![]() |
|
307 - Sinyal sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
Doktor ![]() 2. Vites ![]() ![]() DOKTOR Kayıt Tarihi: 22 Haziran 2009 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 337 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 25 Ağustos 2009 Saat 16:10 |
|
Selamlar arkadaşlar.
"Sakındığın göze çöp batar" derler, öyle de oluyor. 2004 model, 1.4 hdi, 307 arabamı geçen gün 87000 km de bakıma götürdüm (90.000bakımı için) Güzelce elden geçirdiler. Bakımlarını yaptılar. Yalnız yaklaşık bir aydır sola sinyal verirken -bazen- araçtaki göstergede sinyal ışığının yanmadığını farkediyorum, temassızlık gibi birşey sanırım. Elimle hafif üstüne bastırdıktan sonra yanmaya başlıyor. (Dışarıdan kontrol etmedim hiç) Sağa sinyal verdiğimde normal atmaya başlıyor ama aynı zamanda uzun far göstergesi de yanıyor. Ben bundan birşey anlamadım yani :) Sizce bu neden kaynaklanmaktadır ve nasıl düzeltilir?
|
||
Doktorlar da modifiye sever... :)
|
||
![]() |
||
CIHANGIR_DONMEZ ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Aralık 2008 Konum: İSTANBLUE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 519 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı CIHANGIR_DONMEZ
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
SAYIN HOCAM GOSTERGEDE TEMASSIZLIK OLABILIR 1 IKINCISI DISARDAN SINYAL SOKETLERINDE BIR SASE PROBLEMI BAS GOSTEREBILIR BIR ELEKTRIKCIYE DANISMANIZDA FAYDA VAR BENCE BIRDE BAKIN BUTUN SINYAL LAMBALARI YANIYORMU SINYAL VERINCE |
||
![]() |
||
Doktor ![]() 2. Vites ![]() ![]() DOKTOR Kayıt Tarihi: 22 Haziran 2009 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 337 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Şimdi denedim geldim, dışardan da kontrol ettim.
Bazen yanıyor, bazen yanmıyor yani göstergeyle eş zamanlı. Sola sinyal verdiğimde yanmayınca sinyal koluna hafif daha bastırınca hem içteki ışık hem sinyal yanıp sönmeye başlıyor.
|
||
|
||
![]() |
||
hasimayaz ![]() 3. Vites ![]() P.T. Demirbaş Kayıt Tarihi: 23 Nisan 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2422 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
|
kolu söküp kontrol etmeniz gerekecek. airbag, direksiyon simiti, plastik kapaklar sökülerek com 2000 nin dışarı alınması gerekecek
|
||
![]() |
||
|
Uff! Bir hayli iş gibi görünüyor.
![]() |
||
|
||
![]() |
||
hasimayaz ![]() 3. Vites ![]() P.T. Demirbaş Kayıt Tarihi: 23 Nisan 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2422 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
|
kol için efeden fiyat alırız. işçilikte bi 30 - 50 falan tutar.
|
||
![]() |
||
|
Aziz mübarek ramazanda dua ederim size bol bol :) Yardımlarınızı bekliyorum valla.
Bu arada airbag sökülmesi güvenlik açısından ilerde sorun yaratır mı?
|
||
|
||
![]() |
||
peugeotefe ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2009 Konum: İKİTELLİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3222 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeotefe
|
geçmiş olsun arızanız com 2000 den kaynaklanıyor hocam.parça almadan önce com 2000 i söktürün ve kontak spreyi sıkın bırde oyle deneyın yıne aynı arızayı yaparsa sinyal kolu değiştiririz |
||
|
||
![]() |
||
|
Sağolun, peki bu işlem serviste yapılacak kadar karmaşık bir işlem midir yoksa oto elektrikçiler yapabilir mi?
|
||
|
||
![]() |
||
ErkanKurnaz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Temmuz 2009 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 453 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ErkanKurnaz
|
geçmiş olsun hocam, ALLAH başka büyük sıkıntı vermesin inş.
|
||
Erkan KURNAZ
1982/ERZURUM 0 RH + NİLÜFER/BURSA |
||
![]() |
||
|
Teşekkürler Erkan kardeşim.
|
||
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
|
![]() |
||
|
Aynı sorunla karşılaşabilecek arkadaşlar için sonucu yazayım dedim;
Şimdi oto elektrikçiye uğradım. Kolu sökmeden efe kardeşimin de söylediği gibi bir sprey sıktılar, şu an düzeldi gibi görünüyor. Umarım sadece bu kadarla düzelmiş olur. Oksitlenmeden kaynaklanabiliyor olacağını söylediler. Com2000 değişmek, masraf etmek bir yana o işlemler için arabamın direksiyonunun sökülecek olması ve onu o halde görecek olmak oldukça üzerdi beni :)
|
||
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |