|
Elektrik aksam sorunum için yardım(307) |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
İsmailAteş
1. Vites 13 - Kasım - 1987 Kayıt Tarihi: 23 Mart 2008 Konum: Ankara/İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 346 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı İsmailAteş
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2009 Saat 14:37 |
Merhaba arkadaşlar az önce babam aradı ve aracımda bir arıza olduğunu söyledi.Ben şuan Ankara'da bulunduğum için belirtilerini öğrendim ve size bu arızayı neden yaptığını sormak istedim.Aracımız 307 XR 1.4 HDI(70HP).Araç çalışırken göstergenin arka aydınlatmaları yanmıyor ama arıza ışıklarının çoğu yanıyormuş(El freni ışığı gibi).Ayrıca torpidonun üst kısmında bulunan ekrandaki yazılar yandan bakılınca gözüküyor ama karşıdan bakınca gözükmüyormuş(Yedek bir adet ekran vardı onu takmış babam o çalışıyormuş şuan).Birde kapıları kumandadan açmıyormuş.Benim aklıma gelen şöyle bir sebep var;Daha önceden yine böyle bir arıza vermişti bunun sebebi şarj dinamosunun konjektör diyotlarının yanmasıydıki o zamanlar akünün yan kısmında bir yarık oluşturmuştu bu arıza.Ben bunu sıfır şarj dinamosuyla değiştirdim geçen yaz ancak aküyü değiştirmedim.Sorun giderilmişti.Bu sefer aküden kaynaklanıyordur diye tahmin ediyorum.Ya kutup başlarının oksitlenmesi ya da o bahsettiğim akü üzerindeki yarığın sebebiyet verebileceğini düşündüm. Sorunum bu şekilde arkadaşlar böyle bir hata başına gelen yada karşılaşan ve çözümünü bilen kişilerin tavsiyelerine ihtiyacım var.Herkese şimdiden Teşekkür ederim...
|
|
Her Yiğidin Gönlünde Bir Aslan Yatar..
|
|
ErkanKurnaz
1. Vites Kayıt Tarihi: 03 Temmuz 2009 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 453 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ErkanKurnaz
|
ah kardeşim keşke bi anlasam ama geçmiş olsun çok başını ağrıtmaz umarım
|
|
Erkan KURNAZ
1982/ERZURUM 0 RH + NİLÜFER/BURSA |
|
İsmailAteş
1. Vites 13 - Kasım - 1987 Kayıt Tarihi: 23 Mart 2008 Konum: Ankara/İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 346 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı İsmailAteş
|
Teşekkür ederim sağolun.Umarım baş ağrıtıcı cinsten birşey değildir.
|
|
Her Yiğidin Gönlünde Bir Aslan Yatar..
|
|
hasimayaz
3. Vites P.T. Demirbaş Kayıt Tarihi: 23 Nisan 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2422 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
|
İsmail öncelikle aküyü denemen gerekiyor. Büyük ihtimalle düzelir diye düşünüyorum. Ama ekranı değiştirince düzelmesi garip. Sen öncelikle aküyü bir değiştirtir. Olmadı birde bilgisayara bağlatıp kontrol et başka bi sorun çıkarmasın.
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |