![]() |
|
206 klıma çalışmyor |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2020 Saat 20:17 |
Sigorta atmış olabilir.
|
|
![]() |
|
murat dervisoglu ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 12 Şubat 2020 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı murat dervisoglu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
merhaba aranıza yeni katıldım direk konuya gireyim
hocam bende Peugeot 206 2003 model 1.4 aracım var Manuel klima sabah çalışıyor idi bi anda kesildi hic bi çalışma yok sıcak yada soğuk en ufak bi üfleme yapmıyor bunu nasıl bi çözüm önerirsin ne yapmam gerek
|
|
![]() |
|
çağrıaktaş ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Mart 2016 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı çağrıaktaş
arkadaşlar merhaba aranızda yeniyim..Konu biraz eski hortlatarak bir yanlış yapmadım umarım..10 gün önce 2000 model roland aldım..dijital klimayı açtığımda eco modda ki sıcak üfleme hiç değişmeden devam ediyor..ve ekrandaki en düşük rakam 57 en yükseği 84..normalde 14 ve 20 küsür arasında olması gerekmiyor mu..ac modunda klima motoru devreye giriyor araç hafif bir sarsılıyor ama sıcak üflüyor..derecelerle oynasam dahi birşey değişmiyor...o an aracın motorunda ne ısı varsa onu içeri veriyor gibi..fan hızı çalışıyor..iki gün önce de soğuk moda geçti bir anda klima çalışmaya başladı..bu seferde eco moda aldığımda normal serin hava üfledi sıcağa geçmedi..dün ise motor rolantideyken biraz gaz verdim 10 dk çalıştı araba birden sıcağa geçti..ac açtığımda motor çalışıyor ama sıcak üfleme devam ediyor.Forumda yeniyim umarım bir hata etmemişimdir yardımlarınızı bekliyorum saygılar..
|
|
Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşcesine..
|
|
![]() |
|
staticxxx ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Eylül 2013 Konum: kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 263 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı staticxxx
geçen yıl benim başımada geldi klima sorunu. sağ olsun iyi bir elektrik ustası anında çözdü mevzuyu. bilmeyen birine denk gelseydik rektefeyeye kdar giderdi ![]() ![]() ![]() ![]() usta bi daldı arabaya ön paneli sökmye başladı. dur yaw napıyon dedim. fan pervanesi varya oranın yanında 2adet yeşil röle var. onlardan bir tanesini değiştirdi. oowwwww araba buz gibi. verdik çoşkuyu sevinçten. ağustosta üşüttük iyimi
|
2000 206xs 90hp 190.000km
|
|
![]() |
|
Cyrus35 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Temmuz 2014 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 532 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
K.bakmayın hiçbir yorumu okumadan yorum yazıyorum bilen bilmiyen arkadaşlar için örnek olsun bende eski aracımda A/C tusuna bastıgımmda tık diye bir ses gelip klima komprosoru devreye giriyordu ve motorun sesi bile değişiyordu.
şuanki aracımda ise tuşa bastıgımda bir fark yoktu ve soğutma yapmıyordu acaba compurassormü çalışmıyor dedim ama her ihtimale karşı tamircilere güvenmiyorum ve ilk olarak gidip klima gazı bastırdım 50 tl ye o çıt sesi ve zorlanma olayı araçda klima gazı olmadıgında kompürasor boşa donuyormuş herhangi bir zorlanma basınç olmadıgı için ses farkını biz farkedemiyoruz ama gazı doldurttuktan sonra klimayı çalıştırdık ustayla ve çözüldü problem çok şükür. klima tıkır tıkır çalışır durumda ilk olarak klima sisteminizde kaçak varmı kontrol ediyorlar boşa hava basıp bastıkları barı takip ediyorlar düşme varmı diye 10 dkk boyunca herhangi bir eksilme olmaz ise klima gazını basıyorlar bilginize. Yalnız gaz doldurduktan sonra motoru felaket kasmaya başladı kompurosör gaz bascam diye açtıgımda rolanti düşüyor ve normal olarak motorda performans kaybı oluyor :) |
|
206 1.4 xr Safir Mavisi
206 1.4 hdi x-design 206 1.6 xs 16v 110bg Sanroof 206 1.6 xt Black Sanroof-Güncel 307 Technoplus 1.6 110bg 307 xT 1.6 110bg 2002 md. (güncel) |
|
![]() |
|
_ali_ ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 13 Kasım 2012 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 241 |
Kaçağı nasıl tespit ettiler belki borudan kaçırıyordur, renkli gaz gözlükle bakılması lazım.
|
|
206 1.4 + LPG
|
|
![]() |
|
FERDİ CAN ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: malatya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 25 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı FERDİ CAN
Arkadaşlar 206 aracimın klimasına gaz koyuyorum 1 ay içinde bitiyor.usta keçeden kaçırıyor bu olmaz dedi. Bu Nun tamiri yokmu
|
|
![]() |
|
ErolSs ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Mart 2013 Konum: Kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 271 |
renkli gazı kacak olunca görmek içinmiş bi gözlükleri var onla bakıyorlar kacak varmı yokmu diye bide basarken 2 tane hortum baglıyorlar o hortumları bagladıkları yerdeki vana baslıklarını değiştirdiler
|
|
QWERTY
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Hocam çoğu klimacılarda gaz kaçak kontrolü için cihazlar vardır, belli bir bar hava basılıp kaçak kontrolü yapılır normalde gaz basmadan önce yapılması gerekirdi.
|
|
![]() |
|
koray ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2011 Konum: YER Durum: Aktif Değil Mesajlar: 255 |
renkli gaz basıp vanayımı değiştiler yani
|
|
![]() |
|
koray ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2011 Konum: YER Durum: Aktif Değil Mesajlar: 255 |
renkli gaz basıp vanalarımı değiştirdiler yani
|
|
![]() |
|
ErolSs ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Mart 2013 Konum: Kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 271 |
aynısı bende de oldu 3 gün sonra bitti belaya kaldık :) baska yere götürdüm renkli gaz diyorlar ondan bastılar bide bas basılan vanaları değiştirdiler simdilik sıkıntı yok sükür
|
|
QWERTY
|
|
![]() |
|
arkadaşlar aracım 206 /2001 /1600 cc aracıma kliması için gaz koydum ama 1 ay içerisinde tekrar boşaldı baktırdım gaz bitmiş dediler .sorun neden olabilir. bir ustada keçesinden kaçırmış dedi ne yapmam gerek .. saygılar
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
kardeş ben konuyu yeni gördüm eğer hala takip ediyorsan yazayımda uyanık ol diye diyorum senin olayın çözümü o resimlerdeki motorun değişmesidir ve fiyatıda 176 tl dir servisten al orjinal 20 tl ver taktır o ustayada daha gitme dolandırıcı o anladığım kadarıyla hhaaa buarada onuda kendin takabilirsin ben sökerlerken baktım çok kolay sadece torpidoyu sökeceksin bende yaza doğru alıp taktırcam şuan aracım sadece sıcak üflüyor soğuğa gerek yok diye manual olarak kullanıyorum haa buarada parçayı değiştirmiycem dersende o motorun üstündeki kolu çevirdiğinde bu seferde soğıuk üfler sıcak üflemez o motor zaten sıcak soğuk çalıştırma motoru sakın 500 tl falan verme kardeş
|
|
![]() |
|
enverce ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Ağustos 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
Bu Haftasonu Klimacıya götürdüm. Topkapıda Teknik Klima Mehmet Ustaya. Önce gaz kaçağı olup olmadığına baktı. sızıntı yok. sonra klimaya gaz bastı. ilk 3 - 5 dakka güzel üfledi sonrasında kesti. Usta Klima uzun bi süre çalışmadığından kompresörün arkasında valf tembeleşmiş bi açıp abi açmıyo. Bi kaç defa motoru açıp kapayalım belki düzene girer dedi. denedikte bi ara tam oldu gibi oldu üfledi ama sonrasında gene sıcak üflemeye dewam etti. Usta valf değişcek dedi. Kompresörün arka kapağını açıp. Diske benzer valfi çıkardı. yerine başka valf taktı. Ama sorun hala düzelmedi. Kompresörün içindeki silindirler var. pistona benzer. silindir yuvalarında boşluk var. Kompresörün değişcek dedi. Kompresör+İşçilik+Gaz =500 lira masraf çıktı. Seneye yaza doğru yaptırmayı düşünüyom artık. Bu olay baya canımı sıktı.
|
|
![]() |
|
ali ozgoktas ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Ağustos 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ali ozgoktas
sanırım bu parçaya benzer parça 206'lar için torpido altına denk geliyor normal çalıştığında devreye girme sesi çıt diye bu kısımdan geliyor bu pazartesi açık olursa serviste baktıracağım neymiş öğreneceğiz.Ayrıca 307'ler için resimli açıklama süper olmuş emeğinize sağlık.
saygılar
|
|
![]() |
|
badcombatant ![]() 1. Vites ![]() ![]() 16 - Aralık - 1988 Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2010 Konum: İST-Sultanbeyli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 341 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı badcombatant
Ortalama (her soğutucu gaz için farklılıklar vardır) alçak basınç 4 bar (60 psi) yüksek basınç max. 20 bar (300 psi) bunlar ortalama değerler klima çalıştığından çift manometre kullanırsan alçak ve yüksek basınç değerlerini aynı anda okursun kompresör çalıştığı halde bi sıkıntı varsa bu değerlere bakarak kolayca anlarsın klima çalıştığı sürece kompresörde sistemde bi sıkıntı yoksa bu değerler çok az miktarda oynar ya da oynamaz sabit kalır (dış ahava sıcaklığına fan kadamesine bağlı olarak) zaten klima 2 - 3 dk devamlı çalışırsa değerler kendini dengeler tabi bi sıkıntı yoksa eğer sıkıntı varsa ya başta bu değerleri yakalayamazsın ya düşüktür yada yüksek, diğer bi olayda başta bu değerleri yakalarsın sorun sıkıntı yok normal çalışırken bu değerler birden dengesizce oynamaya başlar yüksek basınç düşer
|
|
![]() |
|
enverce ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Ağustos 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
Alcak ve yüksek basınç değerleri ne olmalı. ? hiç basınç yoksamı bozuktur. yada belli bi basınca kadar sağlam, eksik isemi bozuk olduğunu anlarız kompresörün ?. |
|
![]() |
|
badcombatant ![]() 1. Vites ![]() ![]() 16 - Aralık - 1988 Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2010 Konum: İST-Sultanbeyli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 341 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı badcombatant
Kompresörü değiştirmeden önce mutlaka klimanın basınçlarını ölçtür orada herşey belli olur zaten alçak ve yüksek basıncını ikisinide ölçtür manometreyi bağlat aç klimayı basınçları oku |
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
En azindan mantigi aynidir. Belki parca yerleri degisebilir diye dusunuyorum ancak kesin bir bilgim yok.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |