Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Lpg yi araştırıyorumda size danışayım dedim. :)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Lpg yi araştırıyorumda size danışayım dedim. :)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
emredeniz Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı emredeniz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Lpg yi araştırıyorumda size danışayım dedim. :)
    Gönderim Zamanı: 16 Mart 2010 Saat 17:21
Meraba arkadaşlar..

1.teleflex mi brc mi yada bildiğiniz hangi markayı önerirsiniz?
2.fiyat aralıkları?
3.motora bi zararı varmı?
4.sıfır arabaya taktırmalımıyım?
5.km de 0.35 yakan bi araç lpg de 0.2 ye düşermi?

şimdiden teşekkürler babalar..

Saygılar.. :))
2010 206+ 1.4
ANKARA 1985
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mart 2010 Saat 17:32
bu soruyu degılde kendıne neden dızel almadım dıye sormalısın bence :) :)

teleflex markasını hıc duymaıdm

brc bılındık bı marka ıtalyan bu konuyu hakan gokdemır ıle gorursen sana en saglıklı bılgıyı verecektır
Yukarı Dön
Onur Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Onur Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mart 2010 Saat 17:37
bende emraha katlıyorum sıfır alırken niye dizel almadın bence arabaya taktırma lpg biraz daha kullan baktın olmuyo o zaman düşün en iyi kitler teleflex ve prins ikiside hollanda firması lpg de en iyileri 2000 lira civarıdır bunlar brc de 1500-1600 arası hollandalıların yazılımları tamamen farklı ve en üstün ejektörler onlarda
2011 Renault Clio Extreme 1.6 16v BVA
Yukarı Dön
Murat Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
08 - Temmuz - 1983

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Murat Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mart 2010 Saat 17:52
İnşallah uyum sorunu yaşamazsın Emre.
Yukarı Dön
ErolSen Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
21 - Şubat - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ErolSen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mart 2010 Saat 19:17
1- bilmiyorum.
2- 1500 liradan aşağı iyi bişey yoktur ki bu senin 1 senelik yakıt masrafını karşılar.
3- bilmiyorum.
4- bence taktırmamalısın. verim alamazsan nerden de taktırdım dersin.
5- km de 350 kuruş benzinli araçta çok değil,benzinin litresi dayanmış 4 liraya araba ne yapsın.
Erol ŞEN
ESKİŞEHİR
21.02.1985
B Rh +
2005 206 X Line 1.4 O.V
Yukarı Dön
SonerHoca Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı SonerHoca Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mart 2010 Saat 20:19
ben opel astra varken atiker taktırmıştım bir sene kullandım çok memnun kalmıştım

406 HDI 2000 model 191 binde gümüş gri PeugeotTurkey üyelerine özel 14.500 alan memnun kaçıran pişman. Sadece 1 aylık promosyon.
Yukarı Dön
SonerHoca Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı SonerHoca Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mart 2010 Saat 20:20
fiyatı da ucuz.Yakıtta da iyiydi
406 HDI 2000 model 191 binde gümüş gri PeugeotTurkey üyelerine özel 14.500 alan memnun kaçıran pişman. Sadece 1 aylık promosyon.
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı emredeniz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mart 2010 Saat 21:57
oncelıkle yorumlar ıcın cok tesekkur ederım :)
Ayrıyetten dizel olayını sordum kendımede o zaman kı ımkanlar benzınlıye yeterlıydı..memnunum da aslında ama bugun goralda kı arkadasıma ugradım..
lpg taktır dedı..garantıden cıkmaz teleflex en ıyısı bu onu takarız dedı..1600 lıra 10 taksıt yaparız dedı..
yanı bole olunca bende dusunmedım degıl yoksa su anda yok zaten lpg kafamda..o soktu kafama yanı..dedımkı 2 aydır kullanıyorum 500 lıralık benzın aldım..10 aydan 160 lıra olarak odesem 100 lıralıkta gaz alsam aynı paraya gelır bıde  lpg sahıbı olurum dedım..
sonra; motora en ufak bı zararı yok bu motorlar lpg uyumlu yapılıyor dedı..garantısıde var en ufak sorunda yaparız dedı..

bende ole olunca bı dusuneyım sıze sorayım dedım arkadaslar..
onurunda dedıgı gıbı teleflex 2000 lıra cıvarındaymıs personel ındırımıyle bana 1600 lıraya gelcek hemde 10 taksıt super dıye dusundum bılmıorum baska yerler 10 taksıt yaparmı..elbet yapanıda vardır tabı..

o yuzden bı soraım dedım sızce mantıklımı?
2010 206+ 1.4
ANKARA 1985
Yukarı Dön
Onur Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Onur Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mart 2010 Saat 22:05
teleflexle prins 10 numara kitler 1600 liraya teleflex çookk iyi fiyat ama ben azcık bekle derim adam ordaymış zaten Sırıtma yazık sıfır araba o kadar emekle alınıp ödeniyo delinmesin hemen ne kadar iyi olursa olsun sonradan yapılan orjinal gibi olmuyo
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı emredeniz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mart 2010 Saat 22:06
haklısın baba tabi..ama ille taktıracaksan erkenden taktırıp kar etmek var :)) macırım ben :))) ama beklicem biraz saol onur baba :) yokmu yaw mangal falan? :D
2010 206+ 1.4
ANKARA 1985
Yukarı Dön
Onur Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Onur Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mart 2010 Saat 22:08
Orjinalini yazan: Emre Deniz Emre Deniz Yazdı:

haklısın baba tabi..ama ille taktıracaksan erkenden taktırıp kar etmek var :)) macırım ben :))) ama beklicem biraz saol onur baba :) yokmu yaw mangal falan? :D
hemen yapalımSırıtma temsilcilerimize duyrulur burdan
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı emredeniz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mart 2010 Saat 22:11
bu hafta sonu eskısehırdeyım..3 nısandada bursada..sonra ne zaman ıstersenız gelırım babacım :))
yav konuda dagıldı.. :) onur be bısı daa sorcam..sımdı 0 araba alcak olsan dızelmı alırsın yoksa benzınlı alıp adam gıbı bı lpg mı taktırırsın?
2010 206+ 1.4
ANKARA 1985
Yukarı Dön
Onur Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Onur Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mart 2010 Saat 22:14

bende senin yaptığını yapardım benzinli alırdım dizele bi ısınamadım gitti

Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı emredeniz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mart 2010 Saat 22:17
Anladım kardeşim saolasın..bakalım bıraz daha bekleyelım guzel bı lpg taktırırz zamanı geldıgınde..herkeslere tesekkurler yorumları için..

2010 206+ 1.4
ANKARA 1985
Yukarı Dön
behzat Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı behzat Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Mart 2010 Saat 06:56
Bu lpg ye neden böyle soğuk bakılıyor anlamıyorum.Adamlar sıfır Ferrariye takıyorlar sorun yok.Motoru en az yoran yakıt lpg dir .Çevreye en az zararı verir.Avrupada devlet araç sahiplerini lpg ye teşvik ediyor.Ha marka önemli gidip atiker vs. taktırırsan sorun olabilir.Ben 5 yıldır Lovato sıralı kullanıyorum.Allaha şükür çekiş benzinle aynı,sorunsuz.Taktır kardeşim,sen söylenenlere bakma ,tasarruf edersin,dizel çok mu iyi motr har har çalışıyor,bakımı çok ve tuzlu çekiş de okadar iyi değil.Birde mazot benzin fiyatına yaklaştı.Umarım faydalı olmuşumdur.ApproveAlkış
Yukarı Dön
rifatseker Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
02 - Ağustos - 1981

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı rifatseker Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Mart 2010 Saat 09:19
Dizel araba alacak adam , sürekli araç kullanan adamdır kapının önüne koyacaksan dizel arabayı almayacaksın zaten , dizel ile lpg yada başka bir yakıtı şu an için karşılaştırmıyorum fakat her halukarda şu anda hepsinden daha avantajlı olduğu açık , Bakımları konusuna gelince aracının hakkını verebilen bir şöför isen zaten normal bakımlarının dışında sana masraf çıkartmayacaktır.

Neyse uzun lafın kısası , bende lpg'li araç kullanmış biri olarak şunu söylemek istiyorum , Lpg 'de taktıracağın model marka kadar , işçilik te çok önemli , takarlarken arabanın sağını solunu delecekler bu delikleri açarlarken dikkat etmen gereken sızdırmazlık raporu alacağın yerlerdeki kıstaslara uygun olarak montaj yaptırıyor olman ki daha sonrasında yine del , çıkart , topla olmasın.

Aynı zamanda aracına takılan lpg'yi taktırdıktan sonraki testlerde klima vb donanımlarını çalıştırarak test ettir çünki bir çok arabada klima vb donanımlar devreye girince lpg de işler değişiyor. Rolanti sabitlenmiyor felan filan ,

Sonuç olarak bence garantisi bitmeden taktırma , yok ben çok yol yaparım diyor isen taktır ama garanti konusunda yetkili servislerin sorunlar oluşturabileceklerini unutma hem de her türlüsüne hazırlıklı olmalısın , "sen lpg taktırmışsın farını değiştiremeyiz gibi"

Lpg bakımlarına gelince onları da aksattığın zaman kesinlikle zarardasın benzinle arandaki ortalama %40 lık oranı daha da aşağılara çekmiş olursun. Tabi bir de Lpg markasınında taktırdığın ürünü garanti dışı bırakma ihtimali var.

Aslına bakacak olursa Benzine oranla Lpg daha temiz ve ucuz bir yakıt olmasına rağmen ülkemizdeki servislerin , markaların eğitimsiz personel çalıştırmaları , işin hakkını vererek yapmamaları , kötü malzeme , donanım kullanılması vb. olunca bir çok insan mağdur oldu ve toplumda Lpg kötüdür diye genel bir kanı oluşturdu diye düşünüyorum. Ve devletinde Lpg için ileride nasıl bir vergi konusu düşündüğüde hala pek belirgin değil.

Her şeyden önce karar yine senin Emre :)
Çıktığın kapıyı sert çarpma, geri dönüp açman gerekebilir. (Atasözü)

Leon 1.6 DSG / 206 XT 1.4
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı emredeniz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Mart 2010 Saat 12:44
Eyvallah rıfatcım çok teşekkür ederim yorumların için..Şunu solıım servısınde takılacagı için garantıden cıkmıyacak araba..zaten daha taktırmıcam da sızlkere bı soraım dedım..ama aklımdada var bakalım ne zaman taktırıcaz bakalım..ii bi lpg markası takıolarmıs..o da kafama yattı..onur saolsun en iilerinden bırı demiş vardır bı bıldıgı..aynen senın dedıgın gıbı suanda araba haftasonları calısıyor o yzden daha yaptırmam yanı..cok km sı yok..
ama sunuda solıım bıraz once bı dızel 206 kullandım 100 km falan yaptım amanın benzınlıyle konfor ses hızlanma vs tartısılmaz..iiki benzınlı almısım dedım kendı kendıme.. :)

ama tabı herkesin zevkı farklı..tekrardan tesk.ederım gorusmek uzere..

2010 206+ 1.4
ANKARA 1985
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı emredeniz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Mart 2010 Saat 12:50
teşk.ederım behzat yorumların için..
haklısın aslında adam gibi bi işçilikle guzel bı markayla bu olay cozulur..ben zaten dedıgım gıbı arastırıyorum sımdılık daha taktırmayacagım motor bıraz kendıne gelsın daha 1300 km de..
tekrardan tesk.ederım ıı gunler saolun..

2010 206+ 1.4
ANKARA 1985
Yukarı Dön
rifatseker Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
02 - Ağustos - 1981

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı rifatseker Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Mart 2010 Saat 12:58
Ohoo biz eskittik sen daha 1300 km demisin :)) 7500 oldu servis dişlerini bileylemeye şimdiden başladı bile. :))))
Çıktığın kapıyı sert çarpma, geri dönüp açman gerekebilir. (Atasözü)

Leon 1.6 DSG / 206 XT 1.4
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı emredeniz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Mart 2010 Saat 16:51
öle valla.. :) peki 10000 bakımının parasını sen mi karşılıcaksın rıfat?
sadece 2500 beleş galıba dimi?
2010 206+ 1.4
ANKARA 1985
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon ECO MOD DEVREDEYKEN İSTOP ETTİ son mesaja git 360 0 alibozoglu1
konu icon İlk araç 206 gti son mesaja git 323 0 leow
konu icon Üçgen içinde Ünlem işareti son mesaja git 107448 14 Salihsencan
konu icon PEJO 206 isaco far ayarı son mesaja git 1530 0 kralex18
konu icon Peugeut / TEKLEME SORUNU - Kronik son mesaja git 3136 4 Rock
konu icon 407 bagaj sorunu (çözüldü) son mesaja git 9523 9 Pejocum
konu icon Rcz Arıza Işığı Gaz Yememe Titreme son mesaja git 8778 1 Barisge
konu icon Peugeot 2002 suv son mesaja git 948 0 Pyrs
konu icon 3008 2025 RODAJ VE DİĞER KONULAR son mesaja git 965 0 ankaralı_emre
konu icon peugeot 107 3D son mesaja git 23 0 karauurböcei
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 1600 1 Eren yıldız
konu icon Otomatik şanzıman da vuruntu son mesaja git 55486 87 Eren yıldız
konu icon Isı Kalkanı son mesaja git 301 0 kaya52
konu icon E-3008 Otomatik D Vitese Alma Sorunu son mesaja git 1292 0 CBerkG
konu icon pejo 106 son mesaja git 2270 0 badking530
konu icon Start stop son mesaja git 274 0 İlyas41
konu icon Peugeot 208 2021 Model 1.2 PT - Klima Fan Sorunu son mesaja git 2587 0 berkancelik
konu icon Peugeout 208 Otomatik Şanzıman Sorunu son mesaja git 572 0 Ozgur30
konu icon Urea Egzoz Emisyon Arızası son mesaja git 2184 0 Şmşk
konu icon Presence of water in diesel fuel filter son mesaja git 16027 23 M.Emin
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JULY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Eren yıldız 2
Barisge 1
Pejocum 1
Rock 1
kralex18 1
Salihsencan 1
leow 1
alibozoglu1 1
İlyas41 1
badking530 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English