![]() |
|
Araç Yıkamanın Püf Noktaları... |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 15 Mayıs 2008 Saat 00:24 |
Otomobilinizi yıkatırken veya yıkarken nelere dikkat etmelisiniz? Bazı otomobillerin eski gözükmelerinin nedeni, boyasının yıpranmasıi bunu da nedeni otomobilin yanlış yıkanmasıdır. Otomobilinizi hiçbir zaman fırça ile yıkamayın. Sünger, mümkünse alışveriş merkezlerinde satılan bu iş için yapılmış olan doğal süngerleri tercih edin. |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
arac yıkama dedinde ben aracın içini 6 ayda bır yıkatıyorum
![]() ![]() dış yıkamayıda haftada 2 defa yaptırıyorum kendım yıkamasını hıç sevmıyorum bu otomatlar varya dış yıkayan genelde onları kullanıyorum onlarda boyaya zarar verıyomuş galıba yenı yenı bellı olmaya başladı arkadaşlara tavsiyem otamatık yıkamaları fazla kullanmasınlar mumkun olduğunca fırcasız yıkatın |
|
![]() |
|
mad_sho ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Nisan 2008 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 113 |
yararlı bılgıler ıcın saolun:)
|
|
İki tanık var biri dilim biri kalemim.Olanı biteni sindirdim yeter bana kendi derdim...
|
|
![]() |
|
Araba yıkatmam kendim yıkarım. Hotum,Çeşme,hava kompresörü ve diğer tüm ekipmanlarımız mevcut.
|
|
![]() |
|
MirakGTI ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Mart 2008 Konum: TU5J4L Durum: Aktif Değil Mesajlar: 680 |
dia sıwı deterjan elmalı rulez :) |
|
![]() |
|
Araç yıkama konusunda bazı önerilerim olucak,
Sünger kesinlikle kullanılmalıdır ve aracınıza deterjan olarak bulaşık deterjanı kullanmanızı öneririm, araç şampuanlarındaki katkılar boyada zamanla tahribat yapıyor özellikle plastik ve fiber yüzeylerde, Aracı mümkünse sıcak su ile yıkamalı ve kuş pisliği gibi zor çıkan lekelere sıcak su emdirilmiş ve arapsabununa batırılmış bir sünger ile Lekeyi önce ıslatıp biraz bekleyip öyle silinmesini öneririm. Lastikleri parlatmak için ise arap sabunu kullanılmalıdır en sağlıklısıda odur lastiği çatlatmaz, fakat çok iyi parlaması için önce ıslak bir arapsabunu ile köpürte köpürte iyice silinmelidir, köpükler kuruyup lastik kapkara olunca kuru bir süngere sulandırılmamış bir arapsabunu sürüp tekrardan lastiğe sürün, Lastikleriniz o dandik spreylerden daha iyi parlıyacaktır. Aracınızın içini koltuklarını ve tavanını arapsabunu ile ıslatılmış bir bezle silmenizi öneririm. Kısacası kaporta yıkamanın dışında tüm yüzeyleri arapsabunu ile yıkayınız. Ziebart ve sonax gibi kimyasal kullanarak aracı parlatım sonra ağlatan sistemleri sakın kullanmayınız. Cila içinde Dyo'nun pasta cilası ve Dyo Belco oto cilasını kullanmanızı öneririm. bunlar denenmiş faydaları uzun bir süre görülmüş ve biçok müşterimizin otoparkımıza gelirken ettiği iltifatlarla sonucu alınmıştır.
|
|
![]() |
|
Bulaşık deterjanı ile arabayı hayatta yıkamam.Yagları sökmek icindir o.Boyanın ustundeki cilayı alaşşagı ediyor.Arabanın butun kayganlıgı bitiyor.Boya korumasız kalıyor.
Deneme yanılma yontemidir.Benim gorusum budur.
Tavsiye Derseniz Cilalı Sampuanlar (Köpürmeyen cins) marka farketmez...İçindeki kimyasal aynı etikete para vermem.Sonax la Carpex icindeki maddelerin hepsi aynı.Gramına kadar.Yeri malı kazandırır carpex alırım.
|
|
![]() |
|
aynen kendim yıkarım cilalı sampuanla.. yıkamacıya elletmem arabayı
|
|
![]() |
|
Güzel paylaşım sağolasın... |
|
![]() |
|
Kardeş cilanın üstüne yıkama yapmicaksın aksine yıkadıktan sonra cila vurucaksın.
|
|
![]() |
|
İllaki araba yıkayacaksın bulaşıkla yıkadınmı o cila'da gidecek :)
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |