Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Yaz Kış çalışan klima
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Yaz Kış çalışan klima

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Darkside Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Darkside Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Yaz Kış çalışan klima
    Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2009 Saat 20:17
Klima otomatik modda iken A/C ibaresi panelde sürekli olarak gözüküyor. Gözükmesi bir yana klima da devrede oluyor. Yazın çalışıyor olması zaten istenilen bir durum ancak kışın neden devrede?
Hadi soğuk aylarda camdaki buğuyu atmak için klimaya ihtiyaç var bunu anlarım ama sadece cama değil insanların üzerine de üflüyor.

Bu durum sadece bende mi böyle yoksa sizin de aynı mı?
Servis bunun normal olduğunu söylese de bana pek mantıklı gelmiyor çünkü.
307 SW PACK 1.6 BVA 5PSP
Yukarı Dön
Murat Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
08 - Temmuz - 1983

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Murat Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2009 Saat 21:02
Banada mantıklı gelmedi.

A/C tuşu devamlı yanıkmı duruyor?
Yukarı Dön
İsmailAteş Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
13 - Kasım - 1987

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı İsmailAteş Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2009 Saat 23:09
Sanırım dijital klimanız var ve klimanız sürekli olarak açık,açık olduğu dolayısıyla çalışacaktır tabiki.Klima her iklimde ısı dengesini sağlamak içindir yaz kış farketmez.Fakat dijital klima da araç içini panelde yazan dereceye getirene kadar ısıtma/soğutmaya devam eder.
Yukarı Dön
Darkside Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Darkside Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Mayıs 2009 Saat 01:29
Orjinalini yazan: AteSH AteSH Yazdı:

Sanırım dijital klimanız var ve klimanız sürekli olarak açık,açık olduğu dolayısıyla çalışacaktır tabiki.Klima her iklimde ısı dengesini sağlamak içindir yaz kış farketmez.Fakat dijital klima da araç içini panelde yazan dereceye getirene kadar ısıtma/soğutmaya devam eder.

Dijital dediğiniz otomatik klima ise evet araçta olan sistem bu ama sürekli açık değil.
Havalandırma sistemini otomatik konuma alıp üzerine bir sıcaklık set edildiğinde, dediğiniz gibi ayarlanan sıcaklığa gelmesi için ya soğutuyor yada ısıtıyor. Buraya kadar tamam.

Benim anlayamadığım kış aylarında aracın içi soğuk olduğu halde ısıtma yapması gerekirken panelde A/C ibaresi sönmüyor. Aslında klima sadece yazın kullanılır diye bir kural yok. Kış aylarında araç içindeki rutubetin alınması için de kullanılabilir ama bu sürücünün insiyatifinde olması gerekmez mi?

Panelde arıza var diyeceğim ama klima devreye girdiğinde motordan gelen valfin açılma sesini duyuyorum.

Sizlerin aracınızda, otomatik konumdayken ve ısıtma yapılıyorken A/C ibaresi çıkıyor mu?
307 SW PACK 1.6 BVA 5PSP
Yukarı Dön
hasimayaz Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites

P.T. Demirbaş

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hasimayaz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Mayıs 2009 Saat 12:51
Manuel klimalarda da düğmesine basıldığı anda devamlı yanıyor. Sıcağa yada soğuğa ayarlanmış olması durumu değiştirmiyor. Ayrıca bildiğim kadarıyla 307 lerin hiçbir modelinde Elektrikli Rezistans ısıtıcısı yok. yani klima motorunun aracınızı yorup daha çabuk ısıtması ve nem filtresinin çalışması dışında hiçbir ekstrası yok. Ekonomi açısından kışın daha az sıklıkla çalıştırmanızı tavsiye ederim.
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge
13 - Kasım - 1987

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı İsmailAteş Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Mayıs 2009 Saat 14:40

Dedikleriniz doğru dijital otomatik klima aynı kavram.a/c yazısı sadece klima çalışırken yanar yaz kış farketmez ayarladığınız değere ulaşana kadar ısıtma yahut soğutmaya devam eder.Çalışmadığı zamanlar ise ayarladığınız değere ulaşmış olduğu zamanlardır.Bu zamanlarda ise a/c yazısı söner.

Henüz satmış olduğumuz 2005 307 xt premium diğer 307 mizde durum bundan ibaretti.Aksi bir durum söz konusu ise arızalı olma ihtimali yüksek.
Yukarı Dön
Darkside Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Darkside Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Mayıs 2009 Saat 18:27
Sayın Hasimayaz bey ve AteSH bey, cevaplarınız için çok teşekkür ederim..

Hasim bey "Ekonomi açısından kışın daha az sıklıkla çalıştırmanızı tavsiye ederim." demişssiniz. Sanırım tam akataramadım sorunumu.. Ben havalandırmayı AUTO konumuna alıp, üzerine istediğim iç sıcaklığı ayarlıyıp bırakıyorum. Bundan sonrası araç içi sıcaklığın ayarı tamamiyle kendiliğinden ayarlanıyor.
Sorun burada zaten, AUTO konumundayken YAZ/KIŞ A/C simgesi hep açık kalıyor.
Bu durumda neyi az sıklıkta çalıştırmalıyım? Zaten auto konumunda çalışan bir sistemde klimayı ben devreye sokmuyorum ki?

Sayın Atesh bey,"Çalışmadığı zamanlar ise ayarladığınız değere ulaşmış olduğu zamanlardır.Bu zamanlarda ise a/c yazısı söner" demişssiniz. İşte bende böyle olmuyor.

Manuel veya auto konumda dahi olsa A/C sürekli açık. A/C tuşuna basıp kapatmak istediğim zaman ise panelde ECO ibaresi çıkıyor.

Bu sistemde bir sorun yok mu arkadaşlar?
307 SW PACK 1.6 BVA 5PSP
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge
13 - Kasım - 1987

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı İsmailAteş Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Mayıs 2009 Saat 18:46
ECO simgesiyle pek karşılaşmadım bu nedenle onun ne işlevi var hiç araştırmadım.Ama klima sisteminin kolay kolay bozulacağını sanmıyorum hele ki panel kısmının.ECO simgesinin işlevini öğrenebilirsek sorun halledilebilir sanırım.
Yukarı Dön
Darkside Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Darkside Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Mayıs 2009 Saat 18:57
Orjinalini yazan: AteSH AteSH Yazdı:

ECO simgesiyle pek karşılaşmadım bu nedenle onun ne işlevi var hiç araştırmadım.Ama klima sisteminin kolay kolay bozulacağını sanmıyorum hele ki panel kısmının.ECO simgesinin işlevini öğrenebilirsek sorun halledilebilir sanırım.

ECONOMY modu olduğunu sanıyorum.
307 SW PACK 1.6 BVA 5PSP
Yukarı Dön
t@lip Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
06 - Nisan - 1978

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı t@lip Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Mayıs 2009 Saat 19:00

Hatırladığım kadarıyla ECO Mode yazısı araç park edildikten 20-30 dk sonra devreye girip radyo gibi aracın bazı bölümlerinden elektriği keserek akü bitmesini engelliyor. Klimadaki ECO yazısının bununla ilgili olduğunu sanmıyorum.

En iyisi senin olandır
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge
13 - Kasım - 1987

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı İsmailAteş Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Mayıs 2009 Saat 19:07
Banada onu çağrıştırıyor yalnız kapandığında neden economy moduna geçsin orası biraz çelişkili
Yukarı Dön
Darkside Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Darkside Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Mayıs 2009 Saat 19:10
Orjinalini yazan: Talip_019 Talip_019 Yazdı:

Hatırladığım kadarıyla ECO Mode yazısı araç park edildikten 20-30 dk sonra devreye girip radyo gibi aracın bazı bölümlerinden elektriği keserek akü bitmesini engelliyor. Klimadaki ECO yazısının bununla ilgili olduğunu sanmıyorum.

Sizin söylediğiniz çok amaçlı gösterge veya radyo ekranında çıkıyor. Kontak aksesuar konumundayken radyo veya tavan ışıkları açık kalırsa 20 dakika sonra ECONOMY MODE ACTIVE yazısı beliriyor radyo ekranında. Araba çalıştırılana kadar da hiçbir aksesuar çalışmıyor.

Benim dediğim klima ekranı, yani vites koluna yakın olan havalandırma panelin ekran.
A/C tuşuna basıldığında bu ekranda ECO ibaresi çıkıyor.

İkisi farklı yani
307 SW PACK 1.6 BVA 5PSP
Yukarı Dön
t@lip Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
06 - Nisan - 1978

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı t@lip Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Mayıs 2009 Saat 19:11
Otomatik klimalarda OFF düğmesi oluyor, bastığınızda klimayı tamamen kapatıyor, bu düğme işe yaramıyormu? Sizin aracın klima kontrol paneli aşağıdaki resimin aynısı değil mi? Benim anladığım kadarıyla klima ekranında ECO yazısı çıkmışsa klima devre dışı kalorifer devrede, A/C yazısı çıkmışsa klima devrede yani soğuk hava alınabilir. OFF düğmesiyle de tamamen kapatılıyor..

Düzenleyen Talip_019 - 17 Mayıs 2009 Saat 19:17
En iyisi senin olandır
Yukarı Dön
Darkside Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Darkside Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Mayıs 2009 Saat 19:22
Orjinalini yazan: Talip_019 Talip_019 Yazdı:

Otomatik klimalarda OFF düğmesi oluyor, bastığınızda klimayı tamamen kapatıyor, bu düğme işe yaramıyormu? Sizin aracın klima kontrol paneli aşağıdaki resimin aynısı değil mi?

Aynen böyle (hay yaşa !!)
Dikkat ederseniz A/C ibaresinin hemen üzerinde ECO yazısı var.
Bu resimden yola çıkarak anlatıyorum;
8 Nolu tuşa basıp havalandırmayı çalıştırıyorum
7 Nolu tuşlarla araç içi sıcaklığını istediğim dereceye ayarlıyorum
Burdan sonra artık hiçbir şey yapmama gerek kalmıyor AUTO ve A/C ibaresi hep aktif kalıyor. Klima sistemi isterse ısıtıyor isterse soğutuyor hatta çok sıcak ise hava sirkülasyonunu içeriye çevirip hızlı soğutma yapıyor.

SORUNUN BAŞLADIĞI NOKTA..!
Farzedelim ki kış aylarındayız ve ben yukardaki adımları tekrarlıyorum.
Hava soğuk olduğu halde A/C ibaresi sönmüyor ve klima pompası devreye giriyor. BU NORMAL Mİ?

Ayrıca, 4 nolu A/C tuşuna basınca, panelde ECO yazısı çıkıyor. Oysa ben klimayı kapatmak istiyorum, fakat klima ekonomik modda çalışmaya devam ediyor. (Ekonomik mod çok daha az aralıklarlda devreye giriyor yani)

Umarım anlatabildim.
307 SW PACK 1.6 BVA 5PSP
Yukarı Dön
Darkside Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Darkside Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Mayıs 2009 Saat 20:53
Konu hakkında bilgisi olan yok mu?
307 SW PACK 1.6 BVA 5PSP
Yukarı Dön
Fahri Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Fahri Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2011 Saat 01:08
Arkadaşlar 2005 model 1-6xt 307 aracımda ufk tefk problmeler vr 1.ANALOG KLİMA 1 2 3.KADEMELERDE CALISIRKEN 4.KADEMEDE DURUYOR

2.SUNROOFUMDA KADEME KADEME ACILMASI GEREKIRKEN BIRINCI KADEMEDE SONUNA KADR ACILIYOR BAZEN ARA ARA OLUYR BOYLE ORANTILAR

3.ARACIMA SİS FARKI TAKTIRMAK ISTIYORUM NASIL YAPABILIRIM

4.5Lİ CD CALARIM O KADAR TUHAFKI BAZEN ORJINAL CD OKUMUYOR BAZEN DOLDURMA TRACK AMA BAZEN IKISINIDE OKUMADIGIDA OLUYOR : d COK KAFASI BOZUKSA RADYOYA ATIYOR NADİREN  :))

BU KONULAR UFAK SEYLER AMA AKLIMA TAKILIYOR YARDIM EDECEK BIRI VARSA SEVINIRIM : )
Fren basmaz Gaz kesmez
Yukarı Dön
Çağrı Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Çağrı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2011 Saat 22:34
AYnen bnm araçta cd okumamazlık ve arada bir radyoya atıyor bu peugeot iyi hoşda bide böyle acayip şeyleri olmazsa daha iyi olcak bu arada bnmkide 307 2007 model
2007 307 Black
Yukarı Dön
mimitt Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
06 - Mart - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mimitt Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2011 Saat 23:29
bir sorun varmış gibi gözükmüyor bütün yazılanları okuduktan sonra otomatik klimanın çalışma presibi gereği,sadece şuna dikkat etmelisiniz,kışın ısınma için mümkünse klima kullanmayınız,sizin ayarladığınız derece ile kabin içi sıcaklık farkından dolayı klima devreye giriyor.

örnek olarak siz klimanızı 19 dereceye ayarladınız ama kabin 22 derece,klima devreye girip soğutma işlemine başlıyor,yada tam tersi kabin 22 derece ama siz36 derece olsun istiyorsunuz ozmnda ısıtma işlemine başlıyor,ama ısıtma işleminde bile sıcak hava yı sağlayana kadar,içeri soğuk hava üflemesi de normaldir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Araç içi ekran android auto sorunu hk. son mesaja git 98 0 Ozzy1903
konu icon 306 1.6 8V silindir kapak son mesaja git 754 0 freestyle53
konu icon 307 çözümsüz hararet problemi son mesaja git 6531 16 a.selim
konu icon PEVGEOT 206 TEKLEM SORUNU son mesaja git 227 0 kartal5200
konu icon ECO MOD DEVREDEYKEN İSTOP ETTİ son mesaja git 488 0 alibozoglu1
konu icon İlk araç 206 gti son mesaja git 382 0 leow
konu icon Üçgen içinde Ünlem işareti son mesaja git 107686 14 Salihsencan
konu icon PEJO 206 isaco far ayarı son mesaja git 1621 0 kralex18
konu icon Peugeut / TEKLEME SORUNU - Kronik son mesaja git 3309 4 Rock
konu icon 407 bagaj sorunu (çözüldü) son mesaja git 10264 9 Pejocum
konu icon Rcz Arıza Işığı Gaz Yememe Titreme son mesaja git 9062 1 Barisge
konu icon Peugeot 2002 suv son mesaja git 1098 0 Pyrs
konu icon 3008 2025 RODAJ VE DİĞER KONULAR son mesaja git 1305 0 ankaralı_emre
konu icon peugeot 107 3D son mesaja git 23 0 karauurböcei
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 1719 1 Eren yıldız
konu icon Otomatik şanzıman da vuruntu son mesaja git 55682 87 Eren yıldız
konu icon Isı Kalkanı son mesaja git 329 0 kaya52
konu icon E-3008 Otomatik D Vitese Alma Sorunu son mesaja git 1465 0 CBerkG
konu icon pejo 106 son mesaja git 2985 0 badking530
konu icon Start stop son mesaja git 294 0 İlyas41
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JULY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Eren yıldız 2
Pejocum 1
Rock 1
kralex18 1
Salihsencan 1
leow 1
alibozoglu1 1
kartal5200 1
İlyas41 1
a.selim 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English