Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >307
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - antipolition fault hatası
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

antipolition fault hatası

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
diabolicfb Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı diabolicfb Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: antipolition fault hatası
    Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2010 Saat 09:47
Aynı model 307 bende de mevcut değerli arkadaşım. Ben 2 defa serviste bilgisayara bağlattım. Birincisinde, satın alırken üstünkörü oksijen sondası(sensörü) arılzalı dediler. İkincisinde ise, arka oksijen sondası denildi. Sonra parçacı da bu parçayı alıp özel bir tamircide beraber taktık parçayı. araca LPG taktırmayı düşündüğüm için ve LPG ustası ışığı ben söndürürüm dediği için 30 TL verip ışığı söndürtmedim. Ama ışık 2 gün içinde kendi söndü hata da gitti. Yani benim tavsiyem 60 TL servislerde 30 Tl tamircilerde bilgisayara bağlatıp net hatayı alman olacaktır. Kolay gelsin.....
Ohhh be kurtuldum....
Yukarı Dön
g-demir Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
09 - Şubat - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı g-demir Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2010 Saat 00:56
bak ben bugün gittim makineye bağlattım ve bağlanılan makine yetkili servistekinden daha iyi. o meşhur "antipollution fault" mesajı altında neler çıktı:
1 -  karışım ayarı otomatik adaptasyon                                      (sürekli hata)
2 - katalitik konvertör eskimi.                                                     (sürekli hata)
3 - ısıtıcı kontrol alt akış oksijensensörü                                     (aralıklı hata)
4- alt akış oksijen sensörü açık veya aküye kısadevre               (aralıklı hata)
5 - emme manifoldu basınç sensörü açık veya aküye kısadevre (aralıklı hata)

ne kadar sevindirici değil mi? dahasını da söyleyeyim. bu sorunları bulan servise sordum onarımı 1000tl dediler hayırlı işler dedim çıktım. yarın daha uygun yapacak bir yer arayacağım. sen de bulursan bir çözüm haber ver dostum
2004 307 XR 1,4 16V Gümüş Gri + Ön Dahil Cam Filmleri + OMVL LPG + Ztec 6000k Xenon + Simota Açık Hava Filtresi + Ztec Cold Air İntake + ZCW 17" Enigma Krom + Kumho Solus KH25 205/50/17 + Sparco topuz
Yukarı Dön
300yedi Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 300yedi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2010 Saat 19:21
bu uyarı bir cok hatada yanıyor degişik yerlerden yakıt almak  tozlu yolda ödekinin dipinden gitmek uzun süre mazot filtresini degistirmek gibi bende bunlardan yanmıstı ama mazot fıltresı harıcınde hepsi 1 kac saat sonra gectı baglatın bilgisayara agırmasın basınız
Yukarı Dön
g-demir Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
09 - Şubat - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı g-demir Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2010 Saat 18:15
Aynı sorun benim aslanda da var hakan. benimki 307 xr benzinli. servise gidip makineye bağlattım adamlar bana katalizör dediler gittim katalizörün içini boşalttırdım işe yaramadı. boşu boşuna katalizörden oldum. sonra kitabını biraz okudum katalizörden olduğu zaman zaten katalizör diye yazıyormuş. bu antipollution arızası hava sistemlerinde bir sorun olduğu zaman oluyormuş. (kitabında yazıyor). hava filtresini yeniledim boğaz kelebeğini tertemiz temizlettim ama hala yanıyor hala yanıyor. bi arkadaşım hava akışmetre sorunu olabilir temizlet dedi. aklıma da yattı. onu temizleteceğim şimdi. ama aklında bulunsun benimki benzinli. seninki dizelse başka bir sorun olabilir.
2004 307 XR 1,4 16V Gümüş Gri + Ön Dahil Cam Filmleri + OMVL LPG + Ztec 6000k Xenon + Simota Açık Hava Filtresi + Ztec Cold Air İntake + ZCW 17" Enigma Krom + Kumho Solus KH25 205/50/17 + Sparco topuz
Yukarı Dön
BuRÇaK Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
16 - Temmuz - 1981

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı BuRÇaK Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2010 Saat 11:51
egzosda kaçak varsa yada performans egzos varsa bu hatayı verme olasılığıda yüksek. 206 cc var arkadaşımda egzosunda kaçar var ve o günden beri bu hatayı veriyor. usatada öyle demiş.
Yukarı Dön
BurçUMUL Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı BurçUMUL Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2010 Saat 11:39
Antipollution fault hatası ,  benzinli arabalarda yandığında bu sorunun yakıttan kaynaklanma olasılığı varmı acaba ? . Herzaman aynı yerden benzin alıyorum ancak dün bu arıza ışığı yandı . Performansta bir düşklük yok . Kontağı açıp kapayınca arıza ışığı söndü ancak bir daha denemedim . arabam 2002 296 gti . Yorumlarınızı bekliyorum .
Forever young by my gti
Yukarı Dön
mabolla Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
11 - Temmuz - 1983

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mabolla Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2010 Saat 09:42
özellikle dizel araçlarda yakıt gösterge ışığını mümkün olduğunca yakmamaya dikkat etmek gerek.çünkü kirli yakıt dipte kaldığı için ozmanda bu uyarıyla karşılaşabilir.ben bugüne kadar 1 kere bile yakmadım o ışığı.biraz daha fazla dikkatle arabalarımızın bizi daha mutlu etceine inanıyorum:)
Baran yıldırım
Yukarı Dön
Celalettin Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Celalettin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2010 Saat 09:27
 Evet Mabolla'ya katılıyorum.Benimde başıma geldi.Forumdaki arkadaşlar kalitesiz yakıt olabilir demişlerdi.Arızanın olduğu gün işlek olmayan bir yerden yakıt almıştım.Aracı kulandığım anlarda bir gün süreyle arıza lambası yanık kaldı.Ertesi gün kendiliğinden söndü ve bir daha yanmadı.Yakıt aldığınız istasyonlara dikkat edin.
celalettin 2006-307 1.6 hdi 110hp
Yukarı Dön
Orhan Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Orhan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2010 Saat 01:52
Orjinalini yazan: mhakan71 mhakan71 Yazdı:

2002 model 307 xr aracım 1 hafta önce antipolition fault hatası verdi sarı motor ışığı yandı ogün bugün yanıyor, araç normal sabahları ilk kalkışta gazı biraz fazla verirsem boğulur gibi oluyo ısınınca problem yok,

arıza olarak düşündüllerim:
1-katalitik konvertör tıkalı
2-oksijen sensörleri arızalı
3-????

sizce ne yapmalıyım.......
Hakan bey sitemize hoşgeldiniz öncelikle sizi tanımak isteriz http://forum.peugeotturkey.com/forum_topics.asp?FID=22&SID=15z6dze423113381bb85deecz26953a4&title=yelerİmİzİ-taniyalim konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar size yardımcı olacaktır..
Yukarı Dön
mabolla Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
11 - Temmuz - 1983

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mabolla Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2010 Saat 01:49
dostum bende bir defasında datçada shell bulamadıım için po dan mazot almıştım ozman bu uyarıyla karşılaştım.arızaya bağlı da olabilir ama genel olarak egsozdaki müşür çıkan dumanın yakıta bağlı olarak farklı ya da kirli olduğunu algılayarak bu uyarıyı veriyor.ben ondan sonra bir daha hiç yaşamadım.şunu da söyleyim bu sorun(aslında tam bi sorun değil) her  servis her usta farklı birşey söyler hepsini dinlemeye çalışırsan kafayı yersin.yakıtı aldığın yere dikkat et derim ben ilk başta
Baran yıldırım
Yukarı Dön
mhakan71 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
20 - Ekim - 1971

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mhakan71 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2010 Saat 01:41
2002 model 307 xr aracım 1 hafta önce antipolition fault hatası verdi sarı motor ışığı yandı ogün bugün yanıyor, araç normal sabahları ilk kalkışta gazı biraz fazla verirsem boğulur gibi oluyo ısınınca problem yok,

arıza olarak düşündüllerim:
1-katalitik konvertör tıkalı
2-oksijen sensörleri arızalı
3-????

sizce ne yapmalıyım.......
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 2011 Peugeot 308 - Elektrik Devre Arızası son mesaja git 6326 10 Alphanet
konu icon P tuşu son mesaja git 414 0 Ahmet2341
konu icon Üyelerimizin Meslek Bilgileri son mesaja git 12638 527 Saido26
konu icon 106 gti almak istiyorum yardımcı olursanız çok svi son mesaja git 541 0 Burak307xsi
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 302 0 Sezgindogan
konu icon 3008 1.2 puretech motor arızası son mesaja git 5053 1 Saido26
konu icon Yol bilgisayarı ayar son mesaja git 582 0 Adil.g
konu icon 206 1.4 felline benzinli son mesaja git 380 0 ercanqnc
konu icon 407 emniyet kemeri ön gergi ve airbag hatası son mesaja git 617 0 Xbulut46
konu icon Marş problemi son mesaja git 219 0 Kübra
konu icon pejo 206 1,4 2009 model stop etme sorunu son mesaja git 545 1 Altann
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 752 1 Altann
konu icon motor yağ damlatma, yanık kokusu ve kaputtan duman son mesaja git 2223 0 Bayer
konu icon 206 XT elektriksel problemler son mesaja git 1006 0 AtomAdnan
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 5534 5 Serdar102
konu icon Yağ Seviyesini Ayarlayın Uyarısı son mesaja git 4778 1 torekV
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 2003 0 peugeot301
konu icon ABS VE KAYGAN YOL UYARISI son mesaja git 505 0 samizel
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 2182 1 heavyburak26
konu icon 408 GT KOLTUK ISITMA PROBLEMİ son mesaja git 37235 2 elbir55
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JUNE EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Alphanet 2
Burak307xsi 1
Saido26 1
Ahmet2341 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English