![]() |
|
307 1,6 hdı siyah duman |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||||||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2010 Saat 10:59 |
|||||
|
||||||
![]() |
||||||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||
yag yakıyor olablır mı
|
||||||
![]() |
||||||
mabolla ![]() 1. Vites ![]() ![]() 11 - Temmuz - 1983 Kayıt Tarihi: 29 Ocak 2010 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 243 |
|||||
arkadaşım bunun birinci sebebi kalitesiz mazot olabilir,dediğine göre 2000 devirden sonra oluyormuş zaten çok yüksek devirlerde olmuyorsa yakıt derim ben.bana kalırsa yakıtı aldığın yeri değiştir ve aynı yerden almaya dikkat et.bende de 307 var sürekli shell kullanıyorum ve çok memnunum. |
||||||
Baran yıldırım
|
||||||
![]() |
||||||
|||||
yağ yakan araba beyaz ve mavi duman atar siyah duman her arabada olur ama fazlası enjektör yetiştiremiyor demektir ya işetme var ya tıkanma var bunu düz yolda normal devir de aracınızı kullanın eğer bu şekilde duman geliyorsa enjektör tıkalıdır eğer boşta gaza yüklenirsen gelen duman gayet normaldr abartılı duman yokssa sıkıntı yoktur ama benim tahminim senin aldığın yakıt kırsal mazot veya 10 numara yağ karışımı mazot olabilir total ve opetin mazotunu al sana tavsiyem aracı fulle 1 adet enjektör temizliyci ilave et sorun çözülür umarm ama sihay duman her dizelde olabiliyo
|
||||||
![]() |
||||||
hasimayaz ![]() 3. Vites ![]() P.T. Demirbaş Kayıt Tarihi: 23 Nisan 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2422 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||
carbon clean için çok yüksek bir km. değil. Komple enjektör temizliği biraz maliyetli olabilir. Şu an için carbon clean yaptırıp deniyebilirsiniz.
|
||||||
![]() |
||||||
|||||
aracı alalı 2 ay oldu mazotu totaldan euro dizel kullanıyorum.carbon clein de yaptırdım.duman 2bin devirden sonra başlıyor.gaza yüklendikçe arka beyaz siyah karışımı yoğun duman çıkıyor.yüklendikçe artıyor
|
||||||
![]() |
||||||
|||||
motor yağına bor koyayım diye düşünüyorum acaba kesermi.yağ yakma yok.bende bora tdı vardı.ama 120bindeydi.çok faydası olmuştu |
||||||
![]() |
||||||
hasimayaz ![]() 3. Vites ![]() P.T. Demirbaş Kayıt Tarihi: 23 Nisan 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2422 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
|||||
2000 siyah duman için erken.. şöyle 2500 - 3000 den sonra başlaması normal..
kat ve enjektör temizliği durumu kurtarır diye düşünüyorum.. Çekişte bir sıkıntı varmı??
|
||||||
![]() |
||||||
|||||
çekiş düzde çok iyi ve seri.yokuştada iyi yalnız yokuşta gaza yüklenince dalgalanma yapıyor.sanki rüzgar engelliyor gibi ama çok az
|
||||||
![]() |
||||||
|||||
antakya bosch servisin sahibi tanıdık.bor maddesini koyma iyi değil diyor.
|
||||||
![]() |
||||||
Onur ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2009 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1305 |
|||||
arabaya yağdan başkı katkı eklemeye gerek yok bence ilk önce kaliteli diesel alıp bi gözlemleyin shell opet gibi
|
||||||
![]() |
||||||
|||||
kardeşim egzos ölçümü yaptır anlattığına göre o araba bana sorarsan 60000 kmde değil bence 200000 civarı siyah beyaz karışıksa tehlike bitik motor bu şeki duman atar bence km yi incelettir üşürülmüş olabilir yada önceki sahibi araca mazot hiç koymamış 10 numara yağla kullanmış kim den aldın aracı tanıdkmı baktırdınmı bir ustaya
|
||||||
![]() |
||||||
|||||
km ye serviste baktırdım orijinal.arabada boyasız,diri bir araç.gaza yüklenince 2bin devirden sonra siyah duman başlıyor 1-2 saniye sonra siyah duman yerini beyaz dumana bırakıyor bu arada devir saati neredeyse 5bini buluyor gazı bırakıyorum.bence motor çok iyi. |
||||||
![]() |
||||||
|||||
dediğin gibi ise büyük ihtimal mazottan çok ucuz olan 10 numara yağ kullanılmış olabilir enjektöre büyük zarar verir 50000 kmde olan bir arac sanki 250000 kmde imiş gibi duman atar
|
||||||
![]() |
||||||
|||||
ben şimdi mazot deposu boşken 20 liralık mazotla birlikte enjektör temizleyici döksem faydalı olurmu acaba.birde triger seti kaç km.de değişir acaba
|
||||||
![]() |
||||||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
|||||
bence durumu daha iyi analiz etmek gerekir. Normal şartlarda katalitiği alınmış bir 1,4 HDI 2500 gibi hafiften duman atmaya başlar 5000 e geldiğinde ortalığı birbirine katar. En küçük bir enjektör veya turbo sıkıntısı çekişte kesinlikle kendini belli eder. Beyaz dumanın su buhaı olmadığından emin olmak için gün içinde motor sıcakken deneme yapın.
Bence sağlam bir pompacıya uğrayın, öncelikle emilsyonu ölçsün. Duruma göre enjektör memeleri değişir, katalitik kontrol edilir. Enjektör tedariği bosch ise en fazla 200 - 300 TL rodaj, meme değişimi ve temizliği tutar. Simens ise komple değişmesi gerekebilir duruma göre.
Depoya konulan enjektör temizleyicisinden fazla bir şey beklememek gerekir, mucize gerçekleştirmez.
|
||||||
![]() |
||||||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
|||||
Bu arada 80.000 de trigeri değiştirmeniz gerekli.. 50.000 den sonra bu araçlarda katalitik sıkıntılı, içini boşalttırmak en iyi çözüm.
|
||||||
![]() |
||||||
|||||
peki bu halde usul usul kullanılırsa ne olur
|
||||||
![]() |
||||||
|||||
katalikit sıkıntılı ne demek anlamdım.nasıl bir zarar verir nasıl boşaltılır
|
||||||
![]() |
||||||
|||||
katelitik konvktör galiba demek istediği
|
||||||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |