Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >307
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 307 Antipollution fault
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

307 Antipollution fault

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
emreeee Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı emreeee Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 307 Antipollution fault
    Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2015 Saat 18:02
Bende alıştım bu lambaya iki gün yanıyor üçüncü Gün sönüyor hep aynı mazot koyuyorum arabaya shell fuel save nitro başka biyerde n de yakıt almam iki kere bilgisayara bağlayıp söndürdum ama yine yandı alışmak lazım bence
2004 307 1.4 HDI
Yukarı Dön
Efe-Pöjo Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Efe-Pöjo Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2015 Saat 17:15
Orjinalini yazan: msty_35 msty_35 Yazdı:

Severek kullandığım 2004 307 XT Oto.aracim işgüzarlik sonucu bu uyarıyı verdi.motor suyuna ekleme yapıyordum baktım fren hidrolik yağ kutusu boş gibi geldi.yaklasik 500 ml ekleme yaptım. Kontağı çevirdiğim zaman bu uyarıyı ve motor ariza lambasınin yandigini gördüm. Nasıl düzeltebilirim?
fren hidroliği ile antipollution ın hiç bir alakası yok, denk gelmiş.
Yukarı Dön
msty_35 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı msty_35 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2015 Saat 19:42
Severek kullandığım 2004 307 XT Oto.aracim işgüzarlik sonucu bu uyarıyı verdi.motor suyuna ekleme yapıyordum baktım fren hidrolik yağ kutusu boş gibi geldi.yaklasik 500 ml ekleme yaptım. Kontağı çevirdiğim zaman bu uyarıyı ve motor ariza lambasınin yandigini gördüm. Nasıl düzeltebilirim?
Yukarı Dön
jackal67 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı jackal67 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2015 Saat 11:30
Arkdaslar bunun yanmasinin sebeblerinden birincisi ayarsiz lpg ayaru cunku arac ya fakire yada zengine dusuyor ikinci sebebi oksijen sensoru arizali 2.sensor bunun anlamanin yolu olcturmek 1.sensor dalgali 2.sensor sabit v olcmeli ben bunlari yaptim bir daha yanmadi bunlarin hepsini kendim yaptim internetten elm diye cihaz aldin ordan sensor degerlerine baktim zengin veya fakire dusuyormu takip ettim ayar kablosuyla lpg atlyari yaptim tabiki bu forumun sayesinde aracimi yazin sattim bu forumdan allah razi olsun herkeze cok tesekkurler
2014 partner tepee
Yukarı Dön
MasMavi Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı MasMavi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2015 Saat 20:05
Arkadaşlar ben bu sorunumu sürekli aynı yerden yakıt almakla çözdüm. İlk duyduğumda saçma gelmişti ama denedim arıza düzeldi. Düzeldikten sonra da öyle bilmediğim yerlerden lpg almadım.
Yukarı Dön
gelweri Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı gelweri Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2015 Saat 18:30
Ben de tanıştım bu sari boruyla. Bazen kayboluyor bazen yaniyor. Kafasına gore takılıyor. Sanırım LPG ile ilgili..
Yukarı Dön
serdia Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı serdia Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Kasım 2010 Saat 00:03

307 307 antipollution fault uyarısı

ARKADAŞLAR BU SORUNU 1,4 HDİ 2004 PUG da yaşadım 8 ekim 2010 da

kesinlikle kaliytesiz MAZOT ...

dün gece aracımı çalıştrdığmda bu yazı ve ekranda motor ışığı yanması netde sorunları okuyorum tabi ne yapabilirim en sonunda sanayide bi ustam var mazot filtresini söktük temiz hava filtresi sorun devam ediyr  gittim her zaman aldığm po dan fulledim ve koyuldum yola araç 3000 devri geçmiyordu 4 vitesten 3 aldım yığdrdım ve 30 km ol gittim 2,denememde 4den 3 aldğnda 3000 deviri gecmeye başladı aracım 40km sonunda kötü mazot tamamen karıştı ve ve ışıkta akşam eve giderken söndü. forumda çok şey okudum yaşayan arkadaşlar yazmış yardmcı oldular hepsi için allah razı olsun..genelde servis diyorlar işin açık yanı bende gitmeye korkuyordum.servisi aradığmda mutlaka bilgsaya bağlamalıyız dediler. malum kış bu arza yanan arkadaşlar benim yaptğmı denesinler olmazsa eğer  servise gitsinler..ama büyük sorun çıkarmı şu an bende yok..
Yukarı Dön
BAHTİYAR Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
16 - Ekim - 1991

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı BAHTİYAR Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ekim 2010 Saat 18:18
konuyu açan arkadaşın başına geldiği gibi aracı güncelledikten1gün sonra bende de yandı bugun sanayiye gidip sildirdim dönüşte gene yandı boğaz kelebeğini temizletsem düzelirmi ki bazen rolantide dalgalanma yapıyor
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2010 Saat 16:48
Orjinalini yazan: sercinho sercinho Yazdı:

merhaba bu arıza ısıgı hava kılılıgını onleme sıtemınde bır arıza oldugunu gosterır. hava fıltlerıne baktır yada hıdrojen sondası arızanmıs olabılır ama  ozamanda araba tekler.

arkadasım yanlıs yorum yapıpta olayı farklı yonlere cekmeyelım... hava kırlılıgını onleme sıstemı dıye bırsey yok. ayrıca hıdrojen sensorude yok. onun adı oksıjen musurudur. arkadasın aracı zaten lpg lı. arıza ısıgı benzındeyken yanmıyor lpg ye alınca yanabılıyor. tek sebebıde lpg karısımıdır. bunun dısında bır sıkıntı olsa senınde soyledıgın gıbı cekıste yakıtta sorun olabılır ve benzındeyken de lamba yanardı...
Yukarı Dön
sercinho Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
10 - Nisan - 1984

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sercinho Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2010 Saat 13:59
merhaba bu arıza ısıgı hava kılılıgını onleme sıtemınde bır arıza oldugunu gosterır. hava fıltlerıne baktır yada hıdrojen sondası arızanmıs olabılır ama  ozamanda araba tekler.
Yukarı Dön
dbmaster Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı dbmaster Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2010 Saat 12:15
Orjinalini yazan: ocelot ocelot Yazdı:

Bahsettiğiniz ışık motor ikaz lambası olsa gerek. Geçen yıl ben de aynı durumu yaşamaya başladığımda sizin gibi rahatsız olmuştum, ama zamanla çoğu arkadaş gibi ben de onunla yaşamaya alıştım. Artık herhangi bir ışıkmış gibi görüyorum onu, size de tavsiye ederim çünkü henüz bu durumu çözebilen birisine rastlamadım :(

dostum benım arac ta 307 hdi 1.6 110 luk ama hıc bu ısık yanmadı sadece arac calısırken yanıyor 3 sanıye sonra sonuyor bence problemsız bır arac bu ısıgı yakmaz...

kaldıkı aracım 165.000 de
2006 307 HDI 110 HP Premium... (MR T.)
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2010 Saat 11:26
arkadaslar her zaman dıle getırdıgım seyı yıne dıle getıreyım. arıza ısıgının yanarak kullanmanız ıyı bırsey degıl. arada bazı kısılerınde soyledıgı gıbı "hava yakıt karısım hatasındandır". bu karısım hatalı olunca yanma odasında acıga cıkan ısı yukselıyor. bu sefer en cok supaplar daha cok asınıyor yanı yıpranıyor. bazı araclarda supap yakmaya kadar varabılıyor.

bırısı sensor lpg beynının kontrolune gecıyor vs. bırsey soylemıs. oyle bırsey olmaz. lpg beynı genelde sadece enjektor kablolarından ve bobınden bılgı alır. baska hıcbır baglantısı yoktur. esasında oksıjen musurunede baglantı kablosu vardır ama nedense ustalar baglamazlar. sozumun ozu butun kontrol yıne ecu dadır. oksıjen musuru egzoz gazı ıcındekı degerlerı olctugunden lpgde calısırken karısım hatalı olunca bu musur karısımın hatalı oldugucu ecuya ıletıyor ve bu sefer arıza ısıgı yanıyor. bu esnada ecu bu durumu duzeltmeyede calısıyor esasında.ve ılerıkı zamanlarda ecunun ortalama degerlerıde bozulabılıyor...

tekrar tekrar soyluyorum. "antıpollutıon foult" dedıgımız arıza ıkazı kesınlıkle "LPG KARISIM AYARINDANDIR"... altını cızerek soyluyorum. sonuc olarak arıza ısıgı yanıyorsa usta dogru ayarı yapamamıstır. ustaların bırsey olmaz demelerı "DOGRU AYARI BECEREMEMIS" olmalarına bır kulp bulmalarıdırrrrr........... pıyasada o kadar cok yanlıs yorumlar varkı agzı olan konusuyor. bılende bılmeyende konusuyor. her kafadan bır ses cıkıyor. bu sefer bırseylerı ogrenmeye calısan kısı neye ınanacagını sasırıyor. ben sızlere faydam olması acısından bol bol yazmaya calısıyorum. bu ısle bır fııl kendımde ugrasıyorum. baskalarının arızalarını gıdermeye ayarlarını yapmaya calısıyorum. kesınlıkle kesınlıkle arıza ısıgı yanarak gezmemenızı tavsıye edıyorum...
Yukarı Dön
ereneren Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
18 - Mart - 1987

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ereneren Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2010 Saat 01:06
2005 otomatik 307 ile tam dolu depoya 500 km gittim şehir içi çoğunlukla nadiren e5 e çıktım o kadar bu arabaya neden lpg taktırdığınızı anlayabilmiş değilim yakıtı makul otomatik 1.6 benzinli araç 350 360 bin yakar ...
otomatik 307
Yukarı Dön
dnzalkn Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı dnzalkn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2010 Saat 00:54
2005 307sw xt hdi aracımda da 1 hafta önce bu hatayı verdi bi kac yerde okudum aracı 2500 devir de 10dk kullanın gider falan gibi şeyler yazıyodu ama yaklaşık 1000km uzun yol yapmama ve 2500 devirde saatlerce çalışmasına rağmen gitmedi uyarı dün akşam eve dönerken kırmızı ışıkta durdum ve kalkışta da gazı baya kökledim dikiz aynasına bi baktım arkamda bi duman bırakmışım göz gözü görmüyor :) ve anti pollution hatasını gösteren işaret kalkmış :) arabanın tek derdi biraz hakkını vermekmiş . bu arada yakıtı sürekli shellden euro disel koymama rağmen hata çıkmıştı.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Haziran 2010 Saat 20:16
tarsusa yakın biryerlerdeyseniz benim ve arkadaşımın 307sinin problemini çözen çok iyi bir ustam var,ona yönlendirebilirim.necip otogaz tarsus
Yukarı Dön
Psh Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Psh Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Haziran 2010 Saat 16:27
Bende de çıkıyordu. Ama lpg taktırmama rağmen. Birgün benzin alırken pompacı arkadaş bana abi buna 97 oktan kullanma hata verir dedi. Dediği gibi 95 e döndüm sorun ortadan kalktı. 
Yukarı Dön
BAHTİYAR Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
16 - Ekim - 1991

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı BAHTİYAR Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Haziran 2010 Saat 22:37
Orjinalini yazan: hasimayaz hasimayaz Yazdı:

Hiç söndürmek için uğraşma lpg takılan 307 lerin %70 i bu hatayı veriyor.. kalan %30 u daeninde sonunda bu ışıkla tanışıyor.. Sitede aynı hatayı alan onlarca 307 sahibi var, çok uğraşıldı ama sonuç olumsuz :(
benim 1 haftadır lpg takılı prins maşallahı var bi sorun olmadı lpg kitini takanda garanti verdi bu konu hakkında
Yukarı Dön
badcombatant Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
16 - Aralık - 1988

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı badcombatant Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Haziran 2010 Saat 22:06
Yaklaşık 3 hafta önce 2004 model 307 1.4 HDi antipollution fault arızası verdi ve yolda giderken stop etmeye başladı araba sollarken, düz yolda giderken, rampa aşağı inerken aracı sıkıştırdığım falanda yok vites değiştirme aralıklarım 2000 ile 2500 d/d arası  hiç fark etmiyo araç içerde o hatayla birlikte içerde bi sinyal sesi duyuluyo araç tekledikten sonra stop ediyo bu halde büyük bi kaza atlattım aracı arıza cihazına bağlattım ECU hatası verdi tam olarak söylenen enjektör elektrik besleme hatası dediler araçta büyükçe bi kablo demetinin başında olan kablo soketi sarı renkli bişey onu değiştirdiler araç yaklaşık 4 gün serviste kaldı deneme süresi falan toplam aracı teslim almaya gittiğimde o soketle bi kartın gittiğideğiştiğini söylediler m servis yakın tanıdık ve özel servisti aracım yaklaşık 700 - 800 kmdir bu arızayı vermiyo. Bu arıza benim yaşadığım şekilde yaşandığında gerçekten küçümsenicek bi arıza değil ve çok can sıkıcı bi arıza belki yapılanlar bu arızayla karşılaşanlar için çözüm olabilir.
Yukarı Dön
trtolgi Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı trtolgi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Mayıs 2010 Saat 12:56
bende de 307 var.arac lpg li 2007 den beri .hiç böle bi sorunla karsılasmadım .aracta tartarini var.
Yukarı Dön
diabolicfb Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı diabolicfb Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Mayıs 2010 Saat 11:39
gkhan :) Güzel tavsiye arkadaşım ama kiti nereden bulacağız hadi programı bulduk. Bende yeni bir 307 kullanıcısıyım, bende bu hatayı alıyorum. Servise bir defa 60 TL bayıldım. Oksijen sondası arızalı dediler. Tanıdık bir serviste para vermeden baktırdım arka oksijen sondası dediler. Sonra gittim özel bir tamircide 130 liraya parçayı alıp taktırdım. Yani çok çeşitli sıkıntılarda ışık yanabiliyor, katalizör, oksijen sondalara, egsoz arızaları, benzin pisliği vesaire. Banada o arıza için en fazla yakıt tüketiminde 3 5 kuruş farkeder  demişlerdi. Bu arada aracım 2002 XR Benzinli... herkese bol Pejo lu günler...
Ohhh be kurtuldum....
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 2011 Peugeot 308 - Elektrik Devre Arızası son mesaja git 6328 10 Alphanet
konu icon P tuşu son mesaja git 414 0 Ahmet2341
konu icon Üyelerimizin Meslek Bilgileri son mesaja git 12638 527 Saido26
konu icon 106 gti almak istiyorum yardımcı olursanız çok svi son mesaja git 541 0 Burak307xsi
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 302 0 Sezgindogan
konu icon 3008 1.2 puretech motor arızası son mesaja git 5053 1 Saido26
konu icon Yol bilgisayarı ayar son mesaja git 582 0 Adil.g
konu icon 206 1.4 felline benzinli son mesaja git 380 0 ercanqnc
konu icon 407 emniyet kemeri ön gergi ve airbag hatası son mesaja git 617 0 Xbulut46
konu icon Marş problemi son mesaja git 219 0 Kübra
konu icon pejo 206 1,4 2009 model stop etme sorunu son mesaja git 545 1 Altann
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 752 1 Altann
konu icon motor yağ damlatma, yanık kokusu ve kaputtan duman son mesaja git 2223 0 Bayer
konu icon 206 XT elektriksel problemler son mesaja git 1006 0 AtomAdnan
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 5534 5 Serdar102
konu icon Yağ Seviyesini Ayarlayın Uyarısı son mesaja git 4778 1 torekV
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 2003 0 peugeot301
konu icon ABS VE KAYGAN YOL UYARISI son mesaja git 505 0 samizel
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 2182 1 heavyburak26
konu icon 408 GT KOLTUK ISITMA PROBLEMİ son mesaja git 37235 2 elbir55
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JUNE EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Alphanet 2
Ahmet2341 1
Burak307xsi 1
Saido26 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English