![]() |
|
motor ikaz lambası!!! |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2009 Saat 15:13 |
|
herkese merhabalar.aracımın motor ikaz ışığı yanıyor arkadaşlar serviste söndürünce bir daha yanmıyor ama özellikle rampa yukarı giderken yanıyor motor korumaya alıyor ara sıra kendi kendine sönüyodu ama son zamanlarda sönmedi hiç hava debimetresindendir dedik değiştirdik gene yandı acaba başka bi yerinden yaparmı arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum şimdimden tşk. |
||
![]() |
||
hasimayaz ![]() 3. Vites ![]() P.T. Demirbaş Kayıt Tarihi: 23 Nisan 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2422 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Yüzlerce sebep sıralanabilir.. Bilgisayara düşen arıza nedir?
|
||
![]() |
||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
tam olarak bilgisayara ne düştüğünü bilmiyorum ama sanırım şu sebebten dolayı diye göstermiyomuş onun turboyla ilgili bir kaç tane soket varmış onlarada bakacaz cumartesi sonucunu yazarım inşşallah.
|
||
![]() |
||
hasimayaz ![]() 3. Vites ![]() P.T. Demirbaş Kayıt Tarihi: 23 Nisan 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2422 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
|
Hava debimetresi arızası bilgisayara düşer. kirli yakıttanda olabilir. Yakıtınızı yenileyip denediniz mi?
|
||
![]() |
||
|
[
Hava debimetresi arızası bilgisayara düşer. kirli yakıttanda olabilir. Yakıtınızı yenileyip denediniz mi? [/QUOTE]
bilgisayara düşermi bilgim yok ondan ama ustam ondan değilse hava filtresinin arkasında bi soket varmış oraya bakacaz inşallah ordandır yakıtttan olacağını düşünmüyorum çünkü euro dizel kullanıyorum teşşekkürler.
|
||
![]() |
||
pugcu ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Nisan 2009 Konum: Ziverbey Durum: Aktif Değil Mesajlar: 20 |
|
Dizellerde oluyor nedense
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
|
Bende HDI kullanıcısıyım ve sürekli Euro diesel yakıt kullanıyorum ve aynı sıkıntı ile en az yılda 2 kez karşılaşıyorum. Yakıtımı bitirip depomu yeni yakıt ile değiştirdiğimde sorunum anında gidiyor.
|
||
![]() |
||
|
arkadaşlar aranıza yeni katıldım benım demotor lanbası yanıyor vede bilgisayarda arıza göstermiyor yakıtı cok deiştirdim bi türlü sonmuyor neden olabılır acaba
|
||
![]() |
||
muratermis ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı muratermis
|
Arkadaşlar benimde 170 binde 206 dizel aracım var. Bu motor arıza ışığı bende de düzenli olarak yanıp sönüyor diyebilirim. Servise götürdüğümde usta hiç şaşırmadı ve bu km de ki arabada olabilir dedi. Tavsiye olarak enjektör ve pompa revizyonu dediler. Aslında arıza okumayı iyi bilseler bu gibi sorunlar olmayacak, orada birçok şey aslında yazıyor.
Arıza ışığı hangi durumlar yanıyor; 1. Bazen yokuş aşağı inerken fren yapıp dururken 2. Bazen ışıkta kalkış yaparken 3. Bazen rölantide önce hafif bir titreme sonra gaz pedalına basmama rağmen bir tepki gelmiyor en sonunda da titreme artarak araba stop ediyor. |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
|
Aracın sağ alt tarafında korumalı küçük bir ızgara var. Bu mazot soğutucusu, eğilip bakıldığında rahatlıkla görülebilir. Ezilme olup olmadığını kontrol edebilirmiziniz? Mazot filtresini en son ne zaman değiştirdiniz? Eğer son 30.000 km.de değiştirdiyseniz orjinal mi kullandınız? yan sanayi filtreler hava yapmasına neden oluyor.
Bilgisayarda kesin hatalara baktıktan sonra genel bir bakım iyi olur.
|
||
![]() |
||
Rebellious ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Aralık 2009 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 38 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Rebellious
|
Benzin Aldığınız Yerlede Alakalı Diye Biliyorum Genelde PO'dan Alınca Yapıyor Diye Duydum. Şirketi Değiştirip Denerseniz Yardımcı Olabilir...
|
||
Uçana Kaçana S16:)
|
||
![]() |
||
muratermis ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı muratermis
|
yardımınız için tşk ederim. Uyarılarınızı dikkate alacağım.
|
||
![]() |
||
Onur ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2009 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1305 |
|
zaten o po dan alan pişman hep niyeyse kendimi bildim bileli sorunlu
|
||
2011 Renault Clio Extreme 1.6 16v BVA
|
||
![]() |
||
|
opet opet opet yada total total total
|
||
![]() |
||
deniz_206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 26 - Mayıs - 1987 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2008 Konum: ŞİŞLİ KURTULUŞ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1353 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı deniz_206
|
bencede arkadaşlar opet yada total.
|
||
206 PANAROMIC 1.4 benzinli 34 BR 4985
0535 648 84 68 |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |