|
Şanzıman sorunu |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
Onur
1. Vites Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2009 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1305 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2009 Saat 00:20 |
tekrar edip etmedigini bilmiyorum aynı arıza bendede var bende biniyorum valla bi tanıdıkda 306 vardı otomatik. ben degiştirdim selenoidleri bi daha yapmadı diyodu
|
|
2011 Renault Clio Extreme 1.6 16v BVA
|
|
ErolSen
2. Vites 21 - Şubat - 1985 Kayıt Tarihi: 30 Ağustos 2009 Konum: ESKİŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 247 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
arızanın kronik olduğunu belirtmişsiniz ben şu anda aracıma bu şekilde biniyorum yaptırmadım henüz arızasını. peki yaptırdıktan sonrada ilerleyen zamanda bu arıza tekrar edermi ?
|
|
Onur
1. Vites Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2009 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1305 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
bu sorun al4 şanzumanlarda kronik 206 306 farketmiyo :( yetkili servis 400 -500 dediyse çok iyi bilgilendirdigin için teşekkürler
|
|
|
|
ErolSen
2. Vites 21 - Şubat - 1985 Kayıt Tarihi: 30 Ağustos 2009 Konum: ESKİŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 247 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
bu arızaya benzer arıza benim aracımda da var (206 ov) bazen vites atlarken vites kutusundan tak diye bi ses geliyo ve sesli bip uyarısı ile beraber kar ve spor mod ışıkları yanıyo ekranda bundan sonra araba gaz almamaya ve çekişten düşmeye başlıyor. özel servise götürdüm bilgisayara bağladılar basınç ayar arızası diye bi arıza düşmüştü.arkadaşların yukarıda bahsettiği bir çift parçanın değişmesi gerektiğini söylemişlerdi ve herşey dahil 500 tl fiyat çıkarmışlardı.yetkili servisede gösterdim onlarda 400 500 tutar demişlerdi. fiyat konusunda bilgi edinmeniz açısından belki faydalı olur.
Düzenleyen erolizma26 - 14 Aralık 2009 Saat 23:38 |
|
Onur
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
örnek olarak selenoid takmı fiyatı http://www.sahibinden.com/index.php?a=1014&b=15345867
|
|
|
|
Onur
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
ışıkların yanıp sönmesi sorunu bendede var o şanzumandaki valf kontrol ünitesinden kaynaklanıyor. iki tane selonoid var onların değişmesi gerkiyor tahminen 2 parça 500 ytl fln tutuyo 1000 lira fazla bence. daha çok soguk havada ısınmadan rampaya vurursan arabayı o zaman yapar. araba ısınmadan dik rampaya vurma |
|
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Arabamı otomatik şanzıman tamircisine götürdüm, deneme sürüşü yaptı ve şanzımandan kaynaklandığını söyledi, zaten ara sırada kar ve spor modlarına ait lambalar yanıp yanıp sönüyor. Stop edip tekrar çalıştırdığımda normal'e dönüyor. Aslında benim amacım servis'te mi yoksa dışardamı yaptırayım diye düşünüyorum. Servisten kaça çıkar tahmin edemiyorum ama dışarıda götürmüş olduğum bu tamirci 1000 tl ye çıkaracabileceğini söyledi, ama garanti durumu ne olur bilmiyorum.
|
|
hasimayaz
3. Vites P.T. Demirbaş Kayıt Tarihi: 23 Nisan 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2422 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Yanlış bilmiyorsam BVA-XR lerde AL4 şanzumanı olması gerekiyor. Bunlarda bir tane hız kaptörü var ısınınca sorun çıkarıyor biraz. hatta etrafında sıcaklığa karşı bir sac korumanın olması gerekiyor.
Sesin şanzumandan geldiğini nasıl anladınız? eminmisiniz?
|
|
peugeotefe
4. Vites Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2009 Konum: İKİTELLİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3222 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı peugeotefe
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
gorunuse gore ankaradasınız şanzumanı bıze yollarsanız işinizi çözeriz fakat gelen sesin şanzumandan geldıgıne emınmısız hız saatı sfırlıyo dıyosunuz bunun şanzumanla bı ılgısı yok otomatık şanzumanlar hızı abs den okur
|
|
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Arkadaşlar herkese iyi akşamlar öncelikle siteye yeni üye oldum ve gerçekten güzel bir site kurucularına teşekkürlerimi sunuyorum. Sorum şu olacak arkadaşlar, arabam 2000 model 306 bva-xr(otomatik) 77.000 km'de , arabanın şanzımanından ses geliyor özellikle 80 km. hızda ses artıyor hızlandıkça ses azalıyor ve yine ara sıra kilometre saati kendiliğinden sıfıra düşüyor tekrar çıkıyor (digital gösterge sorun yok), aracı servisemi yoksa otomatik şanzıman tamircisinemi yaptırayım diye düşünüyorum. Daha önceden yaptıran arkadaşlarım varsa bilgilerini benimle paylaşırlarsa teşekkür ederim . Bana kaça mal olur ortalama.
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |