![]() |
|
motorda silkeleme |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13 Mart 2010 Saat 22:38 |
mrb arkadaşlar 2006 206 hdi feline model arac aldım yalnız herhangi viteste giderken normal hızda seyrederken ayağımı gazdan çekince veya gaza basınca arabada tekleme veya silkelemeye benzer şeyler oluyor motor kulaklarına baktırdım bi sorun yok servis bulamadı dedikleri tek şey aracın motoru güçlüymüş bunu yapması normalmiş ama ben yıllardır araç sürüyorum böyle bi yaklaşıma ilk defa rastladım benzer problem yaşayan varsa veya bir anlayan varsa lütfen yardımcı olunuz çünkü çok rahatsız edici bir durum arabadan zevk alamıyorum arabadan soğudum şimdiden teşekkürler...
|
|
![]() |
|
yusufcilgin ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Ağustos 2009 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 161 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yusufcilgin
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
bujilerden olabilecegini düşünüyorum tabii bu amatörce bir bilgi ama yinede paylasmak istedm
|
|
![]() |
|
balkan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Şubat 2010 Konum: MaNiSa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 35 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
enjektör problemi de olabilir ihtimal ( klasik dizel sıkıntısı)
|
|
![]() |
|
kardeş bende de 2006 model 1.4 hdi feline var inan yakıtı haricinde aldığıma alacağıma pişman oldum. sıfır almıştım ve nerdeyse 30 milyara almıştım... aynı sorundan dolayı istanbulda ve hatayda gitmediğim servis kalmadı ama hepsi bi anormallik bulamadı. ve bi de sadece siz böyle birseyden şikayet ediyorsunuz dediler. hatta ilk aldığım günden beri vardı bu sorun. bi de dediğin gibi insana acemi muamelesi yapıyorlar. 12-13 yaşımdan beri direksiyondayım nerdeyse. ya bu servistekiler birseyden anlamıyor ya da ben... araba seyir halindeyken gazdan ayağını biraz ani çektiğinde ya da gaza bastığında küt diye vuruyor resmen. normal birseyse birsey demiyorum. ya aldığım günden beri tek memnun olduğum şey yakıtı onun haricinde ufak tefek te olsa arıza yapmayan biyeri kalmadı. keşke almasaymışım ama çok geç... ben de motor kulaklarına bakın dedim debriyajdan olabilir mi dedim ama bi sorun bulamadılar. vazgeçtim ben de artık gittiği yere kadar diyorum... şu an arabam 97000 de... bu arad senin araç kaç binde? benim debriyaj değişim vakti geldi sayılır... trigeri de 100,000 de değiştirecem seninkiler ne alemde? bilgi verebilirsen sevinirim...
|
|
![]() |
|
hasimayaz ![]() 3. Vites ![]() P.T. Demirbaş Kayıt Tarihi: 23 Nisan 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2422 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
ani gaz verdiğinde veya gazdan çektiğinde küt diye bir kalkış veya gazdan ayağınızı çektiğinizde aynı şekilde ani bir yavaşlama olur bu HDI motorun tipik karekteri.. Aslında dikkat edilirse herhangi bir seste yoktur ortada sadece ani devir yükselmesinin etkisi.. ben aynı karekteristiği telsiz gaz pedalı olan tüm araçlarda yaşıyorum, gaz pedalı elektronik olunca küçük sınıf arabalarda bir türlü deviri dengeleyemiyorlar.
Düzenleyen hasimayaz - 14 Mart 2010 Saat 13:08 |
|
![]() |
|
okan77 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2008 Konum: KasımpaşaKartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 840 |
merak ettim sadece 307de gaz teli varmı?
|
|
![]() |
|
behzat ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Şubat 2010 Konum: KAYSERİ-ORDU Durum: Aktif Değil Mesajlar: 94 |
enjektörler tıkalı.petrollerde enjektör temizleyiciler var al depoya kat silkeleme kalmaz.
|
|
![]() |
|
kocvizyon ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Şubat 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 101 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kocvizyon
307 de gaz teli yok gaz sensörü var kardeşim
|
|
peugeot 307
|
|
![]() |
|
peugeotefe ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2009 Konum: İKİTELLİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3222 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeotefe
307 de benzinli motorların bir kısmında gaz teli var hem elektronik boğaz var hemde gaz teli var çoğunlukla 2002 ile 2003 arası 1.6 16 v lerde çıkıyor gaz telli motor tipi
|
|
|
|
![]() |
|
okan77 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2008 Konum: KasımpaşaKartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 840 |
teşekkürler... bu sensörün temizliği falan oluyormu peki...
|
|
![]() |
|
selamlar,
Az once bu konu ile ilgili bir mesaj atmistim ancak yayinlanmadigi icin tekrar etmek istedim. Mukerrer olursa kusurabakmayin.
206 hdi daki silkeleme sorunu benim aracimdada mevcut. Araci 2 ay once 2. el olarak aldim. ilk ay bir sorun yoktu. bir ara yakit ikaz isigi yanarken 30-40 km gitmek zorunda kaldim. sonra bu sorun basladi.
once enjektor temizligi icin benzincilerde satilan katkidan kullandim. ancak bir netice alamadim. dun yakit filtresini degistirttim ozel serviste. ama bu sabah yine ayni sorun var. servis fikir yurutemiyor. isin kotusu problemi de aktaramiyosun. adamlar normal bunu yapmasi falan diyor. ama aracin icinde olan kisi olayin normal olmadiginin farkina variyor.
Bir baska forumda sorunun krank miline bagli bir parcadan kaynaklandigi yazilmis.
Denemeye deger bir fikri olan veya bu sorunla karsilasip cozum bulan birileri varsa tecrubelerini paylasmasini rica edecegim.
Selamlar.
Akin AKARLAR
|
|
![]() |
|
t@lip ![]() 2. Vites ![]() ![]() 06 - Nisan - 1978 Kayıt Tarihi: 24 Mart 2009 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 376 |
Benzer bir sıkıntı pederin dizel arabasında da olmuştu, motor kulaklarını değştirince düzelmişti. Birinci kişi el frenini çekip vitesi 1 e aldıktan sonra hafif gazla debriyajı hafif bırakıp tekrar basarken ikinci kişi motora bakarsa motor kulağının arızasını görebiliyordu sanırım. Bu bilgi umarım faydalı olur.
|
|
En iyisi senin olandır
|
|
![]() |
|
Aynı şekilde kullandığım bütün pug'larda (205 GTI hariç) benzer durum vardı. Ben durum diyorum, sorun demiyorum zira şimdiki arabam benim 7. PUG'ım. Hep Pug kullandım. Olaya alıştım yani...
206'da dikkat ettim ilk önce ya dedim bu nedir? Sonra servise götürdüm, ya dedim, düşük devirde gaza birden basınca araba silkeliyor, neredeyse debriyaj kaçırıyor gibi... Ya da acemisiniz de zor kavratıyormuşsunuz gibi...
Herkes "sorun yok abi" dedi...
En son 307'de de bu durum oluyordu... Ve bana da "notor güçlü ya size öyle geliyor" ddi istanbuldaki bütün yetkili servisler... Rahmetli parlar vardı, şimdi özel servis oldu galiba...
Sonra bildiğim en iyi ustaya danıştım babama sordum. Babam baktı, aynen yukarıda Talip Beyin bahsettiği yöntemle sorunun motor kulağında senin dedi...
Sonrasında beraber kafa yorduk. Olay motorun gücünden olduğu kadar yerleştirilmesinden de kaynaklanıyor.
Evet evet, motor güçlü fakat yerleştirmede ufak bir kusur olduğu için kulağı erken aşındırıyor. Bu yen,i motorlarda olan bir sorun değil, motor aşındıkça, sarsıntı kriterleri arttıkça motor kulağı yatak açıp sarsıntıya göre yatağını genişletiyor.
Ve sonra git gide daha hızlı oluyor bu süreç Aşındıkça titreşim de artıyor. Titreşim arttıkça daha çok aşınıyor. Fakat her gün kullandığınız için bu yükselişi kolay kolay hissedemiyorsunuz.
Siz, iyi bir ustaya motor kulağından şüphelendiğinizi söyleyin, o gözle bir baksın...
Sonuçta 100 liraya halloluyor.(du, şimdiki fiyatını bilemiyorum) Düzenleyen ulash - 23 Mart 2010 Saat 22:56 |
|
![]() |
|
Yorumlar icin tesekkur ederim.
Yarin sabah servise gidip bahsettiginiz kulaga baktiracagim. Umarim hallolur.
Gelismeleri aktaracagim.
Selamlar
Akin AKARLAR
|
|
![]() |
|
Selamlar, Dun araci servise biraktim ve motor kulaklari ile krankmiline bakmalarini istedim. Bunlarda herhangi bir problem bulamayan usta uzuun bir deneme surusu yaptiktan sonra aracin elektronik yazilimini yeniden yuklemeyi onerdi. Yazilimi yeniledik. Simdilik sorun ortadan kalkmis gibi gorunuyor. Umarim tekrar etmez.
Ancak yeni bir sorunum var. araba servisteyken icine kim girdiyse ayak kokusu aracin icine sinmis. Paspaslari degistirdim koku hala duruyor. :))
Yorum yazan herkese tesekkur ederim.
Akin AKARLAR
|
|
![]() |
|
merhaba bendede 306 var 2 aydır silkeleme sorunu yaşıorum soğudum araçtan.bobini değiştirirsen düzelir dediler 220 lira bulunca değiştircem bakalım düzelicekmi :)))
bu arada bujileri değiştirdim bifaydası olmadı
|
|
![]() |
|
TheEchoes ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Nisan 2010 Konum: Beşiktaş / İST Durum: Aktif Değil Mesajlar: 149 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı TheEchoes
usta arabaya çıplak ayaklamı girmiş |
|
![]() |
|
Carmania ![]() 2. Vites ![]() ![]() 03 - Haziran - 1982 Kayıt Tarihi: 20 Aralık 2008 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 690 |
Bu sölediklerinizi su sıcaklık müşüründe arıza olursada oluyor.. Nerden bu olayı anladın dersenız.. Ben arabamın motorunu çok temızledıgım ıcın (gaz kelebegi rolantı valfi felan filan)
Geçenlerdede yıne temizliyodum neyse herseyı sildim felan yerıne takdım, Yola çıkdım gazlıyım dedım neyse gazı verınce arabada sankı benzın gıdıp geldı gıbı bıseyler oldu malum sınırlerım bozuldu o an
oraya bak buraya bak bısey gorunmuyo tekrar söktüm bi bakdımkı hava fıltresıı sokerken motor bloğuna gıren yesıl bı tane sensör var o kırılmasın dıye soketını cıkarmısdım ve onu yerıne takdım ve duzeldı.. Yani diyecegım bence o yeşil sensörü bi bakdırın
|
|
![]() |
|
bujilere baktırdım bi problem yok gene teşekkür ederim
|
|
![]() |
|
valla arkadaşım cok ustaya gösterdim hiçbiri sorunumu çözemedi senin yazdıklarına aynen katılıyorum sorularının cevabına gelince benim araba 2006model 206 feline şuan 76000 de benim debriyajda kaçırıyor değişmesi lazım triger setinide değiştiricem durmak yok yola devam :) aracın problemini cözebilirlerse burdan sana yazarım sende bi denersin allaha emnaet ol
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |