Konum: ESKİŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 247 |
durup dururken sattırmayın şimdi bana 206 mı.
![]() |
|
Erol ŞEN
ESKİŞEHİR 21.02.1985 B Rh + 2005 206 X Line 1.4 O.V |
|
![]() |
|
tayfunyesilyurt ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mayıs 2010 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 89 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tayfunyesilyurt
walla abi doğru söylüyorsunda, ben yakın çevremden kimsenin xenon yüzünden ceza yediğini görmedim. Forumda yazıldığı üzere, xenon orjinal olarak arabada varsa sıkıntı olmuyormuş. Trafik polisi bunu nasıl anlayacakki?
Ayrıca bende zaten baya sıkıntı çekiyorum xenon farlardan, eğer yaptırırsam dahi karşı tarafı kesinlikle zarar vermicek şekilde yaptırmaya çalışırım, veya en aza indirgicek şekilde.
Zaten öğle arasında iskitlere gittim. Xenon'a işçilik dahil 120 lira dediler. 2 farda komple değişirse 380 dediler. Bilmiyorum fiyatlar uygunmu :S
|
|
Peugeot 307 1.4 Hdi
|
|
![]() |
|
artık müsade edelim de günde 12 saat araçların içinde çalışan trafik polisleri hangi araçlardaki xenonlar orjinaldir, bilsinler yani. hiçbirşey bilmeyen polis bile en full 206'da bile orjinal xenon olmadığını bilir.
120 TL normal, ama 380 fazla geldi. 350 TL nin altında olması gerekir bence. ama çok kaliteli bir markaysa bilemem. |
|
Hadi, 1981, İstanbul
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |