![]() |
|
307 Cam Anahtarı Sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Doktor ![]() 2. Vites ![]() ![]() DOKTOR Kayıt Tarihi: 22 Haziran 2009 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 337 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2009 Saat 14:51 |
Selamlar.
Arabamdan nazar eksik olmuyor demiştim; Şimdi de sol ön koltuktaki cam kumanda anahtarı kafayı yedi desem yeridir. Arka camları indirip kaldırırken sorun yok, gayet normal çalışıyor. Sol ön koltuk camını indirirken de sorun yok ama camı kaldırmak istediğimde kafasına göre camı indiriyor, canı isterse camı kaldırıyor ![]() Bir de son bir kaç gündür sağ camı indirmek istediğimde de iyice aşağıya basıp abanıyorum, birkaç saniye beklemeli de olsa indiriyor. Kaldırırken de yine kafası karışabiliyor. Burda iyi bir oto elektrikçiye gösterdim. Bir sprey sıktı, oksitlenmiş ama değişmesi gerekebilir dedi. Spreyden sonra 1 gün düzeldi ama 1 günden sonra her şey eskisi gibi. Çoook uzun anlattım ama durumu en yalın haliyle böyle anlatabildim. Fikirlerinizi, yardımlarınızı bekliyorum.
|
|
Doktorlar da modifiye sever... :)
|
|
![]() |
|
Murat ![]() 1. Vites ![]() ![]() 08 - Temmuz - 1983 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2009 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 910 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bu sorun arkadaşımın 307 sinde de vardı. Şu an ne yaptı tam bilmiyorum.
Can sıkıcı sıkıntılar. İnşallah tez zamanda ucuza çözersiniz. |
|
![]() |
|
Doktor ![]() 2. Vites ![]() ![]() DOKTOR Kayıt Tarihi: 22 Haziran 2009 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 337 |
307 güzel araba ama sanırım iç aksam konusunda alışılmış sorunları var. Korna, Cd Changer ve şimdi de cam anahtarı... Konforuna diyecek yok ama işte napalım.
Arabayı aldığımda bu cam anahtarını bir kere daha değiştirdiğini söylemişlerdi.Şimdi öğrenmek istediğimse benim ne yapmam gerektiği. Umarım diğer arkadaşlarımız da fikirlerini beyan ederler.
Düzenleyen Doktor - 04 Kasım 2009 Saat 15:56 |
|
|
|
![]() |
|
elenor ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Eylül 2008 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 323 |
Öncelikle geçmiş olsun diyorum,sorunun çözümüne ulaşmak için öncelikle kontrol ettirmen gereken kısım tuşların saglıklı çalışıp çalışmadıgını tespit ettirmek olacak, bunu kontrol edebilmek için resmini vermiş oldugunuz tuş kontrol kolunu yerinden sökmeniz ve tuşları avometreyle (avometre : elektrik ölçü aleti) tuşların kontrol ettirmeniz gerekiyor.Büyük bir ihtimalle tuş kontroller bozuk çıkacaktır. |
|
206 HDİ 1,4
|
|
![]() |
|
Cevap için teşekkürler. Peki bunun düzgün çalışan bir çıkmasını bulmak herhangi bir sorun yaratır mı?
|
|
|
|
![]() |
|
elenor ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Eylül 2008 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 323 |
temiz bir çıkma bulabilirseniz sorun çıkartmaz sanırım ,fakat benim tecrübe ettigim kadarıyla çıkmacılardaki fiyatlarda bi hayli fazla kontrol ünitesi çok pahalı degilse yenisinin alınmasından yanayım bu ayın 21 ine kadar yedek parçada %25 pejonun indirimleri var.En yakın bayiden fiyat alabilirsiniz.
|
|
206 HDİ 1,4
|
|
![]() |
|
t@lip ![]() 2. Vites ![]() ![]() 06 - Nisan - 1978 Kayıt Tarihi: 24 Mart 2009 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 376 |
Aynı sorun arkadaşımın Skoda Fabia sında çıkmıştı. Kafasına göre kaldırıyor veya indiriyordu. Ankardaki iki skoda servisine de gittik, her ikisi de tuş takımı bozulmuş dedi ve fahiş fiyat çıkardı, anayide de 2 gün dolaştık, insanlar ya anlamıyor yada tuş takımında diyordu. Biz de bir parçacıdan çalışırsa alacaz diye bir tuş takımı alıp hemen yanındaki tamircide denetmiştik fakat çalışmamıştı. En sonunda arkadaş 15-16 yaşlarında bir çırağa rastlamış (ilginç ama). Çocuk kapı döşemesini sökünce ön kapıya arka kapı kontrol ünitesi taktıklarını (küçük bir kart) görmüş, çırakla çıkmacıya gidip 150 TL'ye çıkmasını alıp takmışlar, her şey ok..
|
|
En iyisi senin olandır
|
|
![]() |
|
peugeotefe ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2009 Konum: İKİTELLİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3222 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeotefe
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
elinizden geliyosa cam anahtarının içini açın kontak spreyi ve ince zımpara ile kömürün bastığı yerleri temizleyın bi ihtimal çalışabilir çalışmazsa elımde cıkma olarak mevcut 100 tl fiyatı var
|
|
|
|
![]() |
|
ErkanKurnaz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Temmuz 2009 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 453 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ErkanKurnaz
geçmiş olsun
|
|
Erkan KURNAZ
1982/ERZURUM 0 RH + NİLÜFER/BURSA |
|
![]() |
|
individual ![]() 2. Vites ![]() ![]() 23 - Ocak - 1982 Kayıt Tarihi: 01 Aralık 2008 Konum: kartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 996 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı individual
bunların sıfırı 170-180 civarıydı sanırım.
şimdi %25 indirim var peugeot'da
180 fiyatı ise 135 tl ye alabilirsiniz. garantili üstelik
|
|
![]() |
|
Yorumlar için teşekkürler.
Servisi arayıp bugün fiyat soracağım, çok fark yoksa sıfır almaya çalışayım, indirim de vardır hala umarım. Eğer büyük fark varsa Efe kardeşimizin kapısını çalarız artık :)
|
|
|
|
![]() |
|
BurçUMUL ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2009 Konum: Tekirdağ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 295 |
%25 İNDİRİM HALEN DEVAM EDİYOR ....
|
|
Forever young by my gti
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
arkadaşım önce cam kumanda setini yuvasında çıkar içini açın içindeki leyimli program beyninin akımkanallarını tek tek test edin akım geçtiğini veya geçmediğini kontak spreyi le temizleyin çok ince zımpara çek . deneyin ama çalışması çoook zor birkere programı sapıttımı tamiri çok zor değişmesi lazım sıfır bugün 157.7 tl dir nakitte deişir
|
|
![]() |
|
Onur ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2009 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1305 |
|
|
2011 Renault Clio Extreme 1.6 16v BVA
|
|
![]() |
|
Doktor;
Bunun düzgün çıkması da bilki elindekinden çok daha sağlam olmayacak. Sana tavsiyem eline bir kalem bir de silgi alıp kendin bu işi tamir etme yoluna gideceksin ki yapacağın masraf 1TL. Çıkma alsan da aynısı olacak nasıl olsa. Bu arada gelelim nasıl yapacağına. Cam düğmesini açacaksın. kart kısmını silgi ile bir güzel temizleyeceksin. ardından plastik kısmında kartta değecek yüzeyleri de kurşun kalem ile boyayacaksın. sonrasında da düğmeleri yerine takacaksın oldu bitti. hepsi bu. ben yaptım çalışıyor. zaten kumanda misali her bişey bu şekilde çalışıyor. ama istersen elimde de bir kaç tane yedek var citroen için. uyuyor. sana bedavadan verebilirim. parasız yani. malum her şey para değil maksat iş görülsün...yoksa forum neye yarar parayla herkez iş yapıyor... |
|
![]() |
|
Serdar kardeş, ilgin için teşekkürler.
Senin bahsettiğin şeyi ilk kez duydum ama geç duydum ne yazık ki. Temizleme, sprey ve çıkma parça yöntemlerini tek tek denedik olmadı. Kafam rahat olsun istedim; biraz da mecburiyetten tabi. Orjinal sıfır cam kumanda anahtarı taktırdım. 275 tl gibi bir fiyat tuttu ama biraz indirimli de olsa hallettik. Keşke bu yazıyı önce görmüş olsaydık. Yine de yardımın ve duyarlılığın için çok teşekkür ederim.
|
|
|
|
![]() |
|
okanisilak ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Aralık 2009 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı okanisilak
merhaba arkadaşlar.
konu kirliliği olmaması için sorunumu bu başlık altında sormak istedim.
benim aracımda da cam kumanda panelinin, sol arka camı kaldıran buton yerinden kurtuluyor.
camı kaldırmak isteyince yuvaya gömülüyor. ancak dikkatli şekilde bastığım zaman camı indirip kaldırma işlevini yerine getiriyor.
mekanizması nasıl bilmiyorum, hiç sökmedim. söktüğüm zaman dikkat etmem gereken hassas bir noktası var mı?
bu sorunu paneli değiştirmeden çözebilir miyim?
cevaplar için şimdiden teşekkürler.
|
|
![]() |
|
Öncelikle geçmiş olsun kardeş bendeki 206 nın ayna kumanda dügmesi kırılmış aldığımda öyleydi bu parça ön camları açan kumanda paneline birleşik ben içini açtım korkulacak birşey yok yeni tırnak yaptım elinde gerekli alet ve biraz işçiliğin varsa sorununu halledebilirsin sanırım!!!
|
|
![]() |
|
coyote26 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 13 - Temmuz - 1989 Kayıt Tarihi: 25 Ocak 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 314 |
bi ara bende bu sorunu yaşamıştım agustos ayında...bir arkadaşım cıkma bi cam otomatiği almıstı 30lıraya onun parcalarıyla 2 307 yi bu arızadan kurtardık...Cam otomatıgının sorunu tusların alt takımlara tam basmaması ve alt takımların zamanla aşınması sonrada kafayı yıyor kafasına gore hareket edıyor...Bi aracada alt takımlarla tusların arasına kagıt parcası koyarakta halletmıstık.... |
|
![]() |
|
Psh ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Haziran 2010 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 37 |
Bu sorunun asıl kaynağı karta plastik ekipmandaki iletken disklerin özelliğini zamanla kaybetmesidir. Bu yapıda yapılan tüm kumandaların başına er geç gelecek olan bir durumdur bu. Çözümü kurşun kalem ile yapmak işi geçici çözecektir. Aslında çözüm basit. Kurşun kalem yerine karbon boya kullanacaksınız. Elektronik parça satan (direnç, kondansatör gibi parçalar) işyerlerinden karbon boyayı bulabilirsiniz. Genelde devrelerde arızalanan bakır yolları tamir etmede kullanılır. 5 lira gibi bir fiyatı vardır. Devreyi ve lastiği kolonya ile iyice temizleyip tozdan yağdan arındırdıktan sonra kürdan vasıtası ile lastik üzerindeki diskleri dikkatlice boyayın. 10 dakika da kuruyor. Kuruduktan sonra 1 tabaka daha geçin. Ondan sonra tam kuruması için 2 saat bekledikten sonra kumandayı toplayıp kullanmaya başlayabilirsiniz. Benimkinde şimdilik bir sıkıntı çıkmadı.
Bulamayanlar için internette karbon boyanın adresi.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |