![]() |
|
triger kayış sesi. |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ulas55 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Ekim 2020 Konum: tekirdağ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 70 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 30 Temmuz 2024 Saat 00:14 |
merhaba arkadaşlar sizlere muzdarip olduğum bi konudan bahsetmek istiyorum.2020 yılında 2018 model trafiğe çıkışlı 20 bin km de bi partner tepee satın aldım aracım şu anda 92000 km de hala kullanıyorum.bu 4 yıl için de değişik sıkıntılar yaşadım aracımın en büyük problemi geçmek bilmeyen şanzıman uğultusu buna artık alıştım sanırım o şekil kullanıyorum neyse asıl sorunum bu değil aslında.Şöyleki aracı aldıktan sonra 5.10 bin km sonra yani özeliikle garaj da bi ses duymaya başladım aracı sağ tarafından nasıl tarif edeyim böyle bi hep aynı orantıda ses gelmeye başladı bu dikkatimi çekti ama sesin trigerden geldiğini anladım bi süre öyle kullandım hiç bi problem çıkarmadı neyse 50 bin km bakımına yakın araca triger seti aldım artık beni tedirgin etmeye başladı uzun yola gidiyorum sürekli neyse benim ısrarımla usta zorla trigeri değiştirdi o ses geçti tabi araç saat gibi oldu iyi güzel dedik çıkan parçalarda sadece avare makara da hafif bi deformasyon gördük haricinde bütün malzemeler sapa sağlam dı ama şunu söylemek istiyorum avare rulmanın yüzeyine triger kayışının dışından parçalar yapışmıştı yani makaranın kayışa temaz eden yüzeyi dalgal bir haldeydi ama kayış da yırtık felan yoktu bundan heralde dedik kapattık konuyu taki araç 85 bin km lere gelene kadar.Derken ramazan bayramında memleketten dönerken benzinlikte aynı sesin geldiğini fark ettim çok şaşırdım 35 bin km de tekrar aynı şey başladı şu anda aracım 92 bin km de ses kapalı ortamda bariz duyuluyor yani neyse bi gün triger üst kapağını açıp kontrol yaptım kayış sağlam sürtme yırtılma parçalanma felan yok aracı çalıştırdım dinledim ses geliyor rölantide ne yapayım derken elimde su şisesi vardı çalışırken kayışa bi miktar su döktüm şak ses kesildi neyse kapattım kapağı 1-2 gün ses yapmadı gene başladı sonra araç çalışırken aynı bölgeye bu sefer kapağı açmadan gene su attım gene kesildi ses ama 2 gün sonra devam eskisi gibi sizce baştan trigeri boşamı değiştirdik acaba bu sadece bi kayış sesi mi ve kayış neden böyle bariz cır cır ses yapar anlamış değilim hadi ilk seferde makara bozuktu gene mi makara bozuldu ki öyle savruk aracı taştan taşa vurarak kullanan birisi değilim araç tek elden kullanıyorum ama valla şaşırdım açıkcası ne yapmam gerek bilmiyorum.
|
|
en güzeli tabiki senin olandır.
1999 wv polo 1.6 alm 2013 fiat fiorino 1.3 mj. panaroma 2017 toledo 1.4 tsı dsg 125 hp aktif kullanılan 2017 partner tepee 1.6 hdı 115 hp allure aktif kullanılan |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |