![]() |
|
2001 MODEL PEJO 206 ARACIMDA |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
bahriw810 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Mayıs 2009 Konum: SAMSUN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 16 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı bahriw810
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 19 Haziran 2009 Saat 17:42 |
|
dün samsuna gittim 200 km yol yaptım depoyu giderken doldurmuştum samsuna git gel tam 35 tl yaktı km vurduğumuzda şehirler arası 180 ykrş denk gelmekteki b u sonucu görünce aylık benzin masrafınıda 150 den fazla olmadığını düşünerek
|
||
![]() |
||
elifmurat ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Nisan 2009 Konum: BANDIRMA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı elifmurat
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ilk başlardan bende taktırmama taraftarıydım fakat çok yanlış düşünmüşüm. ben taktırmandan yanayım. tahmin ettiğinden yada hesapladığından daha uyguna geliyor. mesela;
bende 1995 model 306 1.8 sr auto var. geçenlerde istanbul(zeytinburnu)'dan bandırma'ya(hiçbir deniz taşıtı kullanmadan)50 tl'lik lpg ile 490 km yol yaptım.gerisini sen düşün
|
||
![]() |
||
CIHANGIR_DONMEZ ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Aralık 2008 Konum: İSTANBLUE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 519 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı CIHANGIR_DONMEZ
|
![]() ![]() |
||
![]() |
||
HakanGokdemir ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Temmuz 2008 Konum: Pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2476 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı HakanGokdemir
|
Atiker kampanya yapıyorda taktıran kaç kişi memnun bir araştır...
Taksicilerle muhabbet et, yalnız brc derlerse sıralı sistemde demi diye sor...
Polis işine gelince ben riske atmam abi, düşünsene bir yakalansan ikikatı para girecek artı benim arabam kaskolu idi, kaskoya işletmek için de gerekliydi ve sonuç kaza yapmıştım aracım pert oldu ama ben aracında, lpg sistemininde parasını aldım kaskodan...
İşletmeseydim alamayacaktım, gerçi kasko bayağı uğraştırdı ama galipgelen ben oldum...
|
||
Hakan GÖKDEMİR
0 533 215 8019 Pendik / İSTANBUL 26.08.1980 A RH + Kardeş zorunlu dosttur, Dost seçilmiş kardeştir... |
||
![]() |
||
CIHANGIR_DONMEZ ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Aralık 2008 Konum: İSTANBLUE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 519 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı CIHANGIR_DONMEZ
|
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
HakanGokdemir ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Temmuz 2008 Konum: Pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2476 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı HakanGokdemir
|
Cihangir, 900 tl ye takılacak tüp çok başını ağrıtır hemde peugeotta dahada başını ağrıtır.
Ruhsata işletmeye gelince ya fatura kestirmeyeceksin sonra kestirmek üzere yada fatura kestireceksin 1 ay içinde de ruhsata işleteceksin.
Fatura yı kestirmeyip polise de yakalanırsa en az 200 tl ceza desek birde bağlatırsan aracı al sana gitti ruhsata işletme parası
![]() |
||
Hakan GÖKDEMİR
0 533 215 8019 Pendik / İSTANBUL 26.08.1980 A RH + Kardeş zorunlu dosttur, Dost seçilmiş kardeştir... |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı CIHANGIR_DONMEZ
|
eh ıste tam yarı yarıya degıl ama sole 900 ytl ye bı kampanya olursa takılabılır ruhsata ısletmeye gerek yok :)))gıdebıldıgı yere kadar devam |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı HakanGokdemir
|
Şuan ayda 150/3,25= 46,1 LT benzin tüketiyorsunuz, buda 46,1 x 1,63 = 75,1 TL LPG ye tekemül ediyor.
Benzin ile LPG tüketimini 1/1 diyorlar ama tecrübeme dayanarak en az %10 oranında km de LPG tüketimi daha fazla ve birde sıralı LPG sisteminde biliyorsunuz ki araç benzin ile çalışıyor ve belli bir sıcaklığa ulaşınca LPG ye geçiyor bu benzin tüketiminede %5 desek artı olarak %15 koyacağız üste buda 75x0,15=11,25 TL
Bu %15 lik fazlalığıda LPG tüketiminizin üzerine koyarsak 75+11,25 = 86,25 TL sizin en az ayda LPG sisteminde yakacağınız yakıt tutarıdır.
Gelelim değermi taktırmaya orta halli bir LPG sistemi taktırmaya kalkarsanız vereceğiniz rakam 1,400 TL ve tabii bunun birde ruhsata işlenmesi var 350 TL de o desek size maliyeti ortalama 1,750 TL'dir.
Yukarıdaki hesabımızda 46,1 LT de benzin ile LPG arasındaki TL farkı sizin ayda yapacağınız tasarruf bedelidir. Buda 150-86,25 = 63,75 TL' dir.
LPG sistemi için harcadığınız tutarı, ayda yaptığınız tasarruf bedeline bölersek kaç ayda LPG nin anaparasını çıkaracağınızı bulacağız, buda 1,750 / 63,75 = 27 AY da anaparanızı çıkarmış olacaksınız.
![]() Not: Bu hesabınızı ayda yada yılda yapacağınız yada daha önce yaptığınız toplam km ye göre yaparsanız daha etkili sonuç alabilirsiniz.
Ben yukarıdaki hesapta ayda 150 tl lik benzin harcadığınızı varsayarak hesapladım ama sonuç pekte tavsiye edilecek gibi değil bana göre ayda benzine harcıyacağınız rakam 400 TL den az ise LPG sistemine hiç gerek yok, benzine devam...
Düzenleyen HakanGokdemir - 15 Haziran 2009 Saat 16:17 |
||
Hakan GÖKDEMİR
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı CIHANGIR_DONMEZ
|
|
||
![]() |
||
haruncoskun ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Haziran 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1504 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı haruncoskun
|
bencede gerek yok ben öğrenciyim 200 tl kadar da benim oluyo aylık benzin ortalamam arabamın sağını solunu deldirmeye kıyamıyom =)
|
||
I Love my <font color=RED>H[/COLOR]onda
![]() ![]() |
||
![]() |
||
Murat ![]() 1. Vites ![]() ![]() 08 - Temmuz - 1983 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2009 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 910 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Hiç gerek yok bence.
|
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
aylık 150 tl ıcın bence deymez 150 yakıyrosa lpg de 100 yakacak lpg ye verecegın parayı cıkarman uzun aman alır :)
|
||
![]() |
||
bahriw810 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Mayıs 2009 Konum: SAMSUN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 16 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı bahriw810
|
AYLIK YAKLAŞIK 130 İLE 150 TL ARASI BENZİN YAKIYORUM İŞTE BU NEDENLEDE LPG DÖNÜŞÜM SİSTEMİ TAKTIRMANIN MNANTIĞI NE DİR SİZCE |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |