![]() |
|
Peugeot 206 RC |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2010 Saat 21:39 |
Buraya yeni üye oldum , googledan araştırdığım üzere galiba Türkiye'nin en büyük Peugeot forumu burası diye düşünüyorum.O yüzden size sormak istediğim bir araç var , doğru konuyu doğru yere açtığımdan tam emin değilim ama amacım Araç Alımı olduğu için buraya açtım.
Ehliyetimi aldım , yaşım bilenlerden küçük olabilir doğal olarak.Küçüklüğümden beri tutkum olan 206 RC'yi inşallah almayı düşünüyorum , ailemdende onayı aldım. Sizlere sormak , danışmak istediğim konu bu araç hakkında. Ehliyetsiz olarak kullandığım aracım olan Fiat Doblo'dan sonra ilk defa gerçekten benim , hayalim olan bu aracı almak istememe karşın hiç kimseye danışamadığım ( çevremde bilgili Peugeot'la ilgilenen birileri yok ) bir kaç sorum var. Cevaplarsanız memnun olurum. Başta korkum aracın performansı hakkında , ilk aracım olarak düşünebileceğiniz bu araç beni performans açısından zorlarmı ? Motor çok güçlü olması sonucu kendisini tutabilirmiyim korkum. Kendime güveniyorum fakat aracın güçlü olması beni düşündürüyor bu konuda. İkinci sorum ise yakıt sarfiyatı hakkında , ehliyetini yeni almış biri olarak düşünebileceğiniz gibi öğrenciyim ve ailemden onay almama karşı finansal durumumu kendim ayarlıyorum. Hergün 50 km yapılacağını varsayarak haftalık yakıt miktarını bana biraz açıklarmısınız çünkü KM'de ne kadar yaktığına dahi hiç bir bilgim yok. LPG taktırmaya niyetim yok sonuçta performans aracı. Son sorum ise beni bu tutkudan vazgeçirebilecek bir Peugeot modeli varmı ? Affınıza ve bilginize sığınarak bu kardeşinize cevaplarınızı bekliyorum. Yanlış seçim yapmak istemiyorum ama bana yapabileceklerimi açıklarsanız inanın yardım etmiş olursunuz. Tekrar teşekkürler , iyi forumlar. |
|
![]() |
|
berko ![]() 2. Vites ![]() ![]() 02 - Temmuz - 1988 Kayıt Tarihi: 27 Mart 2009 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 303 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ilk önce hoşgeldin forumda tanışma bölümünde kendini tanıtırsan daha iyi olur. 206 rc çok güzel araçtır yanlız hergün 50 km yol yapacaksan cebin çok yanar. ilk arabam diyosun performans aracı diyosun kendine güveniyosan al sonuçta motorsiklet gibi ilk araçta düşük hacimli motora bincen diye bişey yok. ama benim sana önerim 206 hdi. şehir içi rc nin yarısından daha da az yakıyo.
|
|
![]() |
|
GökhaN ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
öncelikle linkini verdiğim başlık altında tanışma topiği açıp kendini tanıtırsan seviniriz. http://forum.peugeotturkey.com/forum_topics.asp?FID=22&title=yeler%DDm%DDz%DD-taniyalim
206 rc kullanmadım fakat özelliklerini araştırdım. İlk aracın olacağı için tavsiye etmiyorum. 2000 motor 180 hp bi araç ve hızlanması kullanışı en zevkli peugeot modellerinden biridir. Yakıt sarfiyatı şehir için yaklasık 50 kr civarı olacaktır. her gün 50 km yaparsan günlük yaklasık 20-25 tl bi benzin masrafın olur. 206 Quiksilver alabilirsin yakıt performans olarak 206 en güclü modellerinden biridir tavsiye ederim. detaylı brosurunude http://www.peugeotturkey.com/peugeot_dokumanlari.asp adresinden indirebilirsin. |
|
![]() |
|
Murat ![]() 1. Vites ![]() ![]() 08 - Temmuz - 1983 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2009 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 910 |
Maddi durumunu bilmiyorum ama, bu devirde RC ye her babayiğit binemez.
Benzin dayanmaz. Vergisi desen o biçim. Hız desen öyle. Hele ki senin ilk aracın olacak. Hiç tavsiye etmiyorum. |
|
![]() |
|
gsi_club ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 21 Ocak 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 19 |
yeni ehliyet almis birisi olarak ben sana 206 rc yi önermem.çok kuvvetli bir araba nerede ne yapacagi hiç belli olmuyor ve kaldiki günlük bayagi bi km yapacaksin ben senin yerinde olsam bulabilirsen tek kapi hdi al.rc-gti tamponlarini spoilerini cantlarini tak ayni disi rc gibi olsun arabaya gerçekten alisana kadar ona bin ondan sonra da 206 rc alirsin...
|
|
![]() |
|
Doktor ![]() 2. Vites ![]() ![]() DOKTOR Kayıt Tarihi: 22 Haziran 2009 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 337 |
RC almayı düşünen, araştıran biri olarak fikrimi söylemek isterim;
Bence de bahsettiğiniz şartlarda RC biraz ağır gelebilir. Tadından yenmez bir araba da olsa...
Bu arada hoşgeldiniz. |
|
Doktorlar da modifiye sever... :)
|
|
![]() |
|
Aytaç ![]() 2. Vites ![]() ![]() GTI Kayıt Tarihi: 29 Temmuz 2009 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 444 |
ilk araban rc olmamalı kaybetmeyeleim seni.!heveslisin bukadar bende 205 gti 1.9 hastasıydım halada hastasıyım.bence sabret söförlugunu bilemem ama 2.araban rc olursa daha iyi olur..performans konusuna gelince gaz pedalına dokununca inmek istemiyo insan:Dfena bagımlılık yapar.. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |