![]() |
|
power box alınır mı? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
taylan43 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Temmuz 2008 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 146 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2009 Saat 23:18 |
arkadaslar yeni aldığım 308 (110hp) için power box almayı düşünüyorum, sizce yararlı olur mu? yararlı olursa nerden taktırılır? ve fiyatları nelerdir? teşekkürler
![]() |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
o ne kı yaf
|
|
![]() |
|
taylan43 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Temmuz 2008 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 146 |
emrahçım arabının motorunu 25hp arttırdığı ve yakıtı da %10 düşürdüğü söylenen bir aletmiş |
|
![]() |
|
haa su zımbırtı
hıc gerek yok öle bır seyın olacagına ben ınanmıyorum + motor gucu arttıgı zaman yakıtın dusecegıde cok mantıksız bence . pazarlamacı fırmaların uydurdugu seyelr bunlr =) + chıp den yanayım dızelde 20 hp artıs saglar 130 hp olur araba 300 nm tork olur ondan sonra gelsın 106 gtı rolınge =)=) |
|
![]() |
|
ama chip takıldığı zaman arabanın garantisi gidiyor emrah, power box'ı istediğin zaman sökebiliyormuşsun ![]() |
|
![]() |
|
ya kım anlıcak abi servıste arabayı dyno'yamı sokuyorlar =)=) sen bulursun ama o aletten ne guc alınır ne tasarruf yapılır ben ınanmıyorum ..
chip'ın malıyetı de 200 euro dıye bılıorm ben |
|
![]() |
|
Evrevren ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 17 Temmuz 2009 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 21 |
vaad ettikleri değerler doğru
fakat aracınız için doğru bi seçim kesinlikle değil
box tarzı yazılımlar sökülüp çıkartılabilen ve istenildiği zaman çıkartılabildiğ için mantıklı gelir ama bu tarz uygulamalar araç için sağlıklı değildir sadece hava yakıt karışım gibi daha basit ayarların değerlerin değişimi ile güç elde ediliri vede çokta uzun olmayan vadede sorun riski büyüktür..
mutlaka chip tuning gibi özellikle bilindik markaların yapmış olduğu chip tuning işlemini seçmenizde yarar vardır
chip tuning ile 25-30 hp arası extra güç ve 50-60 nm arası tork kazancınız sağlıklı bi şekilde olur..
|
|
![]() |
|
anlatım için teşekkürler ![]() |
|
![]() |
|
GökhaN ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
bence chip getirtme şansı varsa hazır kodlu superchips gibi alınıp takılabilir orjinali üstüne yazılım garanti bitene kadar tehlikeden baska birsey degil bence
|
|
![]() |
|
Doktor ![]() 2. Vites ![]() ![]() DOKTOR Kayıt Tarihi: 22 Haziran 2009 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 337 |
Ben de sorayım hemen;
Benim araç 1.4 hdi, 307. Buna chip uygulanabilir mi? Katkısı olur mu? Olursa da ne kadar bir masraf olur ? Çok soru sorarım, idare edin bu kardeşinizi :)
|
|
Doktorlar da modifiye sever... :)
|
|
![]() |
|
haruncoskun ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Haziran 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1504 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı haruncoskun
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
walla arkadaşım da focus 1.6 tcdi var oda box kullanıyor cok büyük fark var bizzat kullandım baktım
|
|
I Love my <font color=RED>H[/COLOR]onda
![]() ![]() |
|
![]() |
|
GökhaN ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
15 hp , 50 tork katıyor. 1000 lira civarıda tutar sanırsam. |
|
![]() |
|
hasimayaz ![]() 3. Vites ![]() P.T. Demirbaş Kayıt Tarihi: 23 Nisan 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2422 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
Chip düşünüyorsanız aracınızdaki mevcut uygulamalarıda hesaba katmalısınız. Mesela Kat iptali kullanılması gereken chip i çok etkiliyor.
|
|
![]() |
|
cerci07 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2008 Konum: FR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 958 |
bu isi yapanin bi garage in sitesinde gordum uc sekilde chip uygulamasi yapiyorlar
bir orjinan chip e bilgisayar ile yazilim atiyorlar beyni acmadan iki beyin icindeki chip i degistirerek uc power box denilen kutularla motora zarari olmadigini soyluyorlar ve garanti veriyorlar ama bu birada kullanima bagli ve bu tip uygulamalarin uzun vadede zararli oldugu kesin ekonomi olayina gelince o da mumkun ama kucuk bi pazarlama hilesi var ekonomi saglayan kutu ayri bi kutu ecobox diye geciyor power box in avantaji istedigin zaman soke bilmen gazlamak istediginde bagla tasarruf istediginde cikar ama her kutu ayni degerde guc arttirmiyor oda var en yuksek guc artisini kitpower ve FGA MOTORSPORT diye bikac marka arttiriyor (37bg / 109 bg hdi ler icin ) fiyati 750€ tabi 70-80 € olan markalarda var |
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Doktor ![]() 2. Vites ![]() ![]() DOKTOR Kayıt Tarihi: 22 Haziran 2009 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 337 |
Benim aracımda motor namına hiçbir uygulama yok, chip uygulamam da sorun olur mu? Ve aracım için tam olarak hangi uygulama şeklini tavsiye edersiniz. Cevaplar için tekrar teşekkürler.
|
|
Doktorlar da modifiye sever... :)
|
|
![]() |
|
berko ![]() 2. Vites ![]() ![]() 02 - Temmuz - 1988 Kayıt Tarihi: 27 Mart 2009 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 303 |
yaktığın yakıtıda düşürür tabi gaza yüklenmezsen. beygir gücü daha fazla olcağı için gaza basma ihtiyacın azalacak ve tüketimin düşecek. aynı kasa araçların 1.4 motorlarını 1.6 lardan daha fazla yakması gibi. benim bi arkadaş 308 e chip uygulaması yaptı uzun yolda (90-100 km hızda) eskisine göre daha az yakıyor arabası. garantin gitmiyosa uygula derim 140 hp ve turbo devreye girince oldukça etkileyici olur.
|
|
![]() |
|
rrfireblade ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Mayıs 2009 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 48 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı rrfireblade
daha önce ben bu tip box kullandım.500 euro vermiştim.araç 1.3 75 ps doblo idi.inanın taktıktan sonra araba çıldırdı.sonuçta güç elde etmek istiyorsanız yakıtı düşünmek yersiz.söyleyen varsa da inanmam.ama 200 krş yakan bi araç 220 anca yakacaktır.fark abartı değildir.chip i çıkartınca arabayı yakasım geldi
![]() ![]() |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |