|
P1339 ve p0420 hata kodları, yağ eksiltme, vuruntu |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
rasmus
1. Vites Kayıt Tarihi: 17 Temmuz 2023 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 17 Temmuz 2023 Saat 14:58 |
2015 model 1.2 e-vti benzin otomatik araç sahibiyim. Araç 160binde. * Araçta yoğun bir yağ eksilte var. 1000 - 1500 km de yağ çubuğu kuru çıkıyor. Kaça yok. Sürekli yağ ekliyorum. Total Quartz Ineo HTC 5W-30 yağ kullanıyorum. Yağ eksiltmesi ile ilgili eurorepar servisi motor rektefiyesi yapılması
gerekiyor dedi. Başka ustalar hemen motoru açmaya gerek yok çevre
elemanlarını kontrol ettir dedi. bosch servisindeki usta motor onarıcı denememi önerdi. Rislone motor onarıcı yağ katkısı kullandım yağ eksiltmesi aynen devam ediyor. Hiç bir işe yaramadı. * P1339 - yanma bozukluğu (katalizör etkisi) 3 n silindir enjektörü * p0420 - katalizör etkinlik kaybı. arıza kodları var. * yetkili servis, yağ eksiltmesine bağlı olarak katalitik konvertörün ömrünün bitmiş olabileceğini ve değiştirilmesi gerektiğini söyledi. Temizleme işlemi yaptırdım neredeyse hiç kir çıkmadı. Yapan arkadaş sensörleri arızalı olabilir dedi. * Araç kalkışta, özellikle 2. viteste vuruntu yapıyor hızlanınca geçiyor. Rolantide çok titriyor ama dalgalanma yok. bunların dışında araç düz yolda gayet iyi gidiyor. dik yokuşlarda çok bayılabiliyor. uzun yolda rampalarda biraz bayılabiliyor, hızlanamıyor veya yavaş yavaş hız kaybedebiliyor. Araçlardan motorlardan pek anlamıyorum. Bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim. Neye bakılmalı, neye odaklanılmalı, motor rektefiyesi yapılmalı mı.
Düzenleyen rasmus - 17 Temmuz 2023 Saat 15:13 |
|
izmir106
1. Vites Kayıt Tarihi: 07 Haziran 2023 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Merhabalar üstad öncelikle geçmiş olsun.
Benden nacizane tavsiye segman değişimi bu işi çözer gibi. Direktman rektefiyeye gerek yok bence. Yarım motor açılınca gomleklere de bakiverir usta zaten ona göre karar verir.
|
|
Gti-Gsi arasında gidip gelen
|
|
rasmus
1. Vites Kayıt Tarihi: 17 Temmuz 2023 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Bu konuyla ilgili İzmir'de servis tavsiyesi var mı?
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |