![]() |
|
106 s16 tekleme sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
halil gti ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Nisan 2009 Konum: bilgi Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı halil gti
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2009 Saat 01:30 |
arkadaslar 97 model 106 s16 gti aracımın tekleme sorunum var motoru yeni yaptırdım buji ve ateşleme bobinini yeni degiştigim halde rolantide ve yüksek devirde arac tekliyor bazen tutuyor enjektör olarak düşünüyorum ama arıza lambası yanmıyor aracın bu gibi sorunla karsılasan oldumu cok ufak bi ayrıntıda olabilir önerilerinizi bekliyorum yardımcı olursanız sevinirim
|
|
halo_46
|
|
![]() |
|
MertCakbak ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Eylül 2008 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 94 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı MertCakbak
![]() ![]() ![]() ![]() |
Benim aracım 106 quick benim aracım da düşük devirlerde tekleme yapıyor.Gaz kelebeği ni temizlettim bakıma soktum benzin markasını değiştirdim.Enjektörlerin kablolarının girdiği yerde tırnaklar zarar görmüş silikon ile sabitledik fakat ara sıra yapıyor.Açıkcası ben bir çözüm bulamadım.Hasim bey bu konuda yardım cı olacaktır eminim
|
|
![]() |
|
hasimayaz ![]() 3. Vites ![]() P.T. Demirbaş Kayıt Tarihi: 23 Nisan 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2422 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
Geriye pek birşey kalmamış. Öncelikle bir kelebek temizliği ve genel bakım (bujiler, kablo, enjektör temizliği vs.)
Eğer iklim sıcaklığına göre değişiyorsa sıkıntı kelebek üzerinde hava sıcaklık sensörü var onu kontrol etmek gerekir. Yine kelebek üstünde regüatör ve gaz potansiyometresi kontrol edilebilir. Oksijen sensörüde bir ihtimal. Benzin pompasınıda unutmamak gerekir.
Son olarak çözümsüz kalırsa motor komressörü saat ile ölçülebilir ve conta kontrolü tabiki.
|
|
![]() |
|
halil gti ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Nisan 2009 Konum: bilgi Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı halil gti
çözüm önerileriniz için çok teşekkür ederim motor yeni yaptırdım conta takımı degişti conta küçük ihtimal sensörlere bakacam
|
|
halo_46
|
|
![]() |
|
peugeotefe ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2009 Konum: İKİTELLİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3222 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeotefe
volan okuyucunun soketini kontrol ettir sokette bişey yoksa okuyucu değiştir.ama hepsinden önce benzin pompasına baktır derim yığılma patlatma vs. yapıyorsa oksijen sondası değşştir
|
|
|
|
![]() |
|
CENTİLMEN® ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Temmuz 2008 Konum: YÖNETİCİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 21 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı CENTİLMEN®
bende de 106 s 16 war 97 model aynı sorun bende de vardı oksijen sensöru kelebek temizlendi artık soket te yapıyor ondan sonra kesme benzin pompasından yapıyormuş elektrik gitmiyor bazen tekliyor yaptırdım crm perpormansta saolsnlar
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı halil gti
abi benim arac rolantide çalışırken tekleyerek çalışıyor cok fazla deil ama sürekli tekliyor 2 devirden sonra kesiyor ve yolda giderken aniden gazı köklersem cok az yıgılıyor sonra toparlayıp hızlanıyor bosa attıgımda tekleyerek çalısıyor malatyadayım servise gösterdim aracı bilgisayara baglıcaz dediler baglayamadılar eski sistem falan dediler benzin pompasından falan dediler ama bi diger usta böle olmayacagını pompadan olsa geç calısacagını söyledi araç marşa tık deyince çalışıyor ve benzin keser gibi deilde performansı gecikiyor bu usta bobinin ucunda bulunan pilastik içi yaylı olan parçalardan diyor yarın degişcez denicez inşallah düzelir bobini ve bujileri degiştim yine kesmedi arac krank sönsörünü okuyucusunu hiç calısmıyodu 1 ay oldu degişeli kelebek bogazıda temizlettim motor yapılmadan öncede vardı bu tekleme enjeksiyonları kontrol ettiricem artık bu aractan burda pek fazla anlayan teknik bilgiye sahip olan yok sanayiye gidip gelmekten aracımdan sogudum burdaki usta kuş serisinden anlıyolar biraz zor olacak ama düzelicek insallah verdiginiz fikirler için cok teşekkür ederim
|
|
halo_46
|
|
![]() |
|
peugeotefe ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2009 Konum: İKİTELLİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3222 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeotefe
manifold basınç sensörü (map ) sensörünü değiştirdiğin zaman arızan çözülücektir hiç enjöktör temizletmekle ugrasma enjoktorden olsa boşa masraf yapma enjökterden yapsa her zaman yapar gaz bastığın anda manifold basıncı dengeleyemiyor ve yığılma yapıyordur map sensörünü değiştiğin vakit sorun kalmaz halil bey araçtanda soğumanıza gerek yok bunlar her araçta olan şeyler aracın dilinden anlamak önemli
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı halil gti
şunu belirteyim gaza basıp bi sevide kilitliyorum mesela 4000 devirde diyelim sonra rolantide yaptıgı gibi bi aşagı bi yukarı cok hafif hareketlenmeler oluyor hemde peryodik sekilde iniyo cıkıyo devir saati manifolt devir sensörünü degişecem teşekkür ederim |
|
halo_46
|
|
![]() |
|
okan77 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2008 Konum: KasımpaşaKartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 840 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ayrıntıları bekliyoruz..
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı halil gti
ustanın dedigi gibi bobinin ucundaki plastik eklentileri degiştim ve büyük oranda tekleme düzeldi gecti ama 106 s 16 orjinali degil 307 nin uçlarını taktı bir arkadasından bulmus parada vermedim digerine göre küçük ve zayıf ama kesti bakalım zamanla tekrar ederse orjinallerini takıcam ama fazla masrafa girmeyede niyetim yok satıcam aracı paraya sıkışıyoruz ilerdeki evlilik hazırlıklarından dolayı bu araca cok para harcadım 11500 tl ye aldım arac bundan 20 gün önce yag çubugunu yerinden çıkardı aracın orjinal parçaları ile motorunu yaptırdım piston ana kol yataklar yag pompası rektefiye üst kapak .komple conta takımı triger seti yagı antifirizi derken 3000 tl yi gecti 1500 tl ye pioneer cd çalar anfi pioneer kayık hoparlörler kicker 30 cm bagaj subwoofer bas anfisi...taktırdım firen hortumları aks körükleri baskı balata 500 sanjıman kulakları 2 adet ve sag motor kulagı 300 tl koltuk kılıfı pas pas vs vs vs derken 18000 tl yi buldu ama arac 4 lastik ister lastikler yarım muayeneden yeni cıktı bordo renk çif airbag klima abs sunroof 2. viteste 120 görmesi anlık bi olay kazası degişeni yok komle boyalı bordo fotosunu eklemek isterim vaktim olursa eklicem binmek için bütün agır masraflarını yaptım incik boncugu kaldı devir benim üstüme vergi borcu yok aldıgım kişi hiç bakım yapmadan binmiş biz onun cezasını çektik almak isteyen gti arayan tanıdınız olursa son fiyat pazarlıksız 12000 tl dir yoksa satmam borçla evlenirim bu şekill satsam dahi bi miktar borca giricem satmam bunuda öderim artık bu aracın bırakın degişeni olmayanı önden kazasızını bulmak dahi cok zor bu aracta degişen kaza yok artı olarak kule gergisi açık hava filtresi angel lı farlar şeffaf stoplar spor yay vs bulunmaktadır yardımcı olursanız sevinirim |
|
halo_46
|
|
![]() |
|
Pug ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Temmuz 2008 Konum: A Stunu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
1'de agir agir gideyim silkeliyo benimkide boyle bildigin salliyor ayni seyi 2. vites de agir agir giderkende yapiyor .. gaza hafif dokundugumda problem kesiliyor ..Bazen yapiyor bazen yapmiyor .. Ben Carbon Clean yaptirmayi dusunuyordum sonra caydim , enjektorleri sokup temizlettirecegim.Benzin pompasindan kaynaklanan sorun benim bir arkadasimda var pat pat pat yapiyo araba sonradan aliyor bi garip .. Soyle okuyorumda 106 ya hepsinin problemi ayni . Bir ev gununde toplanmis bayanlar gibi hahah :) dertler ayni :)
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeotefe
aracında chip tuning varmı
|
|
|
|
![]() |
|
Pug ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Temmuz 2008 Konum: A Stunu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
Evet aynen peugeot sport chip var
|
|
![]() |
|
Nightmares ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 14 Nisan 2008 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 70 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Nightmares
çip mi yapır?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeotefe
evet yapar 2000 devirlerde felan git g el yaptırır araca benzin pompasının basıncı cok oldugu için orjinal beyın takarsan bu sorunun ortadan kalkar
|
|
|
|
![]() |
|
Nightmares ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 14 Nisan 2008 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 70 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Nightmares
çözüm ykmu peki? çip yapılmasnmı pejolara?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeotefe
chip yapılır ama aracına uyguladıgın ekipmanlara göre çip yapılır arkadaşın aracındaki chip dereceli egzantriğe göre ayarlanmış bir chip oldugu için stop eder ama her zaman yapmaz bunu
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Nightmares
stop değil tekleme olayı için sordum.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeotefe
bende anlatamadım sanırım.... hafiften tekler 2000 devirlerde ve bazen rolantidede stop eder....
|
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |