![]() |
|
2004 Model 206 1.4 HDI Hakkında |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Kaya206 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Ekim 2009 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 34 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2009 Saat 17:53 |
Arkadaşlar Merhaba,
Yeni aldığım araç hakkında sizlerden birşeyler öğrenmek istiyorum.
1) Aracımla yeni durduğum sırada önce ön sağ açılırsa iç aydınlatma lambası yanıp sönüyor, bu normal mi? Diğerlerinde de aynı şey var mı?
2) Arasıra Air Bag ışığı yanıyor koltuk hareketiyle sönüyor. Bu basit bir konu mu?
3) Rolantide çalışrken gazı köklediğimde kara duman atıyor bu normal mi?
4) Torpido gözünde lamba yok, taktıran var mı? Nereye ve siviçli mi taktırdı? Kaça maal oldu?
5) Dizel motorlu diğer 206'lar bir depo ile kaç kilometre gidebiliyorlar? Ben 18,66lt mazot ile 350km yol yaptım ( belki biraz fazla yaktırmış olabilirim daha yeni aldığım günlerde alışma turlarıydı) normal mi?
Şimdilik aklıma gelenler bunlar arkadaşlar.
|
|
Peugeot 206 1.4HDI
|
|
![]() |
|
Kaya206 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Ekim 2009 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 34 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
yaw arkadaşlar bir allahın kulu yok mu?
|
|
Peugeot 206 1.4HDI
|
|
![]() |
|
berko ![]() 2. Vites ![]() ![]() 02 - Temmuz - 1988 Kayıt Tarihi: 27 Mart 2009 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 303 |
ilk iki sorun hakkında yorum yapamıycam ama gazı kökledinmi kara duman atar dizel araç ne de olsa.
torpido gözü aydınlatması yok ama yapı marketlerden alcağın küçük, ledli aydınlatmalar var onu takabilirsin.
bi depo mazotla şehir içi 800-900 şehirler arası 1000-1200 km arası gidersin.
|
|
![]() |
|
elenor ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Eylül 2008 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 323 |
arkadaşım aracını güle güle kullan elimden geldigince yardımcı olayım
1) Aracımla yeni durduğum sırada önce ön sağ açılırsa iç aydınlatma lambası yanıp sönüyor, bu normal mi? Diğerlerinde de aynı şey var mı?
hepsinde aynı şekilde kapı açıkken yürürsen iç aydınlatma yanıp sönüyor.
4) Torpido gözünde lamba yok, taktıran var mı? Nereye ve siviçli mi taktırdı? Kaça maal oldu?
torpidoda aydınlatma malesef yok.
5) Dizel motorlu diğer 206'lar bir depo ile kaç kilometre gidebiliyorlar? Ben 18,66lt mazot ile 350km yol yaptım ( belki biraz fazla yaktırmış olabilirim daha yeni aldığım günlerde alışma turlarıydı) normal mi?
ben kendi aracımla tam depo şehir dışı 1350 km yaptırdım şehir içi hiç denemedim uzun yolda bayagı az yakıyo
elimden geldigi kadar yardımcı olmaya çalıştım umarım faydalı olmuştur.
|
|
206 HDİ 1,4
|
|
![]() |
|
master ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2009 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 229 |
şehir içi ort. 910 (tam gaz)
şehirler arası : 1150 km. (otobanda tam gaz.)
|
|
![]() |
|
master ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2009 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 229 |
yazdığın herşey, siyah duman dahil normal,
Torpitoda ben bu lambayı kullanıyorum ; memnunum.
gri plastik kısmı siyaha boyadım spreyle ...
![]() Düzenleyen master - 22 Ekim 2009 Saat 20:55 |
|
![]() |
|
Arkadaşlar çok sağolun. özellikle şu siyah duman olayına kafam çok takılıyordu. Bugün yeni çevre yoluna çıktım orada 160-170km'leri gördüm o sırada dikizden hafiftende olsa duman çıktığını fark ettim. çok yoğun bir şekilde değildi. hafif hafif dalgalanmalar oluyordu. herhalde buda o hızlarda iken normal birşeydir.
elinize sağlık diyorum. tekrar teşekkürler.
|
|
Peugeot 206 1.4HDI
|
|
![]() |
|
rocco86 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2009 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 21 |
selam bu torpitoda kullandığınız lambayı nereden kaç liraya aldınız bi çalışma şekli nasıl biraz anlatırmısınız... |
|
![]() |
|
2 gündür bu lambaları araştıryorum. bu lambanın ( master'ın kullandığı) fiyatı 12lira ile 19 lira arasında fgiyatı değişiyor. ( osram marka) ortadaki şeffaf yere bastığınızda yanıyor, bir daha bastığınızda sönüyor o kadar.
|
|
Peugeot 206 1.4HDI
|
|
![]() |
|
deniz_206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 26 - Mayıs - 1987 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2008 Konum: ŞİŞLİ KURTULUŞ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1353 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı deniz_206
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
dizelin derdi çok bence.
|
|
206 PANAROMIC 1.4 benzinli 34 BR 4985
0535 648 84 68 |
|
![]() |
|
berko ![]() 2. Vites ![]() ![]() 02 - Temmuz - 1988 Kayıt Tarihi: 27 Mart 2009 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 303 |
|
|
![]() |
|
deniz_206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 26 - Mayıs - 1987 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2008 Konum: ŞİŞLİ KURTULUŞ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1353 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı deniz_206
doğru haklısın ama 206 nın zaten benzinliside bişey yakmıyo en azından bakım masrafıda az motor sesi yok dilediğin gibi oynayabiliyosun eksoz filtre vs. |
|
0535 648 84 68 |
|
![]() |
|
valla dizel bence ( zaten dizel aldım) daha mantıklı. çünkü bakımı (eğer arıza yoksa) para değil. geçen yağını ve tüm filtrelerini değiştirdim 180 lira tuttu. daha önce bende 1.4 siena vardı. eğer buji falan varsa işin içinde bakımı 150lira civarı tutyordu. 30 lira için değmez bence.
|
|
Peugeot 206 1.4HDI
|
|
![]() |
|
EminÖNAL ![]() MODERATOR ![]() ![]() P.T. MODERATÖR Kayıt Tarihi: 02 Ekim 2009 Konum: Bakırköy/İST Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1551 |
iyiki varsın HDI :)
|
|
A3
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı deniz_206
ya bırakın bu işleri ya ne HDI be:)
|
|
0535 648 84 68 |
|
![]() |
|
hasimayaz ![]() 3. Vites ![]() P.T. Demirbaş Kayıt Tarihi: 23 Nisan 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2422 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
1. Araç hareket halindeyken kapı açılırsa lamba yanıp söner. Bu gaet normal. Büyük ihtimalle araç daha tam olarak durmadan yolcu kapısı açılıyor. Araç dururken deneme yapılmas uygun olur.
2. Emniyet kemeri ikaz lambası var ise (aracınız büyük ihtimalle x-line bu yüzden ikaz lambası olmaz.) soketlerinin kontrol edilmesi gerekir. Eğer emniyet kemeri ikaz lambası yok ise durum tamamen com 2000 ile alakalı. Com 2000 aracınızın sinyal, Far kolları, Radyo kumandası, immo okuyucusu gibi bazı basit sürüş kontrollerini içeren direksiyon simitinin hemen altında yer alan mekanizmadır. Konunun com 2000 ile alakası şudur:
com 2000 içerisinde korna, Airbag tetikleme kablosu ve koruma şaselerinin kablolarını direksiyon simitine ileten makaralar bulunur bu sayede direksiyon simiti hareket ettirildiğinde bu bağlantılar simit içerisindeki korna ve airbag kutusuna iletilir. Genellikle üzerinde ses sistmi olan araçlarda titreme sebebiyle makara kısa devre yapar ve BSI bu durumda airbag'i iptal eder. Yani ışığın yanmaı demek airbag kaza anında açılmayacak demektir. Öncelikle yapmanız gereken direksiyon yükseklik ayarını değiştirerek hatta birazda hafiften sallayarak olası bir kısa devreyi tespit etmektir. Com 2000 nin sıfır orjinal fiyatı 550 TL gibi bir rakamdı. Yan sanayi 250 TL gibi rakamlara var. Hatta çıkmasını 100 - 150 liraya alabilir veya hemen hemen bu rakama tamir ettirebilirsiniz. Aşağıdaki linkten mekanizmanın neye benzediğine bakabilirsiniz.
3. Dizel arabayı sıkıştırırsanız bira duman atması kaçınılmazdır. Ama yinede ir kontrol ettirmekte fayda var.,
4. Torpido gözünde lamba yok ama buton ve lamba takacağınız kapaklar hazır. yedek parçalarını satın alıp birazda elektrik bilginiz var ise tavan lambasından paralel çekerek rahatlıkla yapılabilir.
5. Bir depo mazot ile şehir içi 1000 km. şehirler arası 1200 km. yapılabilir. Kullanıma gçre rakamlar değişir. Ama kabaca bu şekildedir rakamlar.
|
|
![]() |
|
hasimayaz arkadaşım verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim. bu airbag ışığı dikkat ediyorum sabahları yanıyor. her sabah 15-20km yol gidiyorum. öğleden sonra ışık yanmıyor. aracın içindeki havanın ısınması ile bir alakası varsa eğer. bu durum gene com 2000 ile alakalı mıdır? yoksa kesin o mudur?
|
|
Peugeot 206 1.4HDI
|
|
![]() |
|
hasimayaz ![]() 3. Vites ![]() P.T. Demirbaş Kayıt Tarihi: 23 Nisan 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2422 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
Genelde arıza bu şekilde başlıyor. kısa devreler anlık veya geçici olduğunda bir müddet sonra arıza ışığı otomatik olarak sönüyor. Zaten araç bilgisayara bağlandığında da hata kodu kısmi airbag kısa devresi olarak görünüyor. ama zaman ilerledikçe ve sorun tekrar ettikçe arıza ışığı artık devamlı olarak yanmaya başlayacaktır. Bilgasayara bağlandığında da alacağınız arıza kodu sürekli kısa devre şeklinde olacaktır.
|
|
![]() |
|
cam kısma dokunuyorsun yanıyor, tekrar dokunuyorsun sönüyorç manuel yani.
|
|
![]() |
|
bu elektriğin çakmaktan alınmasını tavsiye ederim.
Çakmak ışığı: far (yani parklar )ile birlikte yanacaktır.
Far, akşam karanlıkta yakılacağı ve torpidoda ışığa akşam karanlıkta ihtiyaç olduğu için ufak da bir buton yardımıyla orjinal bir işçilik elde edilecektir.
. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |