![]() |
|
2004 206 hdi motor arızası |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2009 Saat 12:41 |
Öncelikle formu takib eden herkese selamlar; bu soruyu Haşim abiye sormuştum ama sizinlede paylaşmak sitedim.
2004 206 1.4 HDİ - 110 000 km - aracımda sıkıntım vardı. Ustaya gösterdim. Hava debimetresi ve turbo hortumu arızalı dedi. sipariş ettik değiştirdik. diagnostik lamba yanıyordu söndürdük. fakat daha sonra araç durduğu yerde rolantide 15-20 dk çalışıp hareket etmek isteyince stop ediyor , motor ani ataklarla yaklaşık 10 sn bir 'kırkırkır' ses yapıyor ve araç devri ayarlamak istercesine devir saatini çok hafif yukarı hareket ettiriyordu.
Peugeot servisine giderek aracı bilgisayara bağlattım. Elimdeki formda yazanları aynen yazıyorum.
Aralıklı arıza.Motor devri sinyali sinyal yok
Aralıklı arıza.Mazot yüksek basınç ayarlama devresi Basınç.verilen talimatın altında
Aralıklı arıza. Mazot yüksek basınç ayarlama devresi Minimum basınçtan düşük ray basıncı
şeklinde arıza verdi. Servis elemanları rolanti regülatörü bozuk ama bizde pompayla birlikte değişiyor dediler ve 1500 TL civarı fiyat çıkardılar. Ayrıca Motor devir sensörü arızalı onuda 200 TL gibi fiyatla değişiriz dediler. Piyasada araştırıp regülatörü çıkma yada orjinal tek olarak bulabileceğimi söylediler.
Bu şartlar altında tespit edilen arıza ile söylenen parçalar uyumlu mu? Bu parçaları daha uygun elde edebileceğim biryer var mı sizin bildiğiniz. ilginize çok teşekkür ederim.
|
|
![]() |
|
MirakGTI ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Mart 2008 Konum: TU5J4L Durum: Aktif Değil Mesajlar: 680 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sponsorumuz efe sana yardımcı olacaktır.
ben derim ki artık arabayı elinden çıkar hdi motorlar sorunlu ve bir kmden sonra 100 bin ve üzeri çekilmiyor sorun yaratıyor
|
|
![]() |
|
hasimayaz ![]() 3. Vites ![]() P.T. Demirbaş Kayıt Tarihi: 23 Nisan 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2422 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Sanayide sağlam bir dizelciye göstermn daha mantıklı olur. Yetkilinin verdiği fiyat doğru pompa ucuz değil ama tamiri mümkün. Sanayide bir sürü pompacı var.
|
|
![]() |
|
H-a-d-i ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Mart 2009 Konum: İstanbul-Pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2056 |
her markada olduğu gibi yetkili servisler pahalı. sağlam bi usta pompayı revize edebilir. bir de sanayiye göstermekte fayda var.
|
|
![]() |
|
deniz_206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 26 - Mayıs - 1987 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2008 Konum: ŞİŞLİ KURTULUŞ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1353 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı deniz_206
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
dizelin derdi bitmez arkadaşlar.
|
|
206 PANAROMIC 1.4 benzinli 34 BR 4985
0535 648 84 68 |
|
![]() |
|
Onur ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2009 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1305 |
|
|
2011 Renault Clio Extreme 1.6 16v BVA
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |