![]() |
|
Peugeot 206 tekleme sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Samet.akky ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Mayıs 2022 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 14 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Samet.akky
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2023 Saat 19:57 |
Öncelikle selamın aleyküm. Aracımın 2 hafta önce 10.000 bakımı yapıldı bunun yanında triger ve kasnakta değişti. Aracımın 10,000 bakımından 1 hafta sonra birden motor arıza lambası yakıp rölantide teklemeye, çekmemeye, patırdamaya ve stopa zorlamaya başladı 2 saat sonra lamba söndü ve sorun kesildi 2 gün sonra yolda giderken aynı sorunu yaşadım geçer diye bekledim ama geçmedi. Ustama götürdüğümde yeni taktığımız bujilerin yandığını söyledi ve değiştirdik önlem almak amacıyla bobini de değiştirdik. Arıza lambasını söndürmeye gittiğimizde sildikten sonra tekrar yaktı ve bu sefer 4.enjektör arızası verdi. Silmemize rağmen her çalıştırdığımızda aynı hatayı aldık. Bize tüpçüye gitmemizi önerdi. Tüpçü lpg tesisatının kablolarını söktü ve lpgyi iptal etti. Ama bu sefer gene aynı tekleme sorunu başladı. Tekrar gittim bu sefer aldığımız hata 1.enjektör hatasıydı tekrar ustama gittim ve bir bujiyi gene yakmıştı. Değiştirdik ve tüpçü bize aracın benzindeyken rölantide tekleyerek çalıştığını ve sibopların lpg de kullanmaktan dolayı yağsız kalabileceğini ve bir süre benzinde kullanmamı söyledi. Siboplarına yağ çektirdikten sonra benzinde aracı kullanırken stopa zorluyor gaz yemiyor ve araç çekmiyordu bir gün kullandıktan sonra sorun baya azalmıştı. Bu gün lpg kablolarını tekrar bağlatmaya gittim, bağlattım, gaz ayarını da yaptırdım sonra bir şey almak için durdum ve arabayı tekrar çalıştırdım gene tekleme sorununu yaptı. Tüpçüme tekrar gittim bu sefer enjektör devresi arızası verdi. Arızayı sildik şuan sadece arada bir çekmeme gaz yememe sorunu oluyor. Bu durumda bilgisi olan ve usta önerisi olan birileri yardım edebilirse çok sevinirim yaklaşık bir haftadır bununla uğraşıyorum. Şimdiden herkese hayırlı bayramlar.
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
aleyküm selam muhtemelen sente ayarını düzğün yapmamış olabilirler. ivedikte mas peugeot var hocam tavsiye ederim 206 konusunda gayet iyilerdir.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
Hasanakg ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Nisan 2023 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam aynısı mı bilmiyorum ama benzer sorun 307 aracımda da vardı öncesinde sadece ısındığı zaman aracım tekliyordu gaz yemiyordu tps sensörünü değiştirdim düzeldi. Onu bulana kadar değiştirmediğim yapmadığım şey kalmadı motor tesisatı, bobin, üst kapak contası vs hiçbiri çözüm olmadı
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |