![]() |
|
Chip tunning nedir faydaları ve zararları nelerdir |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
Darkside ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Nisan 2009 Konum: Florya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 154 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 27 Mayıs 2009 Saat 12:11 |
|
Merhaba arkadaşlar, geçtiğimiz bir konu başlığı altında chip tunning ten yüzeysel olarak bahsedilmişti. Bu nedir? nasıl yapılır, araca hangi açıdan fayda sağlar? bununla beraber zararları da var mıdır?
Konu hakkında açıklayıcı bilgi verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. |
||
307 SW PACK 1.6 BVA 5PSP
|
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
bu kon hakkında ptofosyonel kısıler tarafından yapılan bır uygulama malıyetı 400 tl cıvarlarında dıye bılıyorum ben . aracın performansına etkı edıyor bıraz daha serı olması dıyelım :) yakıt tasarrufu azalıyor dıolar ama ben ınanmıyorum . sonucta bır guc eklenıyor araca ve sarfıyat dogal olarak artıyordur.
|
||
![]() |
||
hasimayaz ![]() 3. Vites ![]() P.T. Demirbaş Kayıt Tarihi: 23 Nisan 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2422 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Her aracın iklim şartları, motor yapısında kullanılan kimyasalları ve hitap çevresi bakımından dayanabileceği sınırlar vardır. Nedir bu sınırlar yakıt, hava, basınç vs. Sınırlar ve karışım oranları ECU epromunda değer olarak belirlenmiştir. Chip tuning ile bu değerler artırılabilir ve üst sınırlar zorlanabilir. Günlük kullanımda bir çok sıkıntıları beraberinde getirebilir. Ama Tuning işinde yaptığınız oynamaları chip ile desteklemeniz kaçınılmazdır.
Diyelimki aracınıza daha büyük bir turbo ve intercooler taktınız, bu yeni modifikasyon için chip te bazı değrlerin değiştirilmesi gerekir.
|
||
![]() |
||
Darkside ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Nisan 2009 Konum: Florya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 154 |
|
Cevap için teşekkürler, saçma ama ben hala aracı update etmenin peşindeyim. Bu durumda chip tuning de aradığım değil.
Hazır konusu gelmişken başka başlık açmadan buradan aktarayım. Sw için aradığım park mesafe senörünü, parça katalog programından (ismini bilmiyorum) baktık. Citroen Mehmet lakaplı arkadaş epeyce bir aradıktan sonra, sensör kitinin 9671.8E referans numaralı parça olduğunu buldu. Ne parçacılar, nede servisler hiçbirisi bu kiti satmıyor hatta getirtmemişler bile. İşin garip tarafı bu kit içindeki beyin Delphi marka, oysa Mas peugeot firmasında Emre bey bana beyin Bosch marka olacak demişti. Yani bulduğumuz referans numarasının sw ler için uygun olup olmadığı da şüpheli. Sw lerde park mesafe sensörün beyni nerede duruyor? Bunu bilen var mı? Cesuroğlu'ndan Efe kardeşle tanıştım, sağolsun o gün heryere sordu ama beynin nerede olması gerektiğini bir türlü öğrenemedi. Öğrenmek istiyoruz çünkü orada 16 pinli bir kablonun olması gerekiyormuş. Ya bende yok yada biz yerini bulamadık. Yerini bilen tarif ederse sevinirim. Teşekkürler |
||
307 SW PACK 1.6 BVA 5PSP
|
||
![]() |
||
hasimayaz ![]() 3. Vites ![]() P.T. Demirbaş Kayıt Tarihi: 23 Nisan 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2422 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
|
Yedek PArça Organizasyonu Son Güncellenme Tarihi : 17.03.2009 STATİON WAGON VE CİSİM DEDEKTÖRÜ (MESAFE DEDEKTÖRÜ) 01 - ELEKTRONİK KUTU: 05 - KAPTÖR
12 - MESNET 20 - MESNET 30 - MESNET BURCU 31 - MESNET BURCU 32 - MESNET BURCU 40 - SENSÖR MESNEDİ 41 - SENSÖR MESNEDİ 42 - SENSÖR MESNEDİ 71 - GEN TABAN SOMUN 72 - GEN TABAN SOMUN 73 - RDL Lİ SOMUN
Vergiler hariç toplam 1.148,46 TRY Önerilen en yüksek yedek parça fiyatlarını bilginize sunuyoruz. |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
|
Parça Organizasyonu son güncelleme tarihi : 15.04.2009 01 - ALG STS KAB DEM 60 - 6556 RZ - KILIF GEÇİRME 80 - 6980 A1 - KELEPÇE LG 200X5 81 - 6980 99 - KELEPÇE LONG 140 LARG =5,5 Referans Tanım Vergiler hariç Vergiler dahil Vergiler hariç Toplam 125,11 TRY
Vergiler dahil Toplam 147,62 TRY |
||
![]() |
||
|
Ellerine sağlık ansiklopedik bir bilgi paylaşımı yapmışsın.
Açılımını yaptığın bu sistem bsi ünitesiyle entegre çalışıyor değil mi? Yani geri vites lambası tahrikli değil? veya bir arıza durumunda çok amaçlı gösterge panelinde arıza durumu bildiriliyor mu? Teşekkürler |
||
307 SW PACK 1.6 BVA 5PSP
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
|
|
||
![]() |
||
|
İstanbul'da bir çıkmacıda aşağıdaki parçaları buldum. verdiğiniz numaraları üzerinde bulamadık.YArdımcı olabilirseniz sevinirim., SENSÖR BEYNİ BOSCH PSA 96 593 506 80 veya BOSCH PSA 96 561 742 80
Ayrıca başka bir parçacıda VALEO AAS REG02
96 516 626 80 - 601 882
marka ve tipte sensör beyni buldum.
SENSÖRLER VALEO PSA 96 547 902 77 veya VALEO PSA 96 462 447 77 veya VALEO PSA 96 433 263 80
Teşekkürler Düzenleyen Darkside - 30 Mayıs 2009 Saat 16:09 |
||
307 SW PACK 1.6 BVA 5PSP
|
||
![]() |
||
CIHANGIR_DONMEZ ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Aralık 2008 Konum: İSTANBLUE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 519 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı CIHANGIR_DONMEZ
|
benzınlıde kagıt ustunde 8-10 hp denılıyor ama asfalta 5-6 hp alınabılyor pekte bı ıse yaradıgı soylenemez tek basına
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
|
Doğru tespit cihangir. Bunun sebebide chip tuningin en büyük silahı yüksek basınç. Tabi bu kadar yüksek turbo basıncınında muhakkak bir bedeli olacaktır. Özellikle intercooler olmayan araçlarda.
|
||
![]() |
||
|
![]() veya ![]() Sensörler ![]() |
||
307 SW PACK 1.6 BVA 5PSP
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
|
Bunu hiçbir özel servisin daha önce yaptığını zannetmiyorum.. Sensör işinin birde diagnostik tarafı var. Onuda sadece yetkili servis yapabilir. Hatta onların bile anladığına şüpheliyim ben. Diognostik bilgilerini peugeot bizlere vermiyor. Çıkma parçaları aldıktan sonra üzülmek istemezsen mutlaka yetkili serviste bu uygulamayı yaptırmanı yada bilgi almanı tavsiye ederim. |
||
![]() |
||
|
Evet doğru söylediniz. Benim konuştuğum herhangi bir özel servis bu uygulamayı daha önceleri yapmadığından, yetkili bir servisin işlemi yapmasının daha iyi olacağını söylüyor. Yetkili servisler bu parçaları iki aya yakın bir süre içinde tedarik ettiklerinden ve maliyeti de çok yüksek olduğundan kendim araştırıp uygun nitelikteki parçaları alıp, nazımın geçtiği bir serviste (tanıdığım bir yer) montajını ve tanıtımını yaptıracağım. Şimdi sizin bana referans verdiğiniz bilgilere dayanarak arama yapıyorum, bu meyanda bulduklarımın parça numaralarını ve resimlerini sizinle paylaştım. Şayet aradıklarımız bunlarsa gidip almayı düşünüyorum. Bu konuda bilgi verirseniz sevinirim. Teşekürler |
||
307 SW PACK 1.6 BVA 5PSP
|
||
![]() |
||
CIHANGIR_DONMEZ ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Aralık 2008 Konum: İSTANBLUE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 519 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı CIHANGIR_DONMEZ
|
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
|
Ayrıca piyasada çok kaliteli 3th party ürünler var. Şu an fiat ve toyota dahi araçlarına bu kitleri takıyor. Bence bunlar üzerine yoğunlaşsan hem daha hesaplı hemde daha dertsiz olur.
|
||
![]() |
||
|
Oysa ben alıntı yaptığım mesajınızdan, bahsettiğiniz kadar zor olmadığını anlamıştım. Tabiki piyasada satılan 50-60 liralık kitleri taktırabilirim hatta ben bile takabilirim ancak benim derdim orjinal parçalarıyla bu işi yapmak. Yoksa ben de parayı sokakta bulmadım. Cruise control sistemi için de aynı şeyler söylenmişti, ama kumanda kolunu çıkmacılardan alıp taktıktan ve telekodlama yapıldıktan sonra bu özellik kullanılır oldu. Hem speed limit hemde cruise control özelliği. Neyse yardımlarınız için teşekkürler iyi geceler. |
||
307 SW PACK 1.6 BVA 5PSP
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |