![]() |
|
Motoru temizlemek |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |||
Murat ![]() 1. Vites ![]() ![]() 08 - Temmuz - 1983 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2009 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 910 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2009 Saat 14:24 |
||
Aracımın motorunun üst tarafları, borular vs yerler tabaka oluşmuş.
Temizlemek için resimdeki sonax motor temizleyicisini alıp kullandım hiç bir işe yaramadı. Neyle temizleyim sizce, mazot, gaz yağı vs. ne önerirsiniz. Birde nerelere uygulayım, nerelere uygulamayım. Yardımlarınızı bekliyorum. ![]() |
|||
![]() |
|||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
silikon sprey bulanbılırsen hemen al sahsen ben alıcam hemen bulursam ama daha bulamadım .. pırıl pırıl yapıyor
|
|||
![]() |
|||
MirakGTI ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Mart 2008 Konum: TU5J4L Durum: Aktif Değil Mesajlar: 680 |
||
WD-40 öneririm bir dene..
|
|||
![]() |
|||
Murat ![]() 1. Vites ![]() ![]() 08 - Temmuz - 1983 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2009 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 910 |
||
WD 40 paz çözücü diye biliyorum. Civataları kolay açmak için kullanılmıyormu o. Motoru silsek sıkıntı olmazmı? |
|||
![]() |
|||
||
Emrah dediğin bu ürünlermi? http://www.hepsiburada.com/superhelp-silikon-sprey-400-ml.-090115/productDetails.aspx?categoryid=26001&productid=otm090115#tablnk http://www.hepsiburada.com/sprayway-yanmaz-fren-balata-temizleyici-090026/productDetails.aspx?categoryid=26001&productid=otm090026 |
|||
![]() |
|||
||
http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?Categoryid=26001&Productid=otm090011
benım kullanmıs oldugum bunlar dgldı ama sanırm aynı ısı gorur .. bu lınke tıkla bak bunu almayı dusunuyroum ben 10 lıra pek bır sey degıl denemekte fayda var |
|||
![]() |
|||
MirakGTI ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Mart 2008 Konum: TU5J4L Durum: Aktif Değil Mesajlar: 680 |
||
wd40 normalde öyledir ama motor aksamındaki her yeri yağlar ve parlak tutar.
plastik aksamlar ilk günkü gibi olur benden sana tavsiye bir dene istemiyorsan deneme sana kalmış
|
|||
![]() |
|||
hasimayaz ![]() 3. Vites ![]() P.T. Demirbaş Kayıt Tarihi: 23 Nisan 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2422 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Bu ürünü kullandım ben gayet başarılı ama çok yoğun bir ürün bu yüzden su ile yada camsil ile seyrelterek kullan yoksa sabununu alman çok zor oluyor. Yarı yarıya seyrelttikten sonra motorun her tarafına sık sonra sade su ile durula. Daha sonrada eğer elinde elektrikli hava kompresörü varsa onunla hava tut.. Tek kelime ile ışıl ışıl oluyor
|
|||
![]() |
|||
kaiser_soze ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Kasım 2008 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 36 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kaiser_soze
||
c.tesi gunu motoru yıkattım ben..pırıl pırıl oldu yag kir pas vs de çözüldü buda bir yöntem deneyebilirsin ..20 TL :)))
|
|||
![]() |
|||
||
Yok yok güvenim sonsuz size denerim tabiki. Ama sanırım benim motor iyice yağ kaplamış, ilk başta bi yıkatmam lazım. Daha sonra ki aşamaları bununla denerim artık ![]() |
|||
![]() |
|||
||
Ben hiç suyla seyreltmeden direk uyguladım, banamısın demedi. En iyisi araba servisten çıktıktan sonra motoru yıkatıyım, sonraki aşamalarda da bunları uygulayayım. Teşekkürler. |
|||
![]() |
|||
hasimayaz ![]() 3. Vites ![]() P.T. Demirbaş Kayıt Tarihi: 23 Nisan 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2422 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
||
Ecu'ya dikkat.. hatta yanında sanayi tipi büyük streech götür onunla güzelce sar.
|
|||
![]() |
|||
HakanGokdemir ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Temmuz 2008 Konum: Pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2476 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı HakanGokdemir
||
Hakan GÖKDEMİR
0 533 215 8019 Pendik / İSTANBUL 26.08.1980 A RH + Kardeş zorunlu dosttur, Dost seçilmiş kardeştir... |
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
||
Silikon sprey sadece parlatır yaw.. ayrıca toz tutmasını çabuklaştırır..
|
|||
![]() |
|||
HakanGokdemir ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Temmuz 2008 Konum: Pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2476 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı HakanGokdemir
||
Evet bencede Haşim, ben yukarıdaki kalıp ayırıcı silikon spreyi lastik parlatmada kullanıyorum
![]() |
|||
Hakan GÖKDEMİR
0 533 215 8019 Pendik / İSTANBUL 26.08.1980 A RH + Kardeş zorunlu dosttur, Dost seçilmiş kardeştir... |
|||
![]() |
|||
||
lastık ve torpıdoda kullandım 1 haftayı geckın parlaklık ve toz felan yoktu hasım abi :) hakan abı o degıldı benım kullandıgm kırmızı bır seydı :) |
|||
![]() |
|||
kann87 ![]() 1. Vites ![]() ![]() P.T. Demirbaş Kayıt Tarihi: 18 Haziran 2008 Konum: ACIBADEM Durum: Aktif Değil Mesajlar: 529 |
||
sılıkon spreyle temızlenırmı arkadaslar sacmalamayın slıkon sprey tozu ceker ustune ılk basta super gozukebılır sıze ama tozu cektıkten sonra cıkarmak ıcın cok ugrasıcagınız lekeler olusur emrah fuarda adamlar sıkar cunku onlar o anlık gosterıs yapıyolar. evet parlak tutarmı dersenız tutar ama b1-2 gun sonra kaputu kaldırın bakın daha berbat olcak emın olun
Düzenleyen kann87 - 12 Mayıs 2009 Saat 17:43 |
|||
-küfürbaz gizemli rapci-
|
|||
![]() |
|||
||
abı ne kullancaz o zaman temızlık ıcın yaf :S arap sabunu +sünger
![]() |
|||
![]() |
|||
kann87 ![]() 1. Vites ![]() ![]() P.T. Demirbaş Kayıt Tarihi: 18 Haziran 2008 Konum: ACIBADEM Durum: Aktif Değil Mesajlar: 529 |
||
sılıceksın sadece hafıf ıslak bezle sılıcen sonra kurulayacan zaten kurulamazsan ız kalır dıkakt edın ama genede bezı her yerede sokmayın bence :D:D
|
|||
-küfürbaz gizemli rapci-
|
|||
![]() |
|||
<buğra> ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ekim 2008 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 149 |
||
geçen yaz bu üründen bende kullandım, gayet iyi temizledi
temizlemek için tekrar sonax alırım... |
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |