Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >307
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 307 Cam Anahtarı Sorunu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

307 Cam Anahtarı Sorunu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Doktor Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
DOKTOR

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Doktor Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 307 Cam Anahtarı Sorunu
    Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2009 Saat 14:51
Selamlar.
Arabamdan nazar eksik olmuyor demiştim; 
Şimdi de sol ön koltuktaki cam kumanda anahtarı kafayı yedi desem yeridir. Arka camları indirip kaldırırken sorun yok, gayet normal çalışıyor. Sol ön koltuk camını indirirken de sorun yok ama camı kaldırmak istediğimde kafasına göre camı indiriyor, canı isterse camı kaldırıyor Smile İyice abanıp kaldırmaya çalışınca -tabi şansım yaver giderse- kaldırıyor. Tabi bunu da camı tamamen indirmiş olduğunda yapıyor.

Bir de son bir kaç gündür sağ camı indirmek istediğimde de iyice aşağıya basıp abanıyorum, birkaç saniye beklemeli de olsa indiriyor. Kaldırırken de yine kafası karışabiliyor. 
Burda iyi bir oto elektrikçiye gösterdim. Bir sprey sıktı, oksitlenmiş ama değişmesi gerekebilir dedi. Spreyden sonra 1 gün düzeldi ama 1 günden sonra her şey eskisi gibi.
Çoook uzun anlattım ama durumu en yalın haliyle böyle anlatabildim. 
Fikirlerinizi, yardımlarınızı bekliyorum.
Doktorlar da modifiye sever... :)
Yukarı Dön
Murat Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
08 - Temmuz - 1983

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Murat Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2009 Saat 15:35
Bu sorun arkadaşımın 307 sinde de vardı. Şu an ne yaptı tam bilmiyorum.
Can sıkıcı sıkıntılar. İnşallah tez zamanda ucuza çözersiniz.
Yukarı Dön
Doktor Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
DOKTOR

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Doktor Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2009 Saat 15:55
307 güzel araba ama sanırım iç aksam konusunda alışılmış sorunları var. Korna, Cd Changer ve şimdi de cam anahtarı... Konforuna diyecek yok ama işte napalım.
Arabayı aldığımda bu cam anahtarını bir kere daha değiştirdiğini söylemişlerdi.Şimdi öğrenmek istediğimse benim ne yapmam gerektiği.
Umarım diğer arkadaşlarımız da fikirlerini beyan ederler. 

Düzenleyen Doktor - 04 Kasım 2009 Saat 15:56
Yukarı Dön
elenor Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı elenor Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2009 Saat 21:30

Öncelikle geçmiş olsun diyorum,sorunun çözümüne ulaşmak için öncelikle kontrol ettirmen gereken kısım tuşların saglıklı çalışıp çalışmadıgını tespit ettirmek olacak, bunu kontrol edebilmek için resmini vermiş oldugunuz tuş kontrol kolunu yerinden sökmeniz ve tuşları avometreyle (avometre : elektrik ölçü aleti) tuşların kontrol ettirmeniz gerekiyor.Büyük bir ihtimalle tuş kontroller bozuk çıkacaktır.

206 HDİ 1,4
Yukarı Dön
Doktor Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
DOKTOR

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Doktor Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2009 Saat 21:45
Cevap için teşekkürler. Peki bunun düzgün çalışan bir çıkmasını bulmak herhangi bir sorun yaratır mı? 
Yukarı Dön
elenor Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı elenor Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2009 Saat 21:59
temiz bir çıkma bulabilirseniz sorun çıkartmaz sanırım ,fakat benim tecrübe ettigim kadarıyla çıkmacılardaki fiyatlarda bi hayli fazla kontrol ünitesi çok pahalı degilse yenisinin alınmasından yanayım bu ayın 21 ine kadar yedek parçada %25 pejonun indirimleri var.En yakın bayiden fiyat alabilirsiniz.
206 HDİ 1,4
Yukarı Dön
t@lip Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
06 - Nisan - 1978

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı t@lip Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2009 Saat 11:03
Aynı sorun arkadaşımın Skoda Fabia sında çıkmıştı. Kafasına göre kaldırıyor veya indiriyordu. Ankardaki iki skoda servisine de gittik, her ikisi de tuş takımı bozulmuş dedi ve fahiş fiyat çıkardı, anayide de 2 gün dolaştık, insanlar ya anlamıyor yada tuş takımında diyordu. Biz de bir parçacıdan çalışırsa alacaz diye bir tuş takımı alıp hemen yanındaki tamircide denetmiştik fakat çalışmamıştı. En sonunda arkadaş 15-16 yaşlarında bir çırağa rastlamış (ilginç ama). Çocuk kapı döşemesini sökünce ön kapıya arka kapı kontrol ünitesi taktıklarını (küçük bir kart) görmüş, çırakla çıkmacıya gidip 150 TL'ye çıkmasını alıp takmışlar, her şey ok..
En iyisi senin olandır
Yukarı Dön
peugeotefe Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı peugeotefe Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2009 Saat 14:06
elinizden geliyosa cam anahtarının içini açın kontak spreyi ve ince zımpara ile kömürün bastığı yerleri temizleyın bi ihtimal çalışabilir çalışmazsa elımde cıkma olarak mevcut 100 tl fiyatı var
PEUGEOT YEDEK PARÇA TAMİR BAKIM SERVİSİ
Yukarı Dön
ErkanKurnaz Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ErkanKurnaz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2009 Saat 18:41
geçmiş olsun
Erkan KURNAZ

1982/ERZURUM

0 RH +

NİLÜFER/BURSA
Yukarı Dön
individual Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
23 - Ocak - 1982

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı individual Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2009 Saat 22:09
bunların sıfırı 170-180 civarıydı sanırım.
şimdi %25 indirim var peugeot'da
180 fiyatı ise 135 tl ye alabilirsiniz. garantili üstelik
Yukarı Dön
Doktor Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
DOKTOR

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Doktor Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2009 Saat 11:38
Yorumlar için teşekkürler.
Servisi arayıp bugün fiyat soracağım, çok fark yoksa sıfır almaya çalışayım, indirim de vardır hala umarım. Eğer büyük fark varsa Efe kardeşimizin kapısını çalarız artık :)
Yukarı Dön
BurçUMUL Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı BurçUMUL Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2009 Saat 13:38
Orjinalini yazan: Doktor Doktor Yazdı:

Yorumlar için teşekkürler.
Servisi arayıp bugün fiyat soracağım, çok fark yoksa sıfır almaya çalışayım, indirim de vardır hala umarım. Eğer büyük fark varsa Efe kardeşimizin kapısını çalarız artık :)

%25 İNDİRİM HALEN DEVAM EDİYOR ....
Forever young by my gti
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Aralık 2009 Saat 23:01
arkadaşım önce cam kumanda setini yuvasında çıkar içini açın içindeki leyimli program beyninin akımkanallarını tek tek test edin akım geçtiğini veya geçmediğini kontak spreyi le temizleyin çok ince zımpara çek . deneyin ama çalışması çoook zor birkere programı sapıttımı tamiri çok zor değişmesi lazım sıfır bugün 157.7 tl dir nakitte deişir
Yukarı Dön
Onur Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Onur Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2009 Saat 12:46
Orjinalini yazan: Doktor Doktor Yazdı:

Cevap için teşekkürler. Peki bunun düzgün çalışan bir çıkmasını bulmak herhangi bir sorun yaratır mı? 
  bence çıkma almayın temizleme vs kurtarmadıysa orjinal almanz iyi olur orjinal parçanın garantiside var !!!!!!!!!!
2011 Renault Clio Extreme 1.6 16v BVA
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Aralık 2009 Saat 11:14
Doktor;
Bunun düzgün çıkması da bilki elindekinden çok daha sağlam olmayacak. Sana tavsiyem eline bir kalem bir de silgi alıp kendin bu işi tamir etme yoluna gideceksin ki yapacağın masraf 1TL. Çıkma alsan da aynısı olacak nasıl olsa. Bu arada gelelim nasıl yapacağına. Cam düğmesini açacaksın. kart kısmını silgi ile bir güzel temizleyeceksin. ardından plastik kısmında kartta değecek yüzeyleri de kurşun kalem ile boyayacaksın. sonrasında da düğmeleri yerine takacaksın oldu bitti. hepsi bu. ben yaptım çalışıyor. zaten kumanda misali her bişey bu şekilde çalışıyor. ama istersen elimde de bir kaç tane yedek var citroen için. uyuyor. sana bedavadan verebilirim. parasız yani. malum her şey para değil maksat iş görülsün...yoksa forum neye yarar parayla herkez iş yapıyor...
Yukarı Dön
Doktor Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
DOKTOR

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Doktor Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Aralık 2009 Saat 15:27
Serdar kardeş, ilgin için teşekkürler.
Senin bahsettiğin şeyi ilk kez duydum ama geç duydum ne yazık ki.
Temizleme, sprey ve çıkma parça yöntemlerini tek tek denedik olmadı.
Kafam rahat olsun istedim; biraz da mecburiyetten tabi. Orjinal sıfır cam kumanda anahtarı taktırdım. 275 tl gibi bir fiyat tuttu ama biraz indirimli de olsa hallettik.
Keşke bu yazıyı önce görmüş olsaydık.
Yine de yardımın ve duyarlılığın için çok teşekkür ederim.
Yukarı Dön
okanisilak Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı okanisilak Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Aralık 2009 Saat 09:58
merhaba arkadaşlar.
konu kirliliği olmaması için sorunumu bu başlık altında sormak istedim.
benim aracımda da cam kumanda panelinin, sol arka camı kaldıran buton yerinden kurtuluyor.
camı kaldırmak isteyince yuvaya gömülüyor. ancak dikkatli şekilde bastığım zaman camı indirip kaldırma işlevini yerine getiriyor.
mekanizması nasıl bilmiyorum, hiç sökmedim. söktüğüm zaman dikkat etmem gereken hassas bir noktası var mı?
bu sorunu paneli değiştirmeden çözebilir miyim?
cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Aralık 2009 Saat 15:21
Öncelikle geçmiş olsun kardeş bendeki 206 nın ayna kumanda dügmesi kırılmış aldığımda öyleydi bu parça ön camları açan kumanda paneline birleşik ben içini açtım korkulacak birşey yok yeni tırnak yaptım elinde gerekli alet ve biraz işçiliğin varsa sorununu halledebilirsin sanırım!!!
Yukarı Dön
coyote26 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
13 - Temmuz - 1989

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı coyote26 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2010 Saat 16:49
Orjinalini yazan: serdarkayas serdarkayas Yazdı:

Doktor;
Bunun düzgün çıkması da bilki elindekinden çok daha sağlam olmayacak. Sana tavsiyem eline bir kalem bir de silgi alıp kendin bu işi tamir etme yoluna gideceksin ki yapacağın masraf 1TL. Çıkma alsan da aynısı olacak nasıl olsa. Bu arada gelelim nasıl yapacağına. Cam düğmesini açacaksın. kart kısmını silgi ile bir güzel temizleyeceksin. ardından plastik kısmında kartta değecek yüzeyleri de kurşun kalem ile boyayacaksın. sonrasında da düğmeleri yerine takacaksın oldu bitti. hepsi bu. ben yaptım çalışıyor. zaten kumanda misali her bişey bu şekilde çalışıyor. ama istersen elimde de bir kaç tane yedek var citroen için. uyuyor. sana bedavadan verebilirim. parasız yani. malum her şey para değil maksat iş görülsün...yoksa forum neye yarar parayla herkez iş yapıyor...

bi ara bende bu sorunu yaşamıştım agustos ayında...bir arkadaşım cıkma bi cam otomatiği almıstı 30lıraya onun parcalarıyla 2 307 yi bu arızadan kurtardık...Cam otomatıgının sorunu tusların alt takımlara tam basmaması ve alt takımların zamanla aşınması sonrada kafayı yıyor kafasına gore hareket edıyor...Bi aracada alt takımlarla tusların arasına kagıt parcası koyarakta halletmıstık....
Yukarı Dön
Psh Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Psh Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mart 2012 Saat 16:31
Bu sorunun asıl kaynağı karta plastik ekipmandaki iletken disklerin özelliğini zamanla kaybetmesidir. Bu yapıda yapılan tüm kumandaların başına er geç gelecek olan bir durumdur bu. Çözümü kurşun kalem ile yapmak işi geçici çözecektir. Aslında çözüm basit. Kurşun kalem yerine karbon boya kullanacaksınız. Elektronik parça satan (direnç, kondansatör gibi parçalar) işyerlerinden karbon boyayı bulabilirsiniz. Genelde devrelerde arızalanan bakır yolları tamir etmede kullanılır. 5 lira gibi bir fiyatı vardır. Devreyi ve lastiği kolonya ile iyice temizleyip tozdan yağdan arındırdıktan sonra kürdan vasıtası ile lastik üzerindeki diskleri dikkatlice boyayın. 10 dakika da kuruyor. Kuruduktan sonra 1 tabaka daha geçin. Ondan sonra tam kuruması için 2 saat bekledikten sonra kumandayı toplayıp kullanmaya başlayabilirsiniz. Benimkinde şimdilik bir sıkıntı çıkmadı.

Bulamayanlar için internette karbon boyanın adresi.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 2011 Peugeot 308 - Elektrik Devre Arızası son mesaja git 7380 10 Alphanet
konu icon P tuşu son mesaja git 490 0 Ahmet2341
konu icon Üyelerimizin Meslek Bilgileri son mesaja git 12639 527 Saido26
konu icon 106 gti almak istiyorum yardımcı olursanız çok svi son mesaja git 618 0 Burak307xsi
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 374 0 Sezgindogan
konu icon 3008 1.2 puretech motor arızası son mesaja git 5178 1 Saido26
konu icon Yol bilgisayarı ayar son mesaja git 614 0 Adil.g
konu icon 206 1.4 felline benzinli son mesaja git 402 0 ercanqnc
konu icon 407 emniyet kemeri ön gergi ve airbag hatası son mesaja git 692 0 Xbulut46
konu icon Marş problemi son mesaja git 265 0 Kübra
konu icon pejo 206 1,4 2009 model stop etme sorunu son mesaja git 568 1 Altann
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 769 1 Altann
konu icon motor yağ damlatma, yanık kokusu ve kaputtan duman son mesaja git 2306 0 Bayer
konu icon 206 XT elektriksel problemler son mesaja git 1034 0 AtomAdnan
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 5659 5 Serdar102
konu icon Yağ Seviyesini Ayarlayın Uyarısı son mesaja git 4909 1 torekV
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 2084 0 peugeot301
konu icon ABS VE KAYGAN YOL UYARISI son mesaja git 524 0 samizel
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 2236 1 heavyburak26
konu icon 408 GT KOLTUK ISITMA PROBLEMİ son mesaja git 37429 2 elbir55
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JUNE EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Alphanet 2
Burak307xsi 1
Saido26 1
Ahmet2341 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English