![]() |
|
direksiyon toplamıyor.. |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
kamilgulcan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Ağustos 2008 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 10 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kamilgulcan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08 Mart 2010 Saat 21:45 |
herkese iyi akşamlar...
2006 307 sw aracım... 2 gün önce lastiklerimi pirelli p6000 ile değiştirdim. daha önce de çok az hissettiğim ve rot ayarındandır diye cok üzerinde durmadığım problem bariz olarak arttı.direksiyon sağa dönüşten sonra normal olarak merkeze topluyor, ama sola dönüşten sonra belli bir yere kadar topluyor ama tam merkeze dönmüyor. düz gidişte de biraz sola cekme vardı ama o da arttı. acaba rot balans ile düzelir mi yoksa direksiyon sisteminde bir problem olabilir mi? yeni lastiklerden olduğunu sanmıyorum çünkü eski lastiklerde de aynı sorun az da olsa vardı...
yan rüzgardan aşırı etkilenme ve daha önceki konularda bahsettiğim ve hala çözülemeyen direksiyon titreme sorunum aynı sebepten olabilir mi?
|
|
![]() |
|
BuRÇaK ![]() 2. Vites ![]() ![]() 16 - Temmuz - 1981 Kayıt Tarihi: 17 Şubat 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 923 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
merhaba kardeşim.
bendede 2008 de 307 1.4 HDI vardı. direksiyon hem toplamıyodu hemde takılıyor gibi dönüyodu. direksiyon kutusu değişti... maalesef bende sorun buydu. ama daha sonra pamuk gibi oldu direksiyon. kullanan arkadaşlarım hala der direksiyon çok iyi olmuştu derler. eğer sorun buysa serviste çok pahalı. ama sanayide peugeot parçacısından yada OTO EFE den bence bulursun. Güvendiğin bir ustaya taktır. sanırım OTO EFE bu konuadada yardımcı olur... geçmiş olsun. Düzenleyen BAT007 - 08 Mart 2010 Saat 23:26 |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
benim 307 de 3 ay önce yolda giderken direksiyon hareket etmedi kuvetli çevirince düzeldi 2 veya 3 kere oldu ama 3 aydır hiç takılma olmadı acaba neden yapar bunu arıza olsa devamlı yapmazmı
|
|
![]() |
|
SUPERMAN ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Temmuz 2008 Konum: ISTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 165 |
benim araçtada saga çekme vardı zor topluyordu vs. bende komple on takım yaptırdım ve rot ayarıda yapıldı ve lastıkleri değiştirip balanslarıda yapılınca hepsi duzeldi çok çok iyi oldu ama senin araçta acaba balanslarımı duzgun yapamadılar bi rota sokup aracı tekrar bı balans yaptır ıstersen
|
|
![]() |
|
hasimayaz ![]() 3. Vites ![]() P.T. Demirbaş Kayıt Tarihi: 23 Nisan 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2422 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
![]() ![]() ![]() ![]() |
Rot balansta en çok yapılan hatalardan biri değişmesi gereken parçaların ve hazırlıkların yapılmadan aracı rotcuya götürmek..
Araçta mekanik sorun, kule eğriliği, jant salgısı, lastik bozukluğu, hiçbiri kontrol edilip giderilmeden direk ayar..
|
|
![]() |
|
kamilgulcan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Ağustos 2008 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 10 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kamilgulcan
lastikler daha 2 gunluk balans da titiz yapıldı jantlar da kontrol edildi.. direksiyonda takılma ve ya sertleşme yok manevralarda gayet yumuşak yuksek hızlarda ise sertleşmesi normal seviyede.. ama sola çevirirken çok az daha yumuşak dönüyor ve toplarken biraz eksik topluyor (ceyrek turdan bıraz daha az ) yolun eğimi ve kalıtesine gore bu durum azalıyor ve ya artıyor. sola dogru hafıf bır bosluk varmış gibi hissettirıyor ama tak tuk ses yok direksiyon ani sağ-sol tepkileri de normal . pek sanmıyorum ama yine de inşallah direksıyon aksamı degıldır problemın kaynagı . rot ayarı gibi geliyor bana da biraz sola cekme var çünkü. (rot ayarı için vakit ayıramıyorum bu ara 1-2 hafta yogunum ) |
|
![]() |
|
peugeotefe ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2009 Konum: İKİTELLİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3222 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeotefe
önce rotilleri değiştirin eğer sorununuz devam ederse direksiyon kutusunu değişmeniz gerekebilir. direksiyon milinde aşıntı veya sonsuz milde problem olabilir |
|
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
bence sadece direksiyon mavsalı da arızalı olabilir aynı problem arkadaşın 2008 model partnerindede olmuştu servis mavsal arızalı demişti kitleme sorunuda ondan olabilir
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |