![]() |
|
Nasıl yapılır İstekleri. |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123 4> |
Yazar | ||
hasimayaz ![]() 3. Vites ![]() P.T. Demirbaş Kayıt Tarihi: 23 Nisan 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2422 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 22 Mart 2009 Saat 15:34 |
|
Arkadaşlar nasıl yapılır isteklerimizi bu başlık altında toplayalım. İsteklerinizi en kısa zamanda değerlendirip Makale & Teknik çizim ve Çeviri şeklinde yayınlıyacağız.
Eğer sizinde bilgi sahibi olduğunuz teknik konular ve elinizde resimli envanteriniz varsa bu bölümde konu açmaktan çekinmeyiniz.
Makaleye eklemek istediğiniz veya yanlış gördüğünüz hususları mutlaka konu altında olumlu yada olumsuz yorumlayınız. Bu sayede teknik veri tabanımızın dahada genişleyeceğini umuyorum. Ana sayfada bulunan nasıl yapılır köşemizide link halinde buraya taşıyacağız.
Aracınızda arıza ve teşhisi konulmamış sıkıntılar için PEUGEOTLARINIZ HAKKINDAKI ARIZALAR VE CÖZÜMLERİ bölümünü kullanınız.
|
||
![]() |
||
savi_206 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Ağustos 2008 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 75 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
geçen hafta aracıma kolçak taktım eğer isteyen olursa fotolarla braber paylaabilirim ben de
|
||
![]() |
||
Carmania ![]() 2. Vites ![]() ![]() 03 - Haziran - 1982 Kayıt Tarihi: 20 Aralık 2008 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 690 |
|
Çok güzel bi başlık olmuş hadi hayırlı olsun
![]() |
||
![]() |
||
MirakGTI ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Mart 2008 Konum: TU5J4L Durum: Aktif Değil Mesajlar: 680 |
|
hadi kolay gelsin |
||
![]() |
||
HakanGokdemir ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Temmuz 2008 Konum: Pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2476 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı HakanGokdemir
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Haşim çok iyi düşünmüşsün, böyle bir fırsat sunduğun için teşekkürler ilk istek benden olsun o zaman izninizle;
Peugeot 306 griffe model aracım için oksijen sensörünün nasıl değişeceği hakkında yardım rica ediyorum, bunu yapabilirmiyim yoksa pc bağlantısı gerekebileceğinden dolayı servise mi gitmek gerekiyor?
|
||
Hakan GÖKDEMİR
0 533 215 8019 Pendik / İSTANBUL 26.08.1980 A RH + Kardeş zorunlu dosttur, Dost seçilmiş kardeştir... |
||
![]() |
||
hasimayaz ![]() 3. Vites ![]() P.T. Demirbaş Kayıt Tarihi: 23 Nisan 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2422 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
|
Hakan sen kelebeği temizlettin mi?? onu bir temizlet önce.. sensör işi deneme yanılma işi.. sadece arızayı sildirmen için bilgisayar gerekli
|
||
![]() |
||
HakanGokdemir ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Temmuz 2008 Konum: Pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2476 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı HakanGokdemir
|
Evet kelebeği temizlettim, arıza lambası sönmüştü servise soktuktan sonra ama yıne yanabılır dediler ki dedikleride çıktı yine yanmıştı bu Cumartesi akşamı kendiliğinden söndü. Bakalım şu benzinin bitmesini bekliyorum ondan sonra yapılacak işlem belli olacak belkide gerek kalmayabilir hiç birşeye...
|
||
Hakan GÖKDEMİR
0 533 215 8019 Pendik / İSTANBUL 26.08.1980 A RH + Kardeş zorunlu dosttur, Dost seçilmiş kardeştir... |
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|
ya hasım abı :) hakan abıde bılıyor servıs bakım ısıgı yandı gecen gun ama sondu 2 gundur hıc yanmıyor bakıma daha 5 bın var acaba bı uyarı felan mı haber mı verıo :D
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı HakanGokdemir
|
Sayın modratör Emrah;
Aracınızda arıza ve teşhisi konulmamış sıkıntılar için PEUGEOTLARINIZ HAKKINDAKI ARIZALAR VE CÖZÜMLERİ bölümünü kullanınız.
![]() ![]() ![]() HaşimAyaz' dan alıntıdır... Düzenleyen hakan1203 - 23 Mart 2009 Saat 10:22 |
||
Hakan GÖKDEMİR
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|
307 lerde radyo ve saatin bulundugu ekrana
yazı yazılabiliyormuş.bilgisi olan varmı? nasıl yapılır ??? |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
|
İleri düzey elektronik bilgisi isteyen bir iştir. Yüzeysel bir anlatım ile makalemiz hazırlanmıştır.
|
||
![]() |
||
master ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2009 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 229 |
|
206 için pandizot düşünüyorum. 160-200 gibi çılgın fiyatlara satın alamayacağım için kendim yapmak istiyorum yada marangozda yaptırmak.
Bu konuda resimli görsel bilgi talep ederim. |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
|
Konuya buradan devam edebiliriz.
|
||
![]() |
||
BurçUMUL ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2009 Konum: Tekirdağ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 295 |
|
Benim arabamın arka bagaj kapağı sanki 5-6mm düşük gibi geliyor bana. Servise gösterdim ancak normal dedi . Kapanmasında bir problem yok . Diğer bazı 206 gti larınkinide kontrol ettim ganelde düşüklük yok ancak birkaçı benimkine benzer düşüklükte . Bagaj kapağını ayarlayabilmenin bir yolu varmı .
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
|
düşüklük derken içeri çok fazla mı giriyor?
|
||
![]() |
||
individual ![]() 2. Vites ![]() ![]() 23 - Ocak - 1982 Kayıt Tarihi: 01 Aralık 2008 Konum: kartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 996 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı individual
|
merhaba
benim de bazı isteklerim var.
307 van araca bir kaç ilave yapmak istiyorum.
308 premium pack de bulunan harita okuma ve iç mekan aydınlatma ünitesini almak istiyorum.
öncelikle bunun fiyatı nedir kabaca?
birde o ünite üzerindeki submarine light ışığının da aktif edilmesi gerekiyor.
307 vanlarda gösterge panelinde bulunmamasına rağmen yağ sıcaklık sensörü varmı
ben 307 cc göstergesi alıp monte etmeyi düşünüyorum.
bire bir çalışacak mı?
CC göstergesindeki yağ sıcaklığı bilgisi aktif olacak mı?
aldığım CC göstergesinin km sini aracımın orjinal km sine dönüştürebilecek miyiz?
308 lerde bulunan emniyet kemeri uyarı ekranını aracıma moonte etmeyi düşünüyorum.
emniyet kemer setini de değiştirmek gerekiyor sanırım.
hangi kemerin bağlı olduğunu o ekranda görmek isterim.
kolay gelsin
|
||
![]() |
||
Darkside ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Nisan 2009 Konum: Florya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 154 |
|
Haşim arkadaş güzel bir konu açmış..
Ben de individual gibi gösterge panelimi değiştirip yağ sıcaklık kadranı olan bir modelle değiştirmek istiyorum. Ayrıca bu panelde cruise control devrede iken ekranda sistemin çalıştığı görünecek mi? Aracım kapıları belli bir hıza ulaştıktan sonra kilitlenebilir mi? Geçen aylarda birkaç deneme yaptık bu istede diğer arkadaşlarla ama başarılı olamadık. Aslında BSI denen mereti komple alıp değiştirsem çok mu pahalıya maal olur veya uyum sorunu yaşar mıyım?. Zira sanırım bende van-can vardı bunu van-van olan bir sistemle maniple etmek zor mudur? Teşekkürler |
||
307 SW PACK 1.6 BVA 5PSP
|
||
![]() |
||
master ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2009 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 229 |
|
affınıza sığınarak: Konu yanlış yerde . Aşağıdaki başlıkta olmalıydı ( son yazan 2 arkadaş için. )
ARACINIZ HAKKINDAKİ TÜM SORULAR Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi V.b. |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
|
Gerek 307cc gerekse 308 piyasada yeni sayılabilecek modeller ve tabiri caizse henüz ele ayağa, sanayi ortamlarına düşmedi. Bu yüzden malesefdir ki yazacaklarım tavsiyeden öteye geçemeyecek. 3-4 sene evvel bir arkadaşın 106 GTI'ının kadranını 2000 sonrası dijital kadran ile değiştirelim dedik. soketler farklıydı tabiki. ECU data diagramında yağ sıcaklık ve seviye bilgisi aynı sonda dan geliyor. Keza bende Yağ sıcaklığı için ayrı bir sonda görmedim duymadım. BSI değişimi harbiden zor ve maliyetli bir iş. immo çipleri, anahtalar, ünitenin ayarlanması ve yeni baştan diagnostik. Piyasada super lock için oem kit' ler var ancak bu kitler genelde araç yürüdükten sonra ilk frene basışta çalışıyor. |
||
![]() |
||
individual ![]() 2. Vites ![]() ![]() 23 - Ocak - 1982 Kayıt Tarihi: 01 Aralık 2008 Konum: kartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 996 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı individual
|
haşim
cevap ve düşüncelerin için teşekkürler.
aslında bende bir çok kere eprom programladım.
sen bana fikir verdin aslında.
çünkü benim kafamda daha değişik bir uygulama var.
307 nin hız ve devir saati arasındaki uyarı lambalarının olduğu bölgede revize çalışmalarım var.
o bölgede far uyarısı , asr uyarısı , akü uyarısı vs.. için yaklaşık 16 adet uyarı lambası var.
aslında led var diyelim.
ben o bölgeyi komple iptal edip o ebatlarda oled ekran monte etmeyi düşünüyorum.
o ekranda mesela far açık uyarısını grafiksel olarak göstermek istiyorum.
bir 308 ya da 407 ekranı gibi olamayacak yani o kadar haberleştiremeyeceğim ama
en azından araç ilk çalışmada 3 saniye peugeot logosu çıksın diyorum.
emniyet kemeri uyarıları çıksın istiyorum.
kısacası artık benim hayal gücüme ve programlama yeteneğime kalmış. ucu açık.
ben 307 cc göstergesinin aracıma birebir uyacağını düşünüyordum ama bu açıklaman kafamda soru işareti uyandırdı.
sonuçta bu denenmemiş birşey.
ama 97 gti ile 01 gti göstergeleri arasında ki fark cc ile 5 kapılı 307 göstergesi arasındaki farktan daha fazla olmalı.
ama vaktim olduğunda ben bu iş için yeterli bütçe ayırabilirim sanırım.
bu işi bitiremesemde en azından süreci gerçekleştireyim istiyorum.
bsi ye asla dokunmam ya da haberleştirmem. o iş biraz sakat.
sadece benim eklediğim ilave donanımları o ekranda ayrıca göstermek isterim.
biraz görsel sov yapabilirim.
en azından 3,5 inch lik piyasadan alınan nav. cihazını da oraya yerleştiririm diye düşünüyorum.
en azından deneyeceğim.
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123 4> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |