![]() |
|
206 Motordan Gelen Sesler |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
igenç ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 09 Mart 2022 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 09 Mart 2022 Saat 12:44 |
Arkadaşlar merhaba,
Foruma yeni üye oldum bazı konularda desteğinize ihtiyacım var. Aracımda geçen sene alt kısımda sesler geliyordu. Sanki egzoz borusu yerinden çıkmış oynuyor gibi.Takır tukur sesler geliyordu. Götürdüm tamirciye adam dediki egzoz da sorun yok ancak senin volan kırılmış değişmen lazım. 2000 tl verdik sıfır volan taktık. Aradan 6 ay geçti aynı sesler tekrar gelmeye başladı. Tekrar aynı ustaya götürdüm motor da bir sorun var buda volan ı kırıyor dedi. Motorcuya götürdüm. - Motor geziyor olabilir dedi. Baktı sorun bulamadı. - Marş ile ilgili sorun olabilir dedi. Ancak motorun çok iyi durumda değil. Eğer açarsam masraf sadece marş ile kalmaz daha da büyüyebilir diyor. Ne yapmalıyım sizce. Gelen sesi çekip buraya atmaya çalışacağım. Ancak tarif edecek olursa özellikle gaza basıldığında sanki bir demir parçası bir yere sürtüp sürekli bir ses çıkartıyor. Umarım anlatabilmişimdir.
Düzenleyen igenç - 09 Mart 2022 Saat 12:45 |
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhabalar hocam. öncelikle işi bilen iyi bir usta bulmak daha iyi olacaktır. bizler buradan ancak tahmin yürütebiliriz. video youtube yükleyip linki buraya atabilirsiniz. Eğer gaza basınca eş zamanlı ses artıyorsa marş motorunu eleyebilirsin. sorun motor içindede olabilir. krank ana yatak kol yatak gibi. Peugeot bilen iyi usta bulmak önceliğiniz olsun. İstanbullu üyelerimiz usta konusunda yardımcı olacaklardır.
Burayı tavsiye eden çok oluyor.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
igenç ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 09 Mart 2022 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
Çok teşekkürler hocam.
1 hafta içinde araç ile ilgili yaptıklarım. İkitelli sanayide Emin Otomotiv Şanzıman var oraya götürdüm. (Burası daha önce aracın şanzımanını sıfılamıştı ve volant dişlisini değişmişti.( - Ustanın dediği şu ; volant dişlisi tekrar kırılmış.Bunun kırılmasına neden olan başka sorun var oda motorla ilgili.Dolayısıyla iyi bir motor ustasının buna bakması lazım.Tabi volant ın da tekrar değişmesi lazım. - İkitelli de bir motor ustasına yönlendirdi. Oda aynı şekilde sorunun basit birşey olmadığını ve açılması gerektiğini, araçtan gelen sesin normal olmadığını iletti. Son olarak araç şuan otoparkta yatıyor.Yarın sabah Topkapıda bir usta tavsiye ettiler oraya götüreceğim. Muhtemel benzer şeyler söyleyecek. Motor kısmına girersek sizce tahmini masrafım ne kadar çıkar. Teşekkürler.
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Rica ederim. volanın kırılması çok garip. buna sebep olacak parça krank olacaktır. krankta problem varsa maalesef motor reftiye isteyecek. tabi maliyet bay yükselecektir.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |