![]() |
|
vites aralıkları |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
cevdet ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Nisan 2010 Konum: Diyarbakır Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 28 Nisan 2010 Saat 12:26 |
selam arkadaşlar. ben de bugünden itibaren 2006 model 307 1.6 hdi sw kullanıcısı olarak aranızdayım. ancak ilk kez dizel araç kullanıyorum. dizel almakla iyi mi ettim kötü mü bilmiyorum ama bildiğim tek şey dizel araç hakkında fazla bilgi sahibi olmadığım. dolayısıyla bu konuda bilgisi olan değerli arkadaşların bilgisine ihtiyaç duymaktayım. özellikle vites aralıkları ve tabii ki hangi devirden sonra vites değiştirmek gerektiği. cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...
|
|
![]() |
|
acad ![]() 1. Vites ![]() ![]() 06 - Ekim - 1963 Kayıt Tarihi: 18 Ocak 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 90 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hayırlı olsun arkadaşım, 307 dizelini 1500 ile 2500 devirleri arasında kullan, hem yakıtı minumum seviyede tutarsın hemde motorunun ömrünü uzatırsın,
|
|
![]() |
|
cevdet ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Nisan 2010 Konum: Diyarbakır Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
acad kardeşim cevabın için teşekkür ederim. ancak çok farklı görüşler var. 3500-4000 devirlerden bahsediliyor. 3500-4000 devirde kullanılacaksa dizelin tasarrufu hiç olmaz heralde. çünkü yol bilgisayarında 3500-4000 devirlerde yakıt tüketimi max oluyor. benzinden bile daha fazla tüketiyor o zaman. saygılar...
|
|
![]() |
|
Long Beach ![]() 2. Vites ![]() ![]() Forumdan Banlandı Kayıt Tarihi: 16 Nisan 2010 Konum: Hamburg Durum: Aktif Değil Mesajlar: 316 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Long Beach
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
cevabi zaten kendin vermissin
![]() |
|
![]() |
|
H-a-d-i ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Mart 2009 Konum: İstanbul-Pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2056 |
yol bilgisayarını da takip edebilirsiniz, 1 hafta takipten sonra kulağınız motor sesine alışır. ona göre vites atarsınız. 3000 i geçmeyin.
|
|
Hadi, 1981, İstanbul
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
2500 u gecme. kı ben ole yapıyorum yakıtından memnunum yerıne gore basarsın :)
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |