![]() |
|
1.4 hdi 206 yağ yakma |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
mahmut alpay ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Ekim 2019 Konum: ŞANLIURFA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 16 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mahmut alpay
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2023 Saat 21:37 |
Merhabalar 280000 km de dizel aracim var 5000 km de 1 litre yağ yakiyor
Yyüklenince yada ısınmadan yüklenince mavi duman görüyotum acaba turbodanmi yoksa sekmanmi Tam bilmiyorum ya da her ikisidemi turbo milinde hafif boşlukvar dedi tamirci ama ondan degildir dedi Shell total yağ kullandim 10 60 yağ koymak istemiyotum yağ pompasina zarar Onu da yeni degistirdim sizlerin tavsiyesi ne olur turbo borusunda terleme de görüyorum Ya sekman ya turbo yardimlariniza ihtiyacim var kazasiz sürüşler
|
|
![]() |
|
1e1b ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2023 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 21 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam sakın 10w60 gibi yağlara bulaşmayın. HDI motor için 5w30 ve 5w40 haricinde yağ kullanmayın. Araç ısınmadan yüklenmeyin. İyi bir usta kontrol etsin aracı. Belki basit bir nedeni vardır.
|
|
![]() |
|
Berkay Erdinç ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2019 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 267 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Berkay Erdinç
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Araca kompresyon testi yaptırın.bu test yağ yakmanın sebebinin turbodanmı segmanlardanmı oldugunu söyler.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |