![]() |
|
antipolition fault hatası |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
diabolicfb ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 11 Mayıs 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 33 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı diabolicfb
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2010 Saat 09:47 |
Aynı model 307 bende de mevcut değerli arkadaşım. Ben 2 defa serviste bilgisayara bağlattım. Birincisinde, satın alırken üstünkörü oksijen sondası(sensörü) arılzalı dediler. İkincisinde ise, arka oksijen sondası denildi. Sonra parçacı da bu parçayı alıp özel bir tamircide beraber taktık parçayı. araca LPG taktırmayı düşündüğüm için ve LPG ustası ışığı ben söndürürüm dediği için 30 TL verip ışığı söndürtmedim. Ama ışık 2 gün içinde kendi söndü hata da gitti. Yani benim tavsiyem 60 TL servislerde 30 Tl tamircilerde bilgisayara bağlatıp net hatayı alman olacaktır. Kolay gelsin.....
|
|
Ohhh be kurtuldum....
|
|
![]() |
|
g-demir ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Şubat - 1985 Kayıt Tarihi: 18 Mayıs 2010 Konum: İST/Esenyurt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 546 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bak ben bugün gittim makineye bağlattım ve bağlanılan makine yetkili servistekinden daha iyi. o meşhur "antipollution fault" mesajı altında neler çıktı:
1 - karışım ayarı otomatik adaptasyon (sürekli hata) 2 - katalitik konvertör eskimi. (sürekli hata) 3 - ısıtıcı kontrol alt akış oksijensensörü (aralıklı hata) 4- alt akış oksijen sensörü açık veya aküye kısadevre (aralıklı hata) 5 - emme manifoldu basınç sensörü açık veya aküye kısadevre (aralıklı hata) ne kadar sevindirici değil mi? dahasını da söyleyeyim. bu sorunları bulan servise sordum onarımı 1000tl dediler hayırlı işler dedim çıktım. yarın daha uygun yapacak bir yer arayacağım. sen de bulursan bir çözüm haber ver dostum
|
|
2004 307 XR 1,4 16V Gümüş Gri + Ön Dahil Cam Filmleri + OMVL LPG + Ztec 6000k Xenon + Simota Açık Hava Filtresi + Ztec Cold Air İntake + ZCW 17" Enigma Krom + Kumho Solus KH25 205/50/17 + Sparco topuz
|
|
![]() |
|
300yedi ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2009 Konum: Bursa/Osmangazi Durum: Aktif Değil Mesajlar: 95 |
bu uyarı bir cok hatada yanıyor degişik yerlerden yakıt almak tozlu yolda ödekinin dipinden gitmek uzun süre mazot filtresini degistirmek gibi bende bunlardan yanmıstı ama mazot fıltresı harıcınde hepsi 1 kac saat sonra gectı baglatın bilgisayara agırmasın basınız
|
|
![]() |
|
g-demir ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Şubat - 1985 Kayıt Tarihi: 18 Mayıs 2010 Konum: İST/Esenyurt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 546 |
Aynı sorun benim aslanda da var hakan. benimki 307 xr benzinli. servise gidip makineye bağlattım adamlar bana katalizör dediler gittim katalizörün içini boşalttırdım işe yaramadı. boşu boşuna katalizörden oldum. sonra kitabını biraz okudum katalizörden olduğu zaman zaten katalizör diye yazıyormuş. bu antipollution arızası hava sistemlerinde bir sorun olduğu zaman oluyormuş. (kitabında yazıyor). hava filtresini yeniledim boğaz kelebeğini tertemiz temizlettim ama hala yanıyor hala yanıyor. bi arkadaşım hava akışmetre sorunu olabilir temizlet dedi. aklıma da yattı. onu temizleteceğim şimdi. ama aklında bulunsun benimki benzinli. seninki dizelse başka bir sorun olabilir.
|
|
2004 307 XR 1,4 16V Gümüş Gri + Ön Dahil Cam Filmleri + OMVL LPG + Ztec 6000k Xenon + Simota Açık Hava Filtresi + Ztec Cold Air İntake + ZCW 17" Enigma Krom + Kumho Solus KH25 205/50/17 + Sparco topuz
|
|
![]() |
|
BuRÇaK ![]() 2. Vites ![]() ![]() 16 - Temmuz - 1981 Kayıt Tarihi: 17 Şubat 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 923 |
egzosda kaçak varsa yada performans egzos varsa bu hatayı verme olasılığıda yüksek. 206 cc var arkadaşımda egzosunda kaçar var ve o günden beri bu hatayı veriyor. usatada öyle demiş.
|
|
![]() |
|
BurçUMUL ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2009 Konum: Tekirdağ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 295 |
Antipollution fault hatası , benzinli arabalarda yandığında bu sorunun yakıttan kaynaklanma olasılığı varmı acaba ? . Herzaman aynı yerden benzin alıyorum ancak dün bu arıza ışığı yandı . Performansta bir düşklük yok . Kontağı açıp kapayınca arıza ışığı söndü ancak bir daha denemedim . arabam 2002 296 gti . Yorumlarınızı bekliyorum .
|
|
Forever young by my gti
|
|
![]() |
|
mabolla ![]() 1. Vites ![]() ![]() 11 - Temmuz - 1983 Kayıt Tarihi: 29 Ocak 2010 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 243 |
özellikle dizel araçlarda yakıt gösterge ışığını mümkün olduğunca yakmamaya dikkat etmek gerek.çünkü kirli yakıt dipte kaldığı için ozmanda bu uyarıyla karşılaşabilir.ben bugüne kadar 1 kere bile yakmadım o ışığı.biraz daha fazla dikkatle arabalarımızın bizi daha mutlu etceine inanıyorum:)
|
|
Baran yıldırım
|
|
![]() |
|
Celalettin ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2009 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 86 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Celalettin
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Evet Mabolla'ya katılıyorum.Benimde başıma geldi.Forumdaki arkadaşlar kalitesiz yakıt olabilir demişlerdi.Arızanın olduğu gün işlek olmayan bir yerden yakıt almıştım.Aracı kulandığım anlarda bir gün süreyle arıza lambası yanık kaldı.Ertesi gün kendiliğinden söndü ve bir daha yanmadı.Yakıt aldığınız istasyonlara dikkat edin.
|
|
celalettin 2006-307 1.6 hdi 110hp
|
|
![]() |
|
Orhan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Kasım 2009 Konum: ISPARTA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 305 |
Hakan bey sitemize hoşgeldiniz öncelikle sizi tanımak isteriz http://forum.peugeotturkey.com/forum_topics.asp?FID=22&SID=15z6dze423113381bb85deecz26953a4&title=yelerİmİzİ-taniyalim konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar size yardımcı olacaktır..
|
|
![]() |
|
mabolla ![]() 1. Vites ![]() ![]() 11 - Temmuz - 1983 Kayıt Tarihi: 29 Ocak 2010 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 243 |
dostum bende bir defasında datçada shell bulamadıım için po dan mazot almıştım ozman bu uyarıyla karşılaştım.arızaya bağlı da olabilir ama genel olarak egsozdaki müşür çıkan dumanın yakıta bağlı olarak farklı ya da kirli olduğunu algılayarak bu uyarıyı veriyor.ben ondan sonra bir daha hiç yaşamadım.şunu da söyleyim bu sorun(aslında tam bi sorun değil) her servis her usta farklı birşey söyler hepsini dinlemeye çalışırsan kafayı yersin.yakıtı aldığın yere dikkat et derim ben ilk başta
|
|
Baran yıldırım
|
|
![]() |
|
mhakan71 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 20 - Ekim - 1971 Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 89 |
2002 model 307 xr aracım 1 hafta önce antipolition fault hatası verdi sarı motor ışığı yandı ogün bugün yanıyor, araç normal sabahları ilk kalkışta gazı biraz fazla verirsem boğulur gibi oluyo ısınınca problem yok,
arıza olarak düşündüllerim: 1-katalitik konvertör tıkalı 2-oksijen sensörleri arızalı 3-???? sizce ne yapmalıyım....... |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |