![]() |
|
206 BSI tamiri |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
zaferpls ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Ocak 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 72 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Ocak 2010 Saat 15:47 |
Piyasada BSI tamiratı yapan kişiler var,tavsiye edermisiniz,bu konuyla ilgili bilginiz varmı? serviste fiyatını sordum: 1000 tl bu iş yapan tamircilerde :600 tl alıp ta kullanan veya BSI sini tamir ettiren arkadaşlar herhangibir problemle karşılaştınızmı? |
|
![]() |
|
Onur ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2009 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1305 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
tamir görmüş bsı alma ya da bsı yaptırma taraftarı degilim (kendi adıma söylüyorum) sonuçta tüm aracın verilere ona bağlı orjinal garantili almanızı tavsiye ederim
|
|
2011 Renault Clio Extreme 1.6 16v BVA
|
|
![]() |
|
zaferpls ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Ocak 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 72 |
ben almayı düşünmüyorum ama tamir ettirmeyi düşünüyorum, büyük ihtimal benim arabanın arızası ondan kaynaklanıyor, park halinde ve seyir halinde silecekler kendi kendine çalışıyor.
Hiç Tmir ettiren arkadaş yokmu?
|
|
![]() |
|
Özgür ![]() 3. Vites ![]() ![]() 07 - Şubat - 1982 Kayıt Tarihi: 15 Ağustos 2009 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1664 |
BENİMDE SENSÖRLÜ AMA UMARIM BENDE OLMAZ.SİNİR BOZUCU BİR DURUM.UMARIM DÜZELİR..
|
|
![]() |
|
olasılıklar 2 seçenekte toplanıyor
--ya BSI arızalı
-- yada yağmur sensör
---silecek zaman rolesi diyede bişey duydum ama bu arızayı verirmi bilmiyorum
|
|
![]() |
|
İsmailAteş ![]() 1. Vites ![]() ![]() 13 - Kasım - 1987 Kayıt Tarihi: 23 Mart 2008 Konum: Ankara/İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 346 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı İsmailAteş
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Aracınızın yağmur sensörlü olduğunu belirtmişsiniz;Öncelikle basitten zora doğru arızayı tespit etmeye çalışın.
İlk olarak camınızı temizleyin ve cizik yer olup olmadığını kontrol edin.Çünkü çalışma prensibi ışığın kırılması yöntemidir.
Eğer bunda bir sorun yoksa sensörün doğru çalışıp çalışmadığını kontrol ettirin.
Ek olarak silecek bağlantılarında bir kısa devre olacağını göz önünde bulundurun ve işinin ehli bir oto-elektrikçide bu kontrolleri yaptırın.
Buraya kadar herşey yolunda ise BSI den şüphelenmek mantıklı.Çünkü BSI kolay bozulan bir malzeme değildir.
BSI kontrolunde ise ilk olarak sıvı teması olmuş olabileceğini düşünün ve bunun kontrolünü yapın.
Röleleri kontrol edin,hatta ve hatta sağlam bir röle alıp tek tek deneyin(Sıvı rölenin içine temas etmiş dahi olabiliyor ve bu dışarıdan belli olmuyor).
Eğer buraya kadar da herşey yolunda ise BSI yi tam anlamıyla kontrol ettirin(Oto-elektrikçi uygun olabilir)İlk olarak kontak spreyi ile bir şansını denemesini önerebilirsiniz.
Hala sorun devam ediyorsa BSI tamiri yahut değişimi zorunluluk sanırım.
Tamir konusuna gelecek olursak;BSI elektronik bir karttır.Bu sebeple doğrudan değişimini önermem.Çünkü ufak bir parçanın işlevini yitirmesi sonucu elektronik kartlar arıza verebilir.İlk olarak garantili tamir eden bir yere götürmeni tavsiye edebilirim.
Bunlar benim sizin araştırmalarınıza katık etmek için verebildiğim tavsiyelerdir..
|
|
Her Yiğidin Gönlünde Bir Aslan Yatar..
|
|
![]() |
|
tavsiyeleriniz için tşk.eğer BSI de nkaynaklanıyorsa yanılmıyorsam peugeot sersisi BSI yi tamir etmez direk değiştirecektir,orjinal BSI takrırısam sizce problem yaratırmı
|
|
![]() |
|
bide kontak spreyi demişsiniz bu ne işe yayar,BSI ye su girip girmediği bununlamı anlaşılıyor
|
|
![]() |
|
İsmailAteş ![]() 1. Vites ![]() ![]() 13 - Kasım - 1987 Kayıt Tarihi: 23 Mart 2008 Konum: Ankara/İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 346 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı İsmailAteş
Orijinal BSI elbetteki problem yaratmaz.Sonuçta bunu peugeot servisi garantili bir şekilde değiştiriyor.Servis tamir etmez malesef.
Kontak spreyi sıvı teması olup olmadığını anlamak için değil,kart üzerinde bir oksitlenme bile çalışmasını değiştireceği için bu oksitleri yada en ufak kısa devre edici etkiye sahip dış etkileri karttan temizlemek için kullanılır.
|
|
|
|
![]() |
|
yağmur sensörünün üzerinde camda çizilme olabilir demişsiniz,sadece seyir halinde yapsa bi ihtimal olabilir diyecem ama bunu park halindede yapıyor. silecek zamanlama rolesi nerde biliyormusunuz. roledende olabilir dediler,roleler arabanın neresinde bilginiz varmı |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı İsmailAteş
206'lar hakkında çok bir bilgim yok.Röleler nerede bilmiyorum 206'larda.
Ancak duran arabanın üzerinde de güneşin dönme açısından dolayı ışık farkı olacaktır.Tabi bu sadece küçük bir ihitmal çünkü stop konumundaki bir aracın sileceklerinin çalışması olağan dışı.
|
|
|
|
![]() |
|
hemde fazlasıyla olağandışı problemi çozebilecek bi usta bulmam lazım
|
|
![]() |
|
shamed ![]() 1. Vites ![]() ![]() 31 - Mart - 1988 Kayıt Tarihi: 06 Ocak 2010 Konum: EastanBuL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1015 |
walla istanbuldaysan bi kaç yer tanıdık war onlarla görüşebilirsin..
|
|
Bakalım Kim Önce Dönücek |
|
![]() |
|
üye bi arkadaşımız tamir ettirdiğini ama kısa bi süre sonra yine bozulduğunu sonuçtada gidip sıfır aldığını yazmız,onun için pek güvenemiyorum
|
|
![]() |
|
arkadaşlar BSI tamir ettiren kimse yokmu |
|
![]() |
|
herhalde yokkkkkkkk
|
|
![]() |
|
wldnsxc ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Kasım - 1984 Kayıt Tarihi: 22 Haziran 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 121 |
benim bsi de arızalı millet 2006 model feline ankarada nerede onarım yaptırabilirim.
|
|
![]() |
|
bu BSI nin kesin arızalı olduğunu bilgisayara takınca anlıyabiliyorlarmı? ben bu ay sonu aracı servise sokacam benim aracın arızasını ağırlıklı olarak BSI ye bağlıyorlar.aracın park halinve ve seyir halinde kendi kendine silecekleri çalışıp duruyor.
|
|
![]() |
|
Aracımın BSI kutusuna yağmur suyu girdiği için bugün tamir ettirdim bakalım ne olacak,serviste BSI değişimi için 1060 tl istediler,tamir ettirip şansımı denemek istedim 100 TL risk almaya değer diye düşündüm,ama nerden su aldığını bulamadığımız için izolasyon için yarın tekrar servise sokacam |
|
![]() |
|
Arkadaşalar BSI kutusuna su girmiş nerden aldığını bulamıyoruz yanılmıyorsam sadece nemlenmedir çünkü kutuyu söktüğümüzde küflenme benzeri bi şey vardı birebir ıslaklık yoktu,sizce nereyi izole ettireyim,araç serviste şuan sanroufu deniyoruz sağ taraftaki contada kaçak varmış onu yapacağız ama kutu soltarafta ordan oraya atarmı bilmiyoruz,olmazsa ön göğüsü sökeceğizzzz
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |