|
307 ye ledli stop uygulaması |
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Yazar | |
individual
2. Vites 23 - Ocak - 1982 Kayıt Tarihi: 01 Aralık 2008 Konum: kartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 996 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı individual
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2010 Saat 23:46 |
piyasada satılan ledli ürünleri gerek dizayn gerekse kalite olarak beğenmiyorum.
amacım , mümkün olduğunca orjinal hatlara sadık kalarak
önce fonksiyonellik daha sonra da çekicilik adına kendi stop lambamı dizayn etmek.
bu işlem için çıkma olarak yeni kasa stop lambası temin ettim.
bu stobun üzerinde kesme , biçme , delme vs.. gibi her türlü işleri deneyerek yeni yapılacak stoplar üzerinde el becerisi ve tecrübe kazanmak amacındayım.
bu kasanın üzerinde hem fonksiyonel hemde görünümden zaaf vermeden etkileyici bir led dizilimi dizayn etmek biraz zoruma gitti.
bende piyasadan çıkma oem olarak alacağım ledli modulleri kullanmaya karar verdim.
şu andaki güncel kasa passattan çıkma ledli stop modulunu düşünüyorum.
bu ürünler ömürlük olduğundan hem maliyet olarak daha uygun , hemde monte edilmesi daha rahat.
en azından üzerinde uyumlu devresi var regülesi var. uzun yıllar hatta aracın ömrü kadar zamanda hiç bir sorun çıkarmayacağını düşünüyorum.
park lambaları açıkken
fren yapıldığında
sinyal verildiğinde
geri vites ve sisiçin şu anda birşey düşünmedim.
ilerleyen zamanlarda gelişme oldukça paylaşacağım
|
|
individual
2. Vites 23 - Ocak - 1982 Kayıt Tarihi: 01 Aralık 2008 Konum: kartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 996 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı individual
|
şimdi arkadaşımdan 3 takım modül aldım. 2 sini kullanacağım. diğerini de deneme amaçlı kullanacağım. deneme amaçlı olanı yuvasından maket bıçağını ısıtıp keserek çıkardım. |
|
Onur
1. Vites Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2009 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1305 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
güzel olmuş elinize sağlık
|
|
2011 Renault Clio Extreme 1.6 16v BVA
|
|
individual
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı individual
|
teşekkür ederim ama daha bitmedi
|
|
individual
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı individual
|
tam oturtamadım daha.
kesmek biçmek gerekiyor. boş bir günde halledeceğim artık.
parklar bu şekilde olacak. toplam 36 adet led yanmakta ama karanlık çıkmışlar biraz.
|
|
Onur
1. Vites Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2009 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1305 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
bu sefer bitmiş yaww
|
|
|
|
individual
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı individual
|
yok daha bir çift stop lambası alacağım
işi çok
|
|
berko
2. Vites 02 - Temmuz - 1988 Kayıt Tarihi: 27 Mart 2009 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 303 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
kolay gelsin valla çok güzel olmuş. Bu modüller çıkmacılarda var mı? ve fiyat olarak ne kadar? 206 stobuna da güzel olur gibi,
|
|
H-a-d-i
3. Vites Kayıt Tarihi: 11 Mart 2009 Konum: İstanbul-Pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2056 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
sendeki pratik zeka ve el becerisi Çinlilerde bile yok. ellerine sağlık.
|
|
Hadi, 1981, İstanbul
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
:):) abı bır gun benım arabaya da el atalım ya gırıselım sole :):)
|
|
Murat
1. Vites 08 - Temmuz - 1983 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2009 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 910 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Valla süper. İyi uğraşıyorsunuz bu tür işlemlerle.
|
|
individual
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı individual
|
arkadaşlar , teşekkür ederim görüşleriniz için.
bundan sonra birde gösterge modifiyesi yapacağım. tamam olacak.
berko
206 stobu tarz olarak 307 stobuna benzer.
bu işi bitirebilirsem sende faydalanabilirsin. daha hızlı yol alabilirsin.
en azından benim yaptığım ya da yapacağım hataları sende yapmazsın.
çıkmacılarda bulunuyor tabi ama fiyat olarak ne kadar bilemem.
arkadaşım bu modulun tekini 100 tl ye satıyordu.
modulde park (20 led) , fren (16 led) ve sinyal (20 led) var.
56 ledlik modul ayrıca regule devresi vs.. hepsi içinde.
hazır led alıp devresini kendin yapsan daha çok maliyet olur.
hem güzel gözükmez. neden dersen ledleri led yapan aslında reflektörleri.
reflektör kullanmadığında çok ufak ve tek tek gözüküyor. reflektör bir ledi 7-8 led kadar gösterebiliyor.
|
|
yzt06
2. Vites Kayıt Tarihi: 10 Eylül 2009 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 206 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
göstergeye ne yapacaksın:)ışık renginimi değiştirmeyi düşünüyorsun?
|
|
AYNI DİLİ KONUŞANLAR DEĞİL,AYNI DUYGULARI PAYLAŞANLAR ANLAŞABİLİR...
|
|
individual
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı individual
|
göstergeye şunu yapacağım.
hız ve devir arasındaki uyarı lambalarını komple kaldırıp , aynı ebatta tft renkli ekran koyacağım.
ayrıca aracla obd üzerinden haberleşip , dijital hız , yakıt bilgileri , sensör bilgileri vs.. gibi ikazları da aynı ekrandan çıkarmayı düşünüyorum.
açılışta peugeot logosu da çıkabilir.
tamamen hayal gücüme bağlı.
işim ya da mesleğim icabı yakınım bu tarz işlere
|
|
Onur
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
|
|
|
individual
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı individual
|
mesela örnek olarak şu tarz (308 premium pack tipi ya da 308 auto6R) göstergelerin arasına güzel bir cep telefonu ekranı yakışırdı.
açılışta peugeot logosu
benzin ışığı yandığında periyodik olarak 1 dakika arayla yanan büyük boy pompa işareti ve dınn sesi,dijital hız ,vs.. kısaca obd cihazının bana ne verebileceği önemli
|
|
Hacı
2. Vites 11 - Ekim - 1981 Kayıt Tarihi: 30 Ocak 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 316 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Göstergeye bahsettiğin şeyleri yapabilirsen işimi gücümü bırakıp seni tebrik için yanına geleceğim. O cep telefonu ekranını çalıştırman için ve aldığın bilgileri işlemesi için bir işlemci koyman lazım işlemcinin çalışması için besleme devresi yapman lazım aydınlatma için ışık devresi yapman lazım behsettiğin bilgileri depolaması için ram koyman lazım ram deki bilgileri okuyup işlemciye göndermesi için rom koyman lazım benim aklım bunu yapmaya yetmez yaparsanda sana eğitim almaya gelirim |
|
|
|
individual
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı individual
|
biraz zaman alabilir
ledli stoplar bitince hemen başlayacağım
|
|
yzt06
2. Vites Kayıt Tarihi: 10 Eylül 2009 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 206 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
valla süper olur bencede.
|
|
AYNI DİLİ KONUŞANLAR DEĞİL,AYNI DUYGULARI PAYLAŞANLAR ANLAŞABİLİR...
|
|
individual
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı individual
|
|
|
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |