![]() |
|
2. viteste araç kullanma.. |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2010 Saat 11:10 |
İyi günler.Sakin bir yerde,parke taşı döşeli,kasistlerin bol oldugu bir yerde yaşıyorum.Aracıma daha yeni alt takım masrafı ettiğim için dikkat ederek kullanıyorum aracı.2 .viteste bin devrin hemen altında ,sabit hızda(15 km/h) ,debriyaja veya gaz pedalına hiç basmadan seyrediyorum genelde şehir içinde.Böyle kullanmanın araca herhangi bir zararı olur mu?
|
|
![]() |
|
Sinan ![]() 2. Vites ![]() ![]() 31 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 26 Nisan 2009 Konum: Beyoglu/IST Durum: Aktif Değil Mesajlar: 460 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hızın azalıcak ama bunun yerine 1. viteste 2000 devirde kullansan daha iyi olur diye dusunuyorum
|
|
![]() |
|
H-a-d-i ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Mart 2009 Konum: İstanbul-Pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2056 |
2.viteste biraz daha gaza dokunursan iyi olur. pek de ölü devir sürmemek gerek.
|
|
Hadi, 1981, İstanbul
|
|
![]() |
|
Sinan ![]() 2. Vites ![]() ![]() 31 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 26 Nisan 2009 Konum: Beyoglu/IST Durum: Aktif Değil Mesajlar: 460 |
veya hadi abimizin dedigi gibi hızını bıraz daha arttır. 2000 devirden asagı dusmemeye calı. motoru bogma yani.
Düzenleyen Sinan - 19 Şubat 2010 Saat 12:40 |
|
![]() |
|
F-Eren ![]() 2. Vites ![]() ![]() 23 - Temmuz - 1983 Kayıt Tarihi: 05 Ocak 2010 Konum: Tekirdağ - İst. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 377 |
otomatik vites al bunları kafana takma kardeş :)
|
|
Fatih Eren (1983)
Mühendis, İstanbul, Aslan Galatasaray 2003 206 XT 1,6 16V BVA Şeytan Kırmızı + Sunroof A Rh - |
|
![]() |
|
firat.pj34 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Ocak 2010 Konum: Ümraniye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 38 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı firat.pj34
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
forever manuel vites :D:D
|
|
![]() |
|
vbmaster ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2010 Konum: Konya/Selçuklu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 837 |
çok yakar be kardeşim bir de o gıcık boğulma sesi yok mu :) sinir olmuyorsan no problem keyifli sürüşler ...
|
|
Sabır doğruyu yapmakta ısrar etmektir ...
Peugeot 206 Roland Garros 2000 Model 1.6i 8v 90 Beygir artık LPG'li (Atiker Fast II) Otoban faresi :) ARh(+) |
|
![]() |
|
Herhangi bir boğulma sesi yok...Zaten bu dediğimi sadece düz alanda yapıyordum ama artık yapmam..Tecrübeyle sabit işleri tekrar tecrübe etmeye gerek yok:)
Ayrıca otomatik vitesi hiç sevmem..Arabayı ben kullanmıyorum hissi veriyor oto. vites |
|
![]() |
|
kocvizyon ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Şubat 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 101 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kocvizyon
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
bence biraz daha gaza bassan daha iyi olur derim bazen bende kullanıyorumama genelde dikkat ediyorum
|
|
peugeot 307
|
|
![]() |
|
yzt06 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Eylül 2009 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 206 |
1000 devir gibi düşük devirlerde uzn süre seyretmek, ilerde sorun çıkarabilir.
|
|
AYNI DİLİ KONUŞANLAR DEĞİL,AYNI DUYGULARI PAYLAŞANLAR ANLAŞABİLİR...
|
|
![]() |
|
F-Eren ![]() 2. Vites ![]() ![]() 23 - Temmuz - 1983 Kayıt Tarihi: 05 Ocak 2010 Konum: Tekirdağ - İst. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 377 |
otomatik kullanmak demek arkadaşınkiyle iki tur atmak değil al bi otomatik kullan gör :) ayrıca otomatik vites dünyaca kendini kanıtlanmıştır. vitesle uğraşma gibi derdin yok kendini yola veriyorsun sen ok? |
|
Fatih Eren (1983)
Mühendis, İstanbul, Aslan Galatasaray 2003 206 XT 1,6 16V BVA Şeytan Kırmızı + Sunroof A Rh - |
|
![]() |
|
BurçUMUL ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2009 Konum: Tekirdağ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 295 |
+1
![]() |
|
Forever young by my gti
|
|
![]() |
|
Vitesle uğraşmayı bir dert olarak görenler için tabii oto. vites güzeldir..Ama ben vitesle uğraşmayı bir dert olarak görmüyorum..
|
|
![]() |
|
öncelikle şunu söyliyim pejonun otomatik vitesi kapıya konmaz sakın ha yüzde 80 i arıza yapıyor eğer aracınız dizel ise turboyu bozarsınız ve motor kulakları sık sık arıza yapar volantada zararı olur.
benzinli ise sıkıntı olmaz zaten araba vites ufaltmayı ister sizde anlarsınız rolantide 2. vites dişlisi motora benzinlide yük vermez 1.5 cm dişli büyüktür 1.vites dişlisinden ama 3.4.5. dişliler büyük hız dişlisidir sakın debriyaja basık tutup araç kullanmayın |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |