![]() |
|
Debriyaj Bilyası Hakkında |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
antipollution ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2021 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 241 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı antipollution
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2022 Saat 12:11 |
|
Arkadaşlar 2-3 aydır yaşadığım bir durum var. Araç rölantide halindeyken bir ses vardı. Sesi şöyle tarif edeyim motorun çalışma sesinin yüksek hali gibiydi. Debriyaja basınca kesiliyor, motorun normal sesi geliyordu. Neyse bunu araştırmıştım debriyaj bilyasından olduğu nette birçok yerde yazmışlar söylemişler. Kimi yerde bu şekilde 2 yıldır kullanıyorum sıkıntı olmuyor diyende var, ustaların bazıları debriyaj bilyası dağılırsa yolda kalırsınız diyende. Şu an benimkisi hangi evrede bilemiyorum. Baskı balata değişim ücreti kadar ücret alıyorlarmış. Zaten açtırmış baskıyıda değiştirmek daha mantıklı olacaktır. Şu an durumum olmadığı için yaptırmak istemiyorum ama bir taraftanda yolda kalır mıyım korkusu var.
|
||
![]() |
||
Yasin57 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2022 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Selam hocam,
Daha dün baskı balata değişimi gerçekleştirdim, çok zahmetli iş ve yaklaşık 4 - 6 saat süren bir işlem şanzıman komple aşağı iniyor. Ben LUK marka taktırdım debriyaj setini satın alırken zaten içerisinden bilye çıkıyor 1300 lira debriyaj setine verdim. Benim usta tanıdık diye 1000 lira aldı kimi yerlere 1500'e kadar çıkabiliyor fiyat işlem uzun olduğu için o yüzden söktürüp 1000 lira verip bilye değiştirene kadar komple değiştirmende fayda var yoksa sana ekstra masraf çıkartacaktır.
|
||
![]() |
||
x571 ![]() 3. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2016 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1209 |
|
benimki de aynı durumda . debriyaj seti değiştikten sonra ses yapmaya başladı . 50 bin km oldu yaklaşık . tıkı tıkı taka taka ya benzer bi ses. vites boştayken sesi çıkıyor. debriyaja basınca ses gidiyor.
|
||
![]() |
||
x571 ![]() 3. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2016 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1209 |
|
o rulman set ile satılmıyor diye biliyorum .
|
||
![]() |
||
antipollution ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2021 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 241 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı antipollution
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Valeo 1056 tl, Orjinal 1.600 tl ama orjinal kutusundan da Valeo'nun aynısı çıkıyor. Bunu almayı düşünüyorum. Şanzıman bilyası var mış birde ondan da olabilir dedi usta ama ondan olsa debriyaja basınca kesilmezdi diye düşünüyorum.
Düzenleyen antipollution - 02 Haziran 2022 Saat 17:35 |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı antipollution
|
Debriyajı değiştikten 50 bin km sonra mı başladı hocam. Yoksa yeni değiştikten hemen sonra mı? Ben arabayı alalı 3 yıl oldu 30 bin km yapmışım. Biraz sportif kullanım yani debriyajdan hızlı basıp çekme söz konusu oluyordu bundan mıdır yoksa bana satanda bir 3-4 yıl kullanmış olsa değişim zamanı geldiği için midir bilemedim.
Düzenleyen antipollution - 02 Haziran 2022 Saat 17:35 |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı antipollution
|
Debriyaj rulmanı şey değil mi setin içindeki en ufak yuvarlak bir parça var o değil mi? Birde bu baskıyı değişirken şanzıman bilyasını da değiştirsek acaba ekstra işçilik mi isterler. Sonuçta debriyaj değişirken şanzıman inmiyor mu?
Düzenleyen antipollution - 02 Haziran 2022 Saat 17:36 |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı antipollution
|
Arkadaşlar ustanın yanına gittim, ses her zaman olmadığı için o anda da yoktu. Usta araca binip debriyaja basmadan çok hafiften vites topuzunu ittirerek ses böyle mi oluyor dedi gerçekten aynı sesi yaptı. Hafiften içeride baskı kokusu da oluştu. Bu ses dedi zamanla debriyaj setininde içerisinde yer alan tırnaklı bir parça var ya onun hafif yamulmasından oluyor dedi. Başka herhangi bir deneme yapmadan, yani aracı kullanmadı bile rölantide bu hareketi yapıp "Debriyajın değişim zamanı gelmiş, değişelim" dedi. Yani sanki birazda işçilik alabilmek için mecburen değişelim diyor gibi geldi bana. Vites geçişlerinde, aracın gidişinde vs hiç bir sorun yok. Ustanın şöyle demesini beklemiyorum zaten "Bir şey olmaz böyle devam et" demez tabi para kazanması gerekiyor.
Düzenleyen antipollution - 03 Haziran 2022 Saat 10:52 |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |