![]() |
|
Boya Tamiri |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
t@lip ![]() 2. Vites ![]() ![]() 06 - Nisan - 1978 Kayıt Tarihi: 24 Mart 2009 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 376 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 03 Mayıs 2010 Saat 11:30 |
Arkadaşlar merhabalar,
Benim aracın ön kaputunda iki noktada 1 cm çapında daire şeklinde önceki sahibindeyken boya deformasyonları oluşmuş. Kuş pisliklerinden diye tahmin ediyorum. Deformasyonlu bölgedeki boyada çatlaklar var, arabayı yıkadıkçada canımı sıkıyor, en son cila yaptım içine doldu bembeyaz çıktı. Arabada hiç boya olmadığı için mümkün olduğunca az miktarda boya kullanarak hallettirmek istiyorum. Böyle bir problemin üstesinden gelen oldu mu, ne tavsiye eder? Auto King'e gitsem sadece 1 cm çapında boya yapacak şekilde bu bölgeleri tamir edebilir mi? Evet se boya farkı çok belirgin olur mu? Paylaşımınız için şimdiden teşekkür ederim.
Not: Aracın rengi Çelik Gri denilen, mavi ye benzer bir renk, koyu sayılır yani.
|
|
En iyisi senin olandır
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
çatlak olan yerdekı boyayı kaldıracak komple zımpara cektıkten snra sulu sekılde macun cekıcek ve ustune astar ardından boyayı vuracak bı nevı rutus gıbı
|
|
![]() |
|
okan77 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2008 Konum: KasımpaşaKartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 840 |
Benimde 1 cm çapında 1 tane kaput üstünde yolcu tarafı fıskıyenin kenarında var kuş pisliği ... güneşinde yardımıyla boyayı yakmış.... Lokal olarak yapıyorlar ama ben cesaretim olmadığı içi,n boya olmayan kaputu elletmedim... Gri araçlar için sonaxın cilaları var bence onları kullan beyaz beyaz görünmez hiç olmazsa... Ben siyah cila kullanıyorum bayağı kapatıcı oluyor... |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
Ziebarta gitmeni kendin yapmaya çalışmamanı tavsiye ederim..Ziebartta bu küçük yerler için bir çalışmaları var diye biliyorum...İllâ kendim yapıcam diyorsan:
1) Yetkili servise gidip aracınızın boya kodunu öğrenin. 2) Sanayiiden 3M v.b. kaliteli 1 kutu boya temin edin. (Kola kutusu büyüklüğünde olur, fiyatı ~7TL) 3) 30-40 adet kürdana ihtiyacınız var ayrıca fiber kıllı beze (fazla boyayı silerken ufak çizikler olmaması için) 4) Boyayı kürdanın ucuna güzelcene yedirin. Daha sonra çiziğin içersini doldurun, 5 dakika kurumasını bekleyin. 5) 5dk sonrasında elinize Sonax vb. çizik giderici pasta ile çiziği dolduran boyanın fazlalağını alın. Çizik kaportayla aynı hizaya gelsin. 6) Bu işlemi derin olmayan çiziklerde kesinlikle uygulamayın yoksa boyayı yediremezsiniz, kabarık ve çirkin durur. İnce çizikler için Sonax, Turtle wax 'ın çizek giderici pastaları uygulanır. 7) İşlem bittikten sonra kaliteli bir cila (Örnek: Turtle Wax Extreme Nano Sıvı Cila) ile aracınızı cilalayın. (Bu cila diğer kılcal çizikleride iyi yedirdiğiniz taktirde absorbe edecektir) 8) Cila kuruduktan birkaç saat sonra (3 saat) isterseniz Turtle Wax Ice ile aracınızı parlatabilirsiniz. Bu kimyasal çizikleri vs doldurmaz fakat aracınızın kaportasında kendinizi "aynada" gibi görebilirsiniz. 9) Aldığınız boya sizi ileride yine lazım olacağından saklayın. Not:Alıntıdır |
|
![]() |
|
t@lip ![]() 2. Vites ![]() ![]() 06 - Nisan - 1978 Kayıt Tarihi: 24 Mart 2009 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 376 |
Teşekkürler arkadaşlar, sanıyorum lekeden daha büyük çaplı bir baya atılması gerekiyor, bu lekelerle devam o zaman, kıçları batasıca kuşlar
![]() |
|
En iyisi senin olandır
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |