![]() |
|
Lpg yi araştırıyorumda size danışayım dedim. :) |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
emredeniz ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Şubat 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 174 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı emredeniz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 16 Mart 2010 Saat 17:21 |
Meraba arkadaşlar..
1.teleflex mi brc mi yada bildiğiniz hangi markayı önerirsiniz?
2.fiyat aralıkları?
3.motora bi zararı varmı?
4.sıfır arabaya taktırmalımıyım?
5.km de 0.35 yakan bi araç lpg de 0.2 ye düşermi?
şimdiden teşekkürler babalar..
Saygılar.. :))
|
|
2010 206+ 1.4
ANKARA 1985 |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bu soruyu degılde kendıne neden dızel almadım dıye sormalısın bence :) :)
teleflex markasını hıc duymaıdm brc bılındık bı marka ıtalyan bu konuyu hakan gokdemır ıle gorursen sana en saglıklı bılgıyı verecektır |
|
![]() |
|
Onur ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2009 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1305 |
bende emraha katlıyorum sıfır alırken niye dizel almadın bence arabaya taktırma lpg biraz daha kullan baktın olmuyo o zaman düşün en iyi kitler teleflex ve prins ikiside hollanda firması lpg de en iyileri 2000 lira civarıdır bunlar brc de 1500-1600 arası hollandalıların yazılımları tamamen farklı ve en üstün ejektörler onlarda
|
|
2011 Renault Clio Extreme 1.6 16v BVA
|
|
![]() |
|
Murat ![]() 1. Vites ![]() ![]() 08 - Temmuz - 1983 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2009 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 910 |
İnşallah uyum sorunu yaşamazsın Emre.
|
|
![]() |
|
ErolSen ![]() 2. Vites ![]() ![]() 21 - Şubat - 1985 Kayıt Tarihi: 30 Ağustos 2009 Konum: ESKİŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 247 |
1- bilmiyorum.
2- 1500 liradan aşağı iyi bişey yoktur ki bu senin 1 senelik yakıt masrafını karşılar. 3- bilmiyorum. 4- bence taktırmamalısın. verim alamazsan nerden de taktırdım dersin. 5- km de 350 kuruş benzinli araçta çok değil,benzinin litresi dayanmış 4 liraya araba ne yapsın. |
|
Erol ŞEN
ESKİŞEHİR 21.02.1985 B Rh + 2005 206 X Line 1.4 O.V |
|
![]() |
|
SonerHoca ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Şubat 2010 Konum: KARAMAN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 141 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı SonerHoca
![]() ![]() ![]() ![]() |
ben opel astra varken atiker taktırmıştım bir sene kullandım çok memnun kalmıştım
|
|
406 HDI 2000 model 191 binde gümüş gri PeugeotTurkey üyelerine özel 14.500 alan memnun kaçıran pişman. Sadece 1 aylık promosyon.
|
|
![]() |
|
SonerHoca ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Şubat 2010 Konum: KARAMAN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 141 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı SonerHoca
fiyatı da ucuz.Yakıtta da iyiydi
|
|
406 HDI 2000 model 191 binde gümüş gri PeugeotTurkey üyelerine özel 14.500 alan memnun kaçıran pişman. Sadece 1 aylık promosyon.
|
|
![]() |
|
emredeniz ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Şubat 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 174 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı emredeniz
oncelıkle yorumlar ıcın cok tesekkur ederım :)
Ayrıyetten dizel olayını sordum kendımede o zaman kı ımkanlar benzınlıye yeterlıydı..memnunum da aslında ama bugun goralda kı arkadasıma ugradım.. lpg taktır dedı..garantıden cıkmaz teleflex en ıyısı bu onu takarız dedı..1600 lıra 10 taksıt yaparız dedı.. yanı bole olunca bende dusunmedım degıl yoksa su anda yok zaten lpg kafamda..o soktu kafama yanı..dedımkı 2 aydır kullanıyorum 500 lıralık benzın aldım..10 aydan 160 lıra olarak odesem 100 lıralıkta gaz alsam aynı paraya gelır bıde lpg sahıbı olurum dedım.. sonra; motora en ufak bı zararı yok bu motorlar lpg uyumlu yapılıyor dedı..garantısıde var en ufak sorunda yaparız dedı.. bende ole olunca bı dusuneyım sıze sorayım dedım arkadaslar.. onurunda dedıgı gıbı teleflex 2000 lıra cıvarındaymıs personel ındırımıyle bana 1600 lıraya gelcek hemde 10 taksıt super dıye dusundum bılmıorum baska yerler 10 taksıt yaparmı..elbet yapanıda vardır tabı.. o yuzden bı soraım dedım sızce mantıklımı? |
|
2010 206+ 1.4
ANKARA 1985 |
|
![]() |
|
Onur ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2009 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1305 |
teleflexle prins 10 numara kitler 1600 liraya teleflex çookk iyi fiyat ama ben azcık bekle derim adam ordaymış zaten
![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı emredeniz
haklısın baba tabi..ama ille taktıracaksan erkenden taktırıp kar etmek var :)) macırım ben :))) ama beklicem biraz saol onur baba :) yokmu yaw mangal falan? :D
|
|
2010 206+ 1.4
ANKARA 1985 |
|
![]() |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı emredeniz
bu hafta sonu eskısehırdeyım..3 nısandada bursada..sonra ne zaman ıstersenız gelırım babacım :))
yav konuda dagıldı.. :) onur be bısı daa sorcam..sımdı 0 araba alcak olsan dızelmı alırsın yoksa benzınlı alıp adam gıbı bı lpg mı taktırırsın? |
|
2010 206+ 1.4
ANKARA 1985 |
|
![]() |
|
bende senin yaptığını yapardım benzinli alırdım dizele bi ısınamadım gitti |
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı emredeniz
Anladım kardeşim saolasın..bakalım bıraz daha bekleyelım guzel bı lpg taktırırz zamanı geldıgınde..herkeslere tesekkurler yorumları için..
Saygılar.. :)) |
|
2010 206+ 1.4
ANKARA 1985 |
|
![]() |
|
behzat ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Şubat 2010 Konum: KAYSERİ-ORDU Durum: Aktif Değil Mesajlar: 94 |
Bu lpg ye neden böyle soğuk bakılıyor anlamıyorum.Adamlar sıfır Ferrariye takıyorlar sorun yok.Motoru en az yoran yakıt lpg dir .Çevreye en az zararı verir.Avrupada devlet araç sahiplerini lpg ye teşvik ediyor.Ha marka önemli gidip atiker vs. taktırırsan sorun olabilir.Ben 5 yıldır Lovato sıralı kullanıyorum.Allaha şükür çekiş benzinle aynı,sorunsuz.Taktır kardeşim,sen söylenenlere bakma ,tasarruf edersin,dizel çok mu iyi motr har har çalışıyor,bakımı çok ve tuzlu çekiş de okadar iyi değil.Birde mazot benzin fiyatına yaklaştı.Umarım faydalı olmuşumdur.
![]() ![]() |
|
![]() |
|
rifatseker ![]() 3. Vites ![]() ![]() 02 - Ağustos - 1981 Kayıt Tarihi: 27 Ekim 2009 Konum: ADANA-ÇUKUROVA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1371 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı rifatseker
Dizel araba alacak adam , sürekli araç kullanan adamdır kapının önüne koyacaksan dizel arabayı almayacaksın zaten , dizel ile lpg yada başka bir yakıtı şu an için karşılaştırmıyorum fakat her halukarda şu anda hepsinden daha avantajlı olduğu açık , Bakımları konusuna gelince aracının hakkını verebilen bir şöför isen zaten normal bakımlarının dışında sana masraf çıkartmayacaktır.
Neyse uzun lafın kısası , bende lpg'li araç kullanmış biri olarak şunu söylemek istiyorum , Lpg 'de taktıracağın model marka kadar , işçilik te çok önemli , takarlarken arabanın sağını solunu delecekler bu delikleri açarlarken dikkat etmen gereken sızdırmazlık raporu alacağın yerlerdeki kıstaslara uygun olarak montaj yaptırıyor olman ki daha sonrasında yine del , çıkart , topla olmasın. Aynı zamanda aracına takılan lpg'yi taktırdıktan sonraki testlerde klima vb donanımlarını çalıştırarak test ettir çünki bir çok arabada klima vb donanımlar devreye girince lpg de işler değişiyor. Rolanti sabitlenmiyor felan filan , Sonuç olarak bence garantisi bitmeden taktırma , yok ben çok yol yaparım diyor isen taktır ama garanti konusunda yetkili servislerin sorunlar oluşturabileceklerini unutma hem de her türlüsüne hazırlıklı olmalısın , "sen lpg taktırmışsın farını değiştiremeyiz gibi" Lpg bakımlarına gelince onları da aksattığın zaman kesinlikle zarardasın benzinle arandaki ortalama %40 lık oranı daha da aşağılara çekmiş olursun. Tabi bir de Lpg markasınında taktırdığın ürünü garanti dışı bırakma ihtimali var. Aslına bakacak olursa Benzine oranla Lpg daha temiz ve ucuz bir yakıt olmasına rağmen ülkemizdeki servislerin , markaların eğitimsiz personel çalıştırmaları , işin hakkını vererek yapmamaları , kötü malzeme , donanım kullanılması vb. olunca bir çok insan mağdur oldu ve toplumda Lpg kötüdür diye genel bir kanı oluşturdu diye düşünüyorum. Ve devletinde Lpg için ileride nasıl bir vergi konusu düşündüğüde hala pek belirgin değil. Her şeyden önce karar yine senin Emre :) |
|
Çıktığın kapıyı sert çarpma, geri dönüp açman gerekebilir. (Atasözü)
Leon 1.6 DSG / 206 XT 1.4 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı emredeniz
Eyvallah rıfatcım çok teşekkür ederim yorumların için..Şunu solıım servısınde takılacagı için garantıden cıkmıyacak araba..zaten daha taktırmıcam da sızlkere bı soraım dedım..ama aklımdada var bakalım ne zaman taktırıcaz bakalım..ii bi lpg markası takıolarmıs..o da kafama yattı..onur saolsun en iilerinden bırı demiş vardır bı bıldıgı..aynen senın dedıgın gıbı suanda araba haftasonları calısıyor o yzden daha yaptırmam yanı..cok km sı yok..
ama sunuda solıım bıraz once bı dızel 206 kullandım 100 km falan yaptım amanın benzınlıyle konfor ses hızlanma vs tartısılmaz..iiki benzınlı almısım dedım kendı kendıme.. :)
ama tabı herkesin zevkı farklı..tekrardan tesk.ederım gorusmek uzere..
|
|
2010 206+ 1.4
ANKARA 1985 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı emredeniz
teşk.ederım behzat yorumların için..
haklısın aslında adam gibi bi işçilikle guzel bı markayla bu olay cozulur..ben zaten dedıgım gıbı arastırıyorum sımdılık daha taktırmayacagım motor bıraz kendıne gelsın daha 1300 km de..
tekrardan tesk.ederım ıı gunler saolun..
|
|
2010 206+ 1.4
ANKARA 1985 |
|
![]() |
|
rifatseker ![]() 3. Vites ![]() ![]() 02 - Ağustos - 1981 Kayıt Tarihi: 27 Ekim 2009 Konum: ADANA-ÇUKUROVA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1371 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı rifatseker
Ohoo biz eskittik sen daha 1300 km demisin :)) 7500 oldu servis dişlerini bileylemeye şimdiden başladı bile. :))))
|
|
Çıktığın kapıyı sert çarpma, geri dönüp açman gerekebilir. (Atasözü)
Leon 1.6 DSG / 206 XT 1.4 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı emredeniz
öle valla.. :) peki 10000 bakımının parasını sen mi karşılıcaksın rıfat?
sadece 2500 beleş galıba dimi?
|
|
2010 206+ 1.4
ANKARA 1985 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |