|
|
5008 turbo arızası |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
semihaliustaoglu
1. Vites
Kayıt Tarihi: 18 Aralık 2025 Konum: Kastamonu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı semihaliustaoglu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Konu: 5008 turbo arızasıGönderim Zamanı: 18 Aralık 2025 Saat 01:30 |
|
Herkese merhaba,
2019 model 1.5 bluehd eat6 5008 model aracımla dün gece kastamonudan istanbula gitmek üzere yola çıktım. Kısa süre sonra yokuş çıktığım esnada araç aniden çekişten düştü ve gaz yememeye başladı gaza sonuna kadar bastığım halde araç bir türlü ivmelenmedi. Ve kısa süre sonra motor arıza uyarısı yandı. Önce adblue arızası zannettim fakat adblue arızası olduğuna dair herhangi bir uyarı vermedi. Daha sonra kontrollü şekilde aracı yormadan eve geri döndüm. Ertesi gün de soluğu ustanın yanında aldım. Turbodan kaynaklı bir arıza olduğunu tahmin etmiştim. Usta bilgisayarı araca bağladığında gelen arıza kodları ve tanımları bu şekildeydi; "P2563" (Turbokompresör. Aksiyoner referans değerine göre çok açık) "P11AA" (Hava emme devresi. Hava aşırı besleme basıncı maksimum eşikten yüksek), "P20A2" (NOX sisteminin devresi. Hava alma hatası). Ayrıca araç boşta iken gaz verdiğimde turbodan ıslık sesine benzer tiz bir ses geldi. Ustanın yorumu özetle turbonun içerisindeki turbo valfinin görevini yapmadığından olabileceğini söyledi fakat kastamonuda bunu yapacak usta olmadığından Ankara ya da istanbul da baktırmamı tavsiye etti. Araçta kasko var çekici yardımıyla aracı Ankara ya götüreceğim fakat yetkili servis dışında bu işten anlayan biri var mıdır daha önce benzer sorunla karşılaşıp çözen biri varsa yardımcı olursa çok sevinirim. Eğer yoksa da bir şekilde arızayı çözdükten sonra çözümü burdan paylaşacağım. Herkese kolay gelsin. Düzenleyen semihaliustaoglu - 18 Aralık 2025 Saat 01:34 |
|
![]() |
|
| Sponsor Bağlantısı | |
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |