![]() |
|
Klima açınca hararet düşüyor |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Mehmetnurigun ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Mart 2021 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Mehmetnurigun
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2022 Saat 15:51 |
Arkadaşlar merhaba,
Öncelikle sizlere iyi günler diliyorum. 2008 Model 1.4 Benzinli Peugeot 206 Fever OV araca sahibim. Yoğun ve sıkışık trafikte kullanıyorum aracı. Hergün FSM' den geçiyorum. Araç duran trafikte zaman zaman 90-100 arası hararete geliyor fan motoronun devreye girmesi ile 90 a geri düşüyor. Okuduğum yorumlar bunun bu araçlarda normal olduğunu söylüyor. Ancak, 14 yaşında bir araç için aracın bu seviyelere gelmesi ön aksamındaki diğer parçaların daha çabuk yıpranmasına sebebiyet vermez mi? Sanayi' deki ustam bi ara uğrayıp sıvı temizliği yapıp, aracı yaz moduna alalım dedi. Bu arada klimayı çalıştırdığım zaman araç en sıkışık trafikte 90dan yukarı çıkmıyor. Önerileriniz rica olunur. Saygılarımla, |
|
![]() |
|
x571 ![]() 3. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2016 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1209 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
öyle yaz modu diye bişey ben bilmiyorum açıkçası . müşürü değiştirip tofaş müşürü takanlar var . klima açınca düşmesi normal çift fan açılıyor . ustanın kafası tıkalı yer vardır bişey atalım açılsınsa o çok yanlış sağı solu deler. benim tavsiyem hiç elletme.
|
|
![]() |
|
Mehmetnurigun ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Mart 2021 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Mehmetnurigun
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bilgi için teşekkür ederim, bende elletmemeye karar verdim çok anormal trafiklerde klimayı açmakla geçiştireceğim çünkü sürekli karşılaştığım bir durum değil. Aşırı trafiklerde oluyor.
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
normal hocam o dereceleri görmesi bir sıkıntı olmaz. klimayı açınca fan ikinci kademe devreye girdiği için düşer hararet.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Mehmetnurigun
![]() ![]() ![]() ![]() |
Soner bey bilgi için teşekkür ederim.
Benim endişem akşamları trafiğe kalıyorum ve sıklıkla 95 civarına çıkığ 90 a düşüyor bu yaştaki bir araç için sanzımanın ısınması vs zarar verir miydi diye açıkçası. |
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Siz aracınızdan emin olursanız sıkıntı olmaz hocam. ama kesinlikle aracınızda kaliteli antifirizi eksik etmeyin yoksa çok başınız ağrır. Ben de zamanında çok uğraşmıştım bunla radyatör devirdaim borular vs.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |