|
DUMP VALVE ( En Sade Bir Dil İle Anlatım.) |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 15 Mayıs 2008 Saat 00:40 |
Dump Valve, turbo beslemeli otomobillerde turbo basıncını sürekli yüksek tutarak gaz tepkisini arttırmak için üretilmiş bir parçadır.
Turbo beslemeli otomobillerde ayak gazdan çekildiğinde turbo hala dönmeye devam etmektedir, fakat turbonun bastığı havanın gideceği bir yer olmadığı için oluşan yüksek basınç turbo pervanesine büyük bir kuvvet uygulayarak pervaneyi aniden yavaşlatır. Gaza tekrar bastığınızda turbo basıncının tepe noktasına gelebilmesi için pervaneyi tekrar hızlandırmak gereklidir ve bu esnada istenilen turbo basıncı elde edilemediği için büyük bir performans kaybı yaşanır.Dump valve işte bu performans kaybını önlemek için vardır. Dump Valve vasıl çalışır?
Dump Valve’in faydaları? * Turbo pervanesi üzerindeki olumsuz geri basıncı önleyerek turbonun ömrünü uzatır. * Turbo pervanesinin hızının yavaşlamasını engelleyerek turbo basıncını sürekli yüksek tutar. Yüksek turbo basıncı yüksek güç anlamına gelir. |
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
paylaşım için teşekkürler
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
blow off valve kısaca
|
|
mad_sho
1. Vites Kayıt Tarihi: 18 Nisan 2008 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 113 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
sencerım gusel bılgı elıne saglık
bırde bazı arkadaslarımızın kafasında olusan soru ısaretı var yakıt tuketımıne etkısı var mı ? dıye herhangı bır etkısı yok aksıne sencerınde yazdıgı gıbı yararı vardır .dıye bılıyorum genede bılgısı olan arkadas varsa dahada acıklayıcı cevap verırse sevınırım ek bılgı olsun dıye yazdım ins yararlı olmustur |
|
İki tanık var biri dilim biri kalemim.Olanı biteni sindirdim yeter bana kendi derdim...
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |