![]() |
|
Enteresan bir arıza :)) |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
gs5165 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Ocak 2009 Konum: bahçelievler Durum: Aktif Değil Mesajlar: 873 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2009 Saat 18:47 |
Selam arkadaşlar enteresan bir arızamız var :
50 km uzunluğunda ve aynı zeminde bir yolda giderken sadece 1 km lik bir dilimde direksiyon sanki jant yamulmuş gibi sallanıyor tutmakta zorlanıyorum sonra geçiyor , aracın ön takımında problem yok torsiyonda problem yok nedir bu ?
|
|
![]() |
|
hasimayaz ![]() 3. Vites ![]() P.T. Demirbaş Kayıt Tarihi: 23 Nisan 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2422 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Açıkçası hiçbirşey anlamadım ben??
Soruları ben sorayım ;
1. her seferinde aynı güzergahın aynı yerinden geçerken mi sallanıyor?
2. Belli bir hıza ulaşınca titreşim başlıyor ve belli bir hıza ulaşınca kesiyor mu?? (yani mesela 110 - 130 arasında titriyor ama 90 yada 130 da titremiyor?
3. Rastgele bir zamanda 1-2 m. titriyor sonra kesiyor mu?
|
|
![]() |
|
gs5165 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Ocak 2009 Konum: bahçelievler Durum: Aktif Değil Mesajlar: 873 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1. Güzergah fark etmiyor. 2. hız farkı gözetmeksizin sallanabiliyor.
3. evet rastgele bir zamanda ama daha uzun mesafede sallanıyor ve kendiliğinden geçiyor direksiyonu bırakırsam kuvvetli bir şekilde sola yada sağa direksiyon kayıyor ama biraz zaman geçince probelm kalmıyor 1 yada 2 dakika boyunca yapıyor bunu
|
|
![]() |
|
hasimayaz ![]() 3. Vites ![]() P.T. Demirbaş Kayıt Tarihi: 23 Nisan 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2422 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
Titreme başladığında frene basınca nasıl bir tepki alıyorsun. Pedalda titremeyi hissedebiliyormusun??
|
|
![]() |
|
pedalda hissedilmiyor sadece diğreksiyonda hissediliyor hissetmekten daha çok resmen beni bile sallıyor titremeden öte vuruntu gibi oldukça şiddetli
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
Tüm ön takımın bir kontrol edilmesi gerekir. Özellikle amortisör takozları, Salıcak, rot başları, helezon tablası (bu arada arabada yay varmı ve kaç cm? tablaya tam oturuyormu?) Direksiyon kutusu ve direksiyon mili mafsalı da ihtimaller arasında |
|
![]() |
|
tüm ön takım kontrol edildi salıncaklar, amartisör takozları,rot başları 500 km önce değişti evet arabada 3.5 luk yay var benim kafamı kurcalayan şu hocam sürekli yapsa bunu tamam ama çok kısa süreli yapıp kesiyor bunu anlayamıyorum
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
206 mı araç? |
|
![]() |
|
evet 2001 206 gti
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
Direksiyon kutusu ile milin birleştiği yerde bi tane kitleme civatası var orda boşluk varmı diye kontrol edin. Birde direksiyon yükzeklik ayarını başka bir konuma alıp deniyebilirmisin? Çabuk boşluk yapar onlar.
Fren diskleri orjinal disk mi? soğutma deliği varmı?
Ve son olarak lastiklerin yanakta hiç şişme varmı?
Düzenleyen hasimayaz - 30 Nisan 2009 Saat 20:36 |
|
![]() |
|
Lastiklerde herhangi bir şişme yok zaten lastiklerde yeni hocam ama kalitesiz bir marka achille diye bişey 1000 km olmamıştır alalı, yarın paris otoya götürücem arabayı ustayla beraber yola çıkıcaz umarım aynı şeyi ustayla beraberkende yapar benim araba dişçiye giden çocuk gbidir tamirciye gittiğinde hiç bir arızası kalmıyo çıkar çıkmaz yapıyor :) |
|
![]() |
|
Long Beach ![]() 2. Vites ![]() ![]() Forumdan Banlandı Kayıt Tarihi: 16 Nisan 2010 Konum: Hamburg Durum: Aktif Değil Mesajlar: 316 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Long Beach
sorun %90 lastiklerden, ucuz etin yahnisi ![]() sürüs emniyeti ve komfor icin her zaman (premium) marka lastik kullanmakta fayda var. Ucuz China ve alt segmentler hele ki Gti araclar icin ölümcül tehlike arz eder.Fren mesafesi, islak yolda, isinma vb. gibi. Örnegin Sava, Goddyear'in bir firmasidir, ama kesinlikle Goddyear kalitesinde degildir. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |