![]() |
|
206 - AKS bilya yardımmmm |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
semsword ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Nisan 2009 Konum: Bakırköy/İST. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 58 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 23 Haziran 2009 Saat 21:22 |
Öncelikle herkese merhaba diyorum (yeni üyeyim)...
Kafa yedirten bi sorunum var. Yardımcı olan olursa sevinirim Peugeot 206 XT 1.6 2000 model arabam var. Araç önce sürekli sola çekiyordu, tıkırtı falan vardı. Bi dolu masraf edip ön takımı ne var ne yok değiştirdim. Zaten bir çok parçanın hayatı kaymıştı. Bu kısma kadar sorun yok. Araba cirlop gibi oldu...
Sorun şu ki tam olarak adını bilmiyorum ama "sağ aks koluna bağlı ama körük içinde olmayan, tam olarak şanzımanın çıkışında, önüne de yüzük olan dar bir bilya (rulman)" var. Bu bilyayı iki kere değiştirmemize rağmen 1 ay geçmeden tekrar uğultu yapmaya başladı. (İlk tamirata giriştiğimizde bilya tamamen dağılmış haldeydi, öylece uzun bir süre kullanmışız)
Bir şey daha ekleyim, bütün herşeyi değiştirdikten sonra araba liftteyken sağ ön tekerleği elle döndürdükçe çok az "tık - tık - tık" diye ara ara ses geliyordu. Araba liftten inince ses gitmişti.
Bu bilya neden bozulur?
Tahminim aks kolu bozuldu. Böle bişey olabilirmi? Bozuksa tamir-torna vs. ile düzelebilir mi?
Şimdiden teşekkür ederim.
|
|
![]() |
|
hasimayaz ![]() 3. Vites ![]() P.T. Demirbaş Kayıt Tarihi: 23 Nisan 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2422 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Öncelikle:
Daha sonra:
Aks kafası dağılmışsa düzgün kırılmayabilir zamanla titreme ve balans sebebiyle bilyayı dağıtabilir. birde sağ aksın şanzıman tarafında deflektör var onuda kontrol etmek gerekir.
benim bildiğim orjinali komple aks satılıyor. Ya sanayi varmıdır? bu soru için efe peugeotun yorumunu bekliyeceğiz. Yedek parça konusunda sana yardımcı olacaktır.
Düzenleyen hasimayaz - 23 Haziran 2009 Saat 22:09 |
|
![]() |
|
semsword ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Nisan 2009 Konum: Bakırköy/İST. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 58 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Teşekkür ederim.
Aslında öle dağılmış gibi bir ses de gelmiyo aks'tan. Dediğim gibi çok az ara ara tık sesi geliyordu.
Başka bir sorun da yok arabada. Salıncaklar, rot kolları falan, lastikler, hatta amortisör takozlarını bile değiştirdim. 9 yaşında araba tabi. Üstüne böle rulman bozma olayı olunca üzüyor insan.
Sorun sadece aks.taysa ve herşey düzelecekse sevinecem nerdeyse.. Bi o kaldı değişmedik.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Çok şükür sorunlarımı hallettim. Deneyim paylaşma adına sonucunu yazayım dedim.
AKS kolu bozulunca göbekteki bilyayı da bozmuş, hatta bilyanın yatağını da (tam olarak parça adlarını bilemicem). Bilyanın yatağı dediğim motor blokuna bağlı tamamı aluminyum bir parça. Şükrediyorum ki bunlarla kurtardım. Araba nasıl olsa gidiyor deyip devam etseydim Allah muhafaza şanzımanı da dağıtırdık heralde.
Burdan herkese tavsiyem yürüyen aksamda bir sorun varsa iyi bilen birini bulun ve danışın. işi uzatmayın. Benim bu sorunlar sola çekmeyle başladı. Daha önceden dikkatli gözlerle tespitler yapılsaydı, yaptığım masrafın yarısıyla kurtaracaktım... Erken müdahale hayat kurtarır...
|
|
![]() |
|
ümitsarac06 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Eylül 2016 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ümitsarac06
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Kardeşim belkide arka amaortisör vidaları gevşemiş olabilir.
daha önce başıma gelmişti.
|
|
Beşiktaş seninle Ölmeye GELDİKKK...
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |