Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >307
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 307 Lpg Ve Ufak Bi Kaza ???
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

307 Lpg Ve Ufak Bi Kaza ???

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
pug307_26 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites

Forumdan Banlandı...

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı pug307_26 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 307 Lpg Ve Ufak Bi Kaza ???
    Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2010 Saat 18:48
Arkdaşlar 307 aracıma italyan tartarini lpg montajlattım otomatik vites aracımda taktıralı 1 hafta oldu 1500 km civarı yol yaptım hiç bir sıkıntı yok benzinde ne performans alıyorsam en ufak sorunum yok maşallah şimdilik :) Tek sorunum benzin kadranı düştü düştü dibine kadar fakat yarım depodan fazla benzin var içinde lpg montajlıyan ustamı aradıgımda fransız araçlarda tekerlekten alır depo bilgisini sorun yok devam edebilirsiniz dedi fakat ben içndeki benzini normal bi şekilde görmek istiyorum bunun bi çözüm yolu varmıdır ? Son olarakta 307 kullanan araçların benzin tüketimi ve lpg tüketimi kullananlardan ölçümleri nelerdir . Benim 307 son ölüçümlerime göre uzuzn yolda 300 ykr yakıodu benzinde lpgde 250 civarına düştü uzun yola göre biraz fazla değilmi yada ne olması gerekiyor ?
Birde araç ufak bi kaza yaptı 50-60 km ile arkdaşım aracı kullanırken savruldu ve kuma girdik ön tampon çatladı ön takım hasar aldımı bilmiyorum şu an garajda duruyor fakat o olaydan sonra yaklaşık 500 km yol yaptım yüksek hızlarada çıktım 180-190 km ön kısımda tampon dışında yürüyende yada herhangi bi yerinde sıkıntı olsa arza kado verir yada hissedilir değilmi arkdaşlar ?
Öneri ve bilgileriniz için şimdiden teşekkürler...

Yukarı Dön
H-a-d-i Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı H-a-d-i Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2010 Saat 18:52
usta haklı. benzin deposu ibresi, aracın katettiği km' ye göre oynuyor.

kaza konusuna gelince, o hızlara çıktığına göre sorun yoktur. olsaydı direksiyonda titreme olurdu.

bu arada sitemimi de dile getireyim. kaza yapmasan siteye de gelmiyosun...geçmiş olsun.
Hadi, 1981, İstanbul
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites

Forumdan Banlandı...

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı pug307_26 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2010 Saat 19:01
sitemlerinizde haklısınız fakat şu son 1-2 ay kafamı kaşıcak vaktim olmadı final ve vizelerden. ayrıca çok çok teşekkür ederim hep şöyle deirm Allah düşmanımına bile kaza vermesin zor durum Allah ufagından versin canımıza gelmedilten sonra ne kadar can sıkıcı olsada bi şekilde hallolur. Birde teknik bülten olan bi arkdaşımız vardı ön tamponun söküm şekli nedir onun resmi varmdır? 
Yukarı Dön
H-a-d-i Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı H-a-d-i Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2010 Saat 19:06
sitede herşey mevcut, ararsanız bulursunuz. hem belki başka konular da keşfedersin.
Hadi, 1981, İstanbul
Yukarı Dön
hasimayaz Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites

P.T. Demirbaş

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hasimayaz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2010 Saat 20:32
tekerlekten nasıl alıyor benzin bilgisini onu anlayamadım bir türlü??  LPG ci benzin pompasına kesici mi koydu??
Yukarı Dön
H-a-d-i Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı H-a-d-i Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2010 Saat 20:45
Orjinalini yazan: hasimayaz hasimayaz Yazdı:

tekerlekten nasıl alıyor benzin bilgisini onu anlayamadım bir türlü??  LPG ci benzin pompasına kesici mi koydu??

abi, aracın yakıt gösterge ibresi , araç km yaptıkça (ilerledikçe) düşüyor. yani LPG ile binmene rağmen benzin bitiyormuş gibi gösteriyor. halbuki depoda benzinin duruyor. arkadaşımın LPG li 307 sinde durum böyle.

halbuki benzin deposunun üzerinde şamandıra olur. benzini o ölçer.
Hadi, 1981, İstanbul
Yukarı Dön
3. Vites
3. Vites

P.T. Demirbaş

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hasimayaz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2010 Saat 21:03
Orjinalini yazan: h_307 h_307 Yazdı:

abi, aracın yakıt gösterge ibresi , araç km yaptıkça (ilerledikçe) düşüyor. yani LPG ile binmene rağmen benzin bitiyormuş gibi gösteriyor. halbuki depoda benzinin duruyor. arkadaşımın LPG li 307 sinde durum böyle.

ilginç.. Bu lpg işin hiç aklım ermiyor.. Birde benzin pompası bozulmasın diye elektriğini kesen beyin koyuyorlar.. Dedim acaba ondan mı?
Yukarı Dön
yzt06 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yzt06 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2010 Saat 21:47
ewt benim 307 dimdede öle...çok saçma ve sinir edici bişey..depom fulle yakın dolu olduğunda bile benzin bitiyor uyarısı veriyor ve uyar sesi çalıyor.160 liraya bir aparat takıyorlar bunu düzeltebiliyorlar..ama yaptırmadım.
AYNI DİLİ KONUŞANLAR DEĞİL,AYNI DUYGULARI PAYLAŞANLAR ANLAŞABİLİR...
Yukarı Dön
Onur Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Onur Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2010 Saat 22:37
sadece 307 de degil peugeot lar da böyle 206 vs lpg de gidiyo araba ama benzin ibresi düşüyo halbuki benzin aynı duruyo depoda peugeot nun bu sistemi çok cins bide enjeksiyon sistemleri çok farklı
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites

Forumdan Banlandı...

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı pug307_26 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2010 Saat 23:12

sitede herşey mevcut, ararsanız bulursunuz. hem belki başka konular da keşfedersin.

aradım bulamadım arkdaşım keşfedilmesi gereken konulara göz atıyorum zaten Göz Kırpma önemli bi durum oldugu için tampon sökümünün teknik bültenini istedim elinde olan varsa yardımcı olursa sevinirim...
Yukarı Dön
mhakan71 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
20 - Ekim - 1971

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mhakan71 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2010 Saat 00:38
arkadaşlar benzin ibresi sorunu için PSI rolesi takılması lazım biraz pahalı yanlız...
Yukarı Dön
3. Vites
3. Vites

P.T. Demirbaş

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hasimayaz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2010 Saat 09:46
Orjinalini yazan: pug307_26 pug307_26 Yazdı:

aradım bulamadım arkdaşım keşfedilmesi gereken konulara göz atıyorum zaten Göz Kırpma önemli bi durum oldugu için tampon sökümünün teknik bültenini istedim elinde olan varsa yardımcı olursa sevinirim...

http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=7902&PID=111814#111814
Yukarı Dön
HakanGokdemir Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı HakanGokdemir Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2010 Saat 11:21
Bence hiç gerek yok o beyine role, yada chip koydurmanıza.

Gösterge düştüktüğünde yapmanız gereken aracı stop edip kapıları kilitleyeceğiniz zaman, alarm varsa eğer alarmdan değil orginal anahtarın üzerinden biraz (10sn) basılı tutarak kapıları kilitlemeniz ve birkaç saat dokunmamanız yeterlidir. Açacağınız zaman tekrar anahtardan açın göreceksiniz ki gösterge olması gereken yere gelecektir.
Hakan GÖKDEMİR
0 533 215 8019

Pendik / İSTANBUL
26.08.1980

A RH +

Kardeş zorunlu dosttur, Dost seçilmiş kardeştir...
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites

Forumdan Banlandı...

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı pug307_26 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2010 Saat 13:35
haşim abi çok teşekkür ediyorum kaynak için
benzin ibresine gelince ustamı aradıgırmda oda ona benzer birşey söylemişti kitlenip açıldıgında düzelir demişti demekki kastı buymuş teşekkür ederim ilgi alakanız için verdigniz bilgiler çok yardımcı oldu
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Şubat 2010 Saat 22:52
Aynen bende iki haftadır kullanıyorum devamlı benzin alıyorum birden ışık yanmaya başlıyor lpg'ye bakıyorum oda azalıyor acayip sinir bozucu bişey sanki amerikan arabası bu kadar yakıt tüketimi ocağımı söndürecek dedim.. Sonunda burada yazılanları okuyunca rahatladım.Ama şamandıra olmaması çok saçma.Eğer  yaptığın km'ye göre değerlendiriyorsa  tekerlek çapına göre değerler değişebilir...
Yukarı Dön
yzt06 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı yzt06 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Şubat 2010 Saat 23:12
Orjinalini yazan: HakanGokdemir HakanGokdemir Yazdı:

Bence hiç gerek yok o beyine role, yada chip koydurmanıza.

Gösterge düştüktüğünde yapmanız gereken aracı stop edip kapıları kilitleyeceğiniz zaman, alarm varsa eğer alarmdan değil orginal anahtarın üzerinden biraz (10sn) basılı tutarak kapıları kilitlemeniz ve birkaç saat dokunmamanız yeterlidir. Açacağınız zaman tekrar anahtardan açın göreceksiniz ki gösterge olması gereken yere gelecektir.
bunu biraz açıklayabilirmisiniz?anahtarla manuel olarakmı kilitleyeceğiz?basılı tutarak kilitleyin dediğiniz nedir?
AYNI DİLİ KONUŞANLAR DEĞİL,AYNI DUYGULARI PAYLAŞANLAR ANLAŞABİLİR...
Yukarı Dön
ErolSen Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
21 - Şubat - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ErolSen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Mart 2010 Saat 22:49

ilginç.. Bu lpg işin hiç aklım ermiyor.. Birde benzin pompası bozulmasın diye elektriğini kesen beyin koyuyorlar.. Dedim acaba ondan mı?

şimdi ben anlamadım bu    benzin seviyesini tekerlekten alma olayını peki depoyu doldurunca nasıl yükseliyo ibre ? şamandıra felan yokmu?
Erol ŞEN
ESKİŞEHİR
21.02.1985
B Rh +
2005 206 X Line 1.4 O.V
Yukarı Dön
Onur Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Onur Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Mart 2010 Saat 23:07
şamandıra var da tekerlekten aldıgını biliyorum ama nasıl bende anlamadımSırıtma
2011 Renault Clio Extreme 1.6 16v BVA
Yukarı Dön
fatih1903 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı fatih1903 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Mart 2010 Saat 11:33
benim aracımda 307 triptonic LPG li kontağı açtığım zaman o benzin ışığının yanması ve o dittt diye ötmesine o kadar alıştım ki ötmezse bakıyorum bişey mi oldu diye :)  geçenlerde ışık yanıyo bende dedim ki benzin vardır ışığın yandığına bakma dewam ettim almadan evin önüne geldim bıraktım arabayı sabah kalktım bastım bastım tık yok benzin bitmiş yani :( bu yüzden çok yolda kalan arkadaş tanıyorum sizde dikkat edin ama anahtarı basılı tuttuğumuzda ibrenin yerine geliceğini bilmiyodum inşallah gelir bu akşam denicem bakalım olucak mı? :)  teşekkür ederim ...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 2011 Peugeot 308 - Elektrik Devre Arızası son mesaja git 6040 9 Alphanet
konu icon Üyelerimizin Meslek Bilgileri son mesaja git 12638 527 Saido26
konu icon 106 gti almak istiyorum yardımcı olursanız çok svi son mesaja git 486 0 Burak307xsi
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 262 0 Sezgindogan
konu icon 3008 1.2 puretech motor arızası son mesaja git 4988 1 Saido26
konu icon Yol bilgisayarı ayar son mesaja git 558 0 Adil.g
konu icon 206 1.4 felline benzinli son mesaja git 369 0 ercanqnc
konu icon 407 emniyet kemeri ön gergi ve airbag hatası son mesaja git 579 0 Xbulut46
konu icon Marş problemi son mesaja git 190 0 Kübra
konu icon pejo 206 1,4 2009 model stop etme sorunu son mesaja git 537 1 Altann
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 749 1 Altann
konu icon motor yağ damlatma, yanık kokusu ve kaputtan duman son mesaja git 2183 0 Bayer
konu icon 206 XT elektriksel problemler son mesaja git 989 0 AtomAdnan
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 5434 5 Serdar102
konu icon Yağ Seviyesini Ayarlayın Uyarısı son mesaja git 4736 1 torekV
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 1912 0 peugeot301
konu icon ABS VE KAYGAN YOL UYARISI son mesaja git 500 0 samizel
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 2135 1 heavyburak26
konu icon 408 GT KOLTUK ISITMA PROBLEMİ son mesaja git 37129 2 elbir55
konu icon 206, 206+ ve 307....3 Satır Yol Bilgisayarı Ekranı son mesaja git 107659 591 ersin61
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JUNE EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Burak307xsi 1
Saido26 1
Alphanet 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English