![]() |
|
Cd çalar problemi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
t@lip ![]() 2. Vites ![]() ![]() 06 - Nisan - 1978 Kayıt Tarihi: 24 Mart 2009 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 376 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2010 Saat 17:41 |
Arkadaşlar merhaba,
Aracımda RD4 Cd çalar var, havaların ısınmasından mı kaynaklandı bilmiyorum ama CD'yi çıkartırken ara sıra takılıyor. CD'nin ucu görülebiliyor, tam çıkarmıyor dışarıya. Çalma da ve CD'yi içeri almada problem yok. CD takıldığı zaman kredi kartını CD'nin üzerine sürüp sıkıştırınca takılması geçip CD'yi dışarıya çıkarıyor. Bu problemle karşılaşan ve halleden oldu mu? Kendimin halledemeyeceği bir problemse Ankara'da nereye tamir ettirebilirim, tahmini masrafı ne çıkar? Paylaşımınız için çok teşekkür ederim, kazasız cezasız sürüşler dileklerimle..
|
|
En iyisi senin olandır
|
|
![]() |
|
t@lip ![]() 2. Vites ![]() ![]() 06 - Nisan - 1978 Kayıt Tarihi: 24 Mart 2009 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 376 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bilen yok sanırım, tşk..
|
|
En iyisi senin olandır
|
|
![]() |
|
H-a-d-i ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Mart 2009 Konum: İstanbul-Pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2056 |
CD yi geri vermiyorsa problem dişlilerde . elinden gelse sen de becerebilirsin değiştirmeyi. konya sokak gibi bir nimetten faydalanabilirsin. ama en az 50 TL yi gözden çıkarmak gerek sanırım. tabi kendin halledersen 10 TL ye biter gibime geliyor.
|
|
Hadi, 1981, İstanbul
|
|
![]() |
|
okan77 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2008 Konum: KasımpaşaKartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 840 |
"konya sokak gibi bir nimetten faydalanabilirsin." Ben bu kısmını anlayamadım...
Kusura bakma Arkadaşım yardımcı olabilirmisin...
|
|
![]() |
|
H-a-d-i ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Mart 2009 Konum: İstanbul-Pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2056 |
Ankara'da elektronik malzemelerin satıldığı bir muhit var. meşhurdur. sanırım Ulus sınırları içersinde.
|
|
Hadi, 1981, İstanbul
|
|
![]() |
|
okan77 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2008 Konum: KasımpaşaKartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 840 |
İstanbulda da karaköy selanik pasajı ve onun karşı caddesinde elektronik malzeme satan yerler var
değişecek olan parçalar buralarda bulunabilirmi acaba
|
|
![]() |
|
bence bulunabilir. önce cihazı açıp değişmesi gereken parçaları tespit edip, çıkararak, o pasaja gidip bulunabilir.
|
|
Hadi, 1981, İstanbul
|
|
![]() |
|
Hadi bey, daha önce bir RD4 üniteyi açmış ve içini incelemiştim. Cihazı açabilmek için alt kapağın çıkartılması gerekiyor, yani üst kapağı sağ, sol ve arka kapaklara bütünleşik. Alt kapak çıkartıldıktan sonra CD'yi alıp çıkartan mekanizmaya ulaşabilmek için alt kapağın hemen üstünde bulunan bordun sökülmesi, kablolarının çıkartılması gerekiyor. Dolayısıyla mekanizma çalışırken izlemek hemen hemen imkansız oluyor. Bu açıdan düşününce kendimin halledebileceiğini sanmıyorum.
Bu durumda insanın aklına hemen şöyle bir kaç soru geliyor.
>>Anlattığım şekilde olan ünitede arızalı dişlinin bulunmasına yönelik ne yapılabilir?
>>Konya sokak RD4 üniteyi tamir edebilir mi, tamir ederse mekanik ünitedeki arızalı tek bir dişli yerine mekanik ünitenin tamamını mı değiştirir. Tamamı değişirse benim tahminimce en az 100TL alır çünkü.
Hadi ve Okan Beyler, ilginize teşekkür ederim. Düzenleyen t@lip - 12 Mayıs 2010 Saat 13:11 |
|
En iyisi senin olandır
|
|
![]() |
|
ben cihazın içini görmedim. kendiniz de yapabilirsiniz derken, elleri maharetli olanları kastettim. dediğiniz gibi mekanik komple değişirse 100 TL rahat tutar. belki daha fazla. ama sadece dişli ise 40-50 tutar. ayrıca oralarda tamirciler yapar mı bilemem. herkes bilirki, orası elektronik cenneti.
|
|
Hadi, 1981, İstanbul
|
|
![]() |
|
Eğer sorun dişlilerdeyse zaten bir aşınma veya cd çalar içine toz halinde ufalanmış
plastik parçaları görmemiz gerekir. Bu durumda aşınan dişli muadili ile değiştirilerek sorun
çözülebilir. Sonuç olarak mekanik kısım kırılan eskiyen iş görmeyen parça değişimiyle cd çalar
tamir edilebilir... Elektronik kısım olsa ozaman beni de aşar....
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |