![]() |
|
Araç Üzerime Görünmüyorsa? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01 Ocak 2010 Saat 21:26 |
|
Her şeyden önce konuyu doğru yere açamadıysam, özür diliyorum. Sorum ise şöyle;
7. ayda ikinci el bir 206 HDİ aldım. Gün içinde noter satışı dahil tüm işlemleri tamamlayıp, bir kaç gün içinde muameleci vasıtasıyla yeni ruhsatı çıkartıp, kasko ve trafik sigortası gibi eksikliklerini gördükten sonra aracımı kullanmaya başladım. 12. ayda yapılması gereken muayesi için egzos emisyon ölçümünü de yaptırdıktan sonra muayene istasyonuna gittiğimde görevli arkadaş, aracın üzerime kayıtlı görünmediğini, vergi dairesinde bir karışıklık olabileceğini söyleyerek muayenenin yapılamayacağı bilgisini verdi. Muameleci ile görüştüğümde ise, Gaziosmanpaşa Vergi Dairesi'ne kayıtlı olan aracın evraklarının Bakırköy Vergi Dairesi'ne gitmesinin zaman alacağını ve biraz daha beklememiz gerektiğini söyledi.
Alalı nerdeyse 6 aylık süre dolmasına rağmen hala üzerime görünmeyen ve muayenesini yaptıramadığım aracımı kullanmakta tereddüt eder durumdayım artık. Benzer bir durumla karşılaşmış ya da bilgisi olan arkadaşların sorunu çözebilmem için vereceği yardımlar için şimdiden teşekkür ederim.
|
||
![]() |
||
hasimayaz ![]() 3. Vites ![]() P.T. Demirbaş Kayıt Tarihi: 23 Nisan 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2422 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Aynısı banada olmuştu. Emniyette araç bilgileri doğru ve sahibi ben görünüyordum. Ama Vergi dairesinde araç Toyota corolla ve başkasının adına görünüyordu. Normalde baya bi evrak trafiği ve müracat var. Ama evrakları kendim takip ettim. 2 günümü aldı. Önce emniyetten yazı aldım normalde bu yazıyı kurum kendisi gönderiyor ama ben beklemeden elden kendim vergi dairesine götürdüm. Noter satış kopyası, vergi makbuzları falan derken hallettim sonuçta.
|
||
![]() |
||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
burası türkiye olabilir burda böyle şeyler
|
||
![]() |
||
|
Emniyet Müdürlüğü'nden alınacak bir yazıyla vergi dairesine gitmek yeterli oluyor demek... 2 gün benim için şu aralar baya bir kıymetli :) Umarım yine muameleci ile çözebiliyorumdur. Yardım için çok teşekkürler.
|
||
![]() |
||
GürbüzBAYRAM ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Aralık 2009 Konum: Istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 70 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı GürbüzBAYRAM
|
Benim de başıma benzer bir olay gelmişti.. Vergileri internet bankacılığı kullanarak ödemiştim.. Muayene zamanı geldiğinde üsküdar v.d. den temiz kağıdı bile aldım birşey çıkmadı. Sonra şile mua. istasyonu boş oldugundan oraya gittim ve bana arac üzerinde vergi borcu var muayene yapamayız dediler. Dedim nasıl olur temiz kağıdı elimde bakın diyorum bilemeyiz biz ekranda gördüğümüzü söyleriz diyorlar.. Ee ne yapacağız dedim.. Vergi dairesine ödeme yaptığınız makbuzla beraber gidin orada çözümlenir diyorlar. Önce bir int.cafe ye gidip ödeme yaptığım makbuzu yazdırdım. Sonra Şile V.D gidip olayı anlattım. Bana nasıl olurda size temiz kağıdı verirler borcunuz gözüküyor dediler :) Yaw elimde ödediğim makbuz var işte düzeltin şunu diyorum bizim online düzeltme yetkimiz yok Ümraniye V.D gitmeniz gerekiyor dediler çıldırdım.
Nasıl çıldırmam muayenenin son günü olduguna mı yanayım, randevu saatim geçti ona mı yanayım, Ümraniye vergi dairesine 70 Km uzaktayım onamı: )
V.D call centerı aradım durumu anlattım bizim burdan yapacak bişeyimiz yok dediler :) Çaresiz bastım geldim Ümraniyeye.. Oradaki görevli memura durumu anlattım bu durumdan muzdarip sadece sen değilsin bankaların online sistemi ile mutabakat sorunu var o yuzden birçok kişinin ödediği halde borcu gözüküyor bunu bugun halledemessin 3-4 haftayı bulur dedi. Napçaz dedim gözüken borcu öde sistemden ödendi olarak düşsün sonra al bu formu doldur (itiraz dilekçesi) ödediğin para hesabına 1 ay sonra yatacak dedi..
Muayene gününüm son günü olduğu için paşa paşa ödedim sorun çözüldü. Formu doldurdum ama hesabıma 2-3 ay geçmesine rağmen hala geri ödeme yapılmadı.. Devlet o paranında üstüne yattı anlayacağınız..
Türkiye klasiği...
|
||
Gürbüz BAYRAM
1980 / Üsküdar / İSTANBUL A Rh+ 206 XR Tabiki FENERBAHÇE!!! “Cehennemde odun bulunmaz, herkes yakacağını kendisi getirir!" |
||
![]() |
||
EminÖNAL ![]() MODERATOR ![]() ![]() P.T. MODERATÖR Kayıt Tarihi: 02 Ekim 2009 Konum: Bakırköy/İST Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1551 |
|
şimdi daha iyi anlıorum.bende banka üzerinden ödedim vergiyi geçen tesadüf bi bakim dedim ödenmemiş gözüküyor demekki bankanın online sistemi muabbeti.demekki bnmde muayene gelse bende aynı sorunları yaşicam.gerçi bnm muayene 2011 de o zmna ödendi gözükür herhalde..
dediğin gibi türkiye klasiği..
|
||
A3
|
||
![]() |
||
hasimayaz ![]() 3. Vites ![]() P.T. Demirbaş Kayıt Tarihi: 23 Nisan 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2422 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
|
ödeme makbuzlarını kaybetmeyin. Netten ödemiş iseni. referans numarası ile şubenizden makbuzları alın. Vergi dairesine elden götürüp işletin ve temiz kağıtı alın
|
||
![]() |
||
Murat ![]() 1. Vites ![]() ![]() 08 - Temmuz - 1983 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2009 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 910 |
|
Benimde şu an garanti bankası internet şubesinden baktığımda 4 adet trafik cezası gözüküyor. Faizleriyle beraber toplam 1200tl civarı.
Vergi dairesinde ise hiç bişey yok. Temiz kağıdı bile aldım. |
||
![]() |
||
EminÖNAL ![]() MODERATOR ![]() ![]() P.T. MODERATÖR Kayıt Tarihi: 02 Ekim 2009 Konum: Bakırköy/İST Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1551 |
|
makbuzum elimde dediğin gibi yapmam lazım haşim abi haklısın..
|
||
A3
|
||
![]() |
||
GürbüzBAYRAM ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Aralık 2009 Konum: Istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 70 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı GürbüzBAYRAM
|
Türkiye Klasiği :))
|
||
Gürbüz BAYRAM
1980 / Üsküdar / İSTANBUL A Rh+ 206 XR Tabiki FENERBAHÇE!!! “Cehennemde odun bulunmaz, herkes yakacağını kendisi getirir!" |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |