![]() |
|
Geri vites müşürü |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
t@lip ![]() 2. Vites ![]() ![]() 06 - Nisan - 1978 Kayıt Tarihi: 24 Mart 2009 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 376 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2009 Saat 18:56 |
|
Merhebalar arkadaşlar, 206 aracımın geri vites lambaları yanmıyor, ampüller de sağlam. sanıyorum geri vites müşürü arızalanmış (bi arkadaşım öyle söyledi). Bu parçanın aracın neresinde olduğunu bilen var mı? Bu parçayı kendim değiştirebilirmiyim yoksa bi servise mi götüreyim. Bilenler yardımcı olursa sevinirim. Herkese kazasız, cezasız, keyifli sürüşler. |
||
En iyisi senin olandır
|
||
![]() |
||
hasimayaz ![]() 3. Vites ![]() P.T. Demirbaş Kayıt Tarihi: 23 Nisan 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2422 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Benim bildiğim TR de 206 lar için kullanılan 4 değişik şanzıman var. 4 ü içinde teknik resimleri koyuyorum. Ayrıca müşü sökmeden önce sigortaları ve müşür konnektörünün oksilenme yapıp yapmadığını kontrol ediniz. Oksitlenmeyi çözmek için DW40 sprey kullanabilirsiniz. Geri vites müşürü kolay kolay bozulan bir parça değildir 6 NUMARALI PARÇA :
![]() 9 NUMARALI PARÇA :
![]() 7 NUMARALI PARÇA :
![]() 9 NUMARALI PARÇA :
![]() |
||
![]() |
||
t@lip ![]() 2. Vites ![]() ![]() 06 - Nisan - 1978 Kayıt Tarihi: 24 Mart 2009 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 376 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Arkadaşlar çook sağolun, benim halledebileceğim bişey olmadığını anladım, bi ara götürüp değiştirteyim bari..
|
||
En iyisi senin olandır
|
||
![]() |
||
kann87 ![]() 1. Vites ![]() ![]() P.T. Demirbaş Kayıt Tarihi: 18 Haziran 2008 Konum: ACIBADEM Durum: Aktif Değil Mesajlar: 529 |
|
:D:D karısık gorunuyor
|
||
-küfürbaz gizemli rapci-
|
||
![]() |
||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
|
konuyu hortlatalım birazcık öyle değilmi (: yein konu açıpda ortalığı boşuna meşgul etmeyelim.
benim geri vites lambası kafayı yedi, bazen sürekli yanıyor sensörler çalışıyor bazen geri geri gidiyor olsamda ne lamba nede sensörler çalışmıyor. geri vites müşürünün arızalı olduğunu düşünüyorum ve değiştirmeye karar verdim. şanzımanın üzerinde bir müşür buldum ama o mu değilmi emin değilim.
AL4 şanzımanın geri vites müşürünün yerini öğrenmek eğer bildiğim yer ise doğrulamak için yardımlarınızı bekliyoruz. ayrıca kendim değiştireblirmiyim onun ile ilgilide ayrındılı bilgi alırsam çok sevinirim. şimdiden teşekkürler.
|
||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
![]() |
||
Engin Tepe ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mayıs 2011 Konum: Başakşehir. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2476 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Engin Tepe
|
Metin konuyla ilgili degilde :D Senin 307 i gördükce alasım geliyor
![]() |
||
PEUGEOT PARTNER ADVENTURE 2.0 HDI 90bg 2008 SİYAH 100 km/6.5 Lt 0 5419 649 7 58
▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄ |
||
![]() |
||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
|
geldiğinde birazcık sürdürürüm (: çok çabuk nazar değiyorya resminide kadıracam. dün yolda giderken hanıma maşallah saat gibi gidiyor şanzıman dedim, dönüşte geri vites müşürü arızalandı
![]() şimdi şahin peugeot murat abiden alıp kendim değiştireceğim onu araştırıyorum.
|
||
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
![]() |
||
mon ![]() 2. Vites ![]() ![]() 12 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 13 Mart 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 339 |
|
eğer müşürün yerini bulup sökmek içinde anahtarın varsa gayet tabi değiştirebilirsin. müşürün yerini ben bilmiyorum 307 de ama şanzımanın üstünde, kablo bağlantısı olan sökülüp takılması için altı köşe başlı anahtar yeri olan bir parçadır. (ben tasarlasaydım böyle yapardım) Ama dikkat et birden fazla kablo girişi olabilir şanzımana.
|
||
206 2001 1.4 Colorline, Atiker
İlim dahi sanma senindir, Bilim dediğin yalnız Rab içindir. |
||
![]() |
||
|
yerini buldum da emin olamadım. birde sökünce başka bişeyler çıkarsa toplayamam diye merak ettim. değiştirince de sıkarken belli bir ayarı varmı, bi elektrikçi forum arkadaşımızdan yardım almalıyız (:
|
||
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
En guzeli su Metin. Cabuk bozulan bir parca olmadigi icin sadece baglanti kablosunu cikar ve baska bir kablo ile uclari kisa devre yap. Eger geri vites lamban calisirsa o zaman sensorun bozuktur. Yok o zaman da yanmazsa o zaman sensoru hic bosuma degistirme, baska yerlerde sorunu ara ![]() Düzenleyen koliva - 22 Ağustos 2011 Saat 14:41 |
||
![]() |
||
Engin Tepe ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mayıs 2011 Konum: Başakşehir. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2476 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Engin Tepe
|
Tamam anlaştık. Maşşalh diyelim ozaman :D
|
||
PEUGEOT PARTNER ADVENTURE 2.0 HDI 90bg 2008 SİYAH 100 km/6.5 Lt 0 5419 649 7 58
▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄ |
||
![]() |
||
|
akşama eve gidince deneyeceğim, umarım bu kısadevre işi başka şeylere zarar vermez,
|
||
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
Denenmis, onaylanmis yontemi soyluyorum, yoksa onerir miyim ![]() Bu arada konnektoru sensorden cikarmak biraz problemli olabilir. Bir tarafindan kaldirmak gerek diye hatirliyorum. Oksitlenme olma ihtimalini de goz onunde bulundur. |
||
![]() |
||
|
koliva artık Bismillah diyip girişecez başka yolu yok (:
Düzenleyen metin - 22 Ağustos 2011 Saat 16:41 |
||
||
![]() |
||
radman206 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Aralık 2016 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 44 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı radman206
|
Benim de geri vitese taktığımda lambalar sağlam olduğu halde yanmıyor. Direk müşür olabilir ama resimler silinmiş nerede olduğunu bilemiyorum.
ayrıca müşürden önce de sigorta kutusunda bi sigortası olabilir mi acaba? |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |