![]() |
|
206 Direksiyon Yağı Eksilmesi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |||||||
oguzhankaval ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 21 Aralık 2021 Konum: Ist Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı oguzhankaval
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 21 Aralık 2021 Saat 17:43 |
||||||
Merhabalar ,
2004 Model bir peugeot 206 Xline'ım var. Direksiyon yağım sürekli azalıyor. Bugün bir yere götürdüm abi sağ lastiğin ordan akıtma yapıyor direksiyon kutusu gitmiş dedi. Onarım yada değişim yapılır ama en az 2 3 bini kafandan çıkar belki 5 6 bin olur dedi. İstanbulda güvenilir bir peugeot ustası var mı göstersem bir baksa ? Bu sanayici bana yenibosnada artı direksiyonu önerdi.
|
|||||||
![]() |
|||||||
dmax ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Mart 2021 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 23 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||||
Aynı sorundan müzdaribim gelişmeleri buraya da yazarsanız çok iyi olur.
Ek olarak; İmkanınız varsa değişim öneririm çünkü yaklaşık 5 6 ay önce tamirini yaptırmama rağmen tekrardan sıkıntı çıkarmaya başladı. Genel olarak direksiyon kutusu tamiri sonrası tam randıman alınamadığını da ustalar söylemekte veya benim denk geldiğim ustalar uğraşmamak adına eskiyi çıkar yeniyi tak usülü sevdiği için olabilir. Düzenleyen dmax - 21 Aralık 2021 Saat 22:41 |
|||||||
![]() |
|||||||
oguzhankaval ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 21 Aralık 2021 Konum: Ist Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı oguzhankaval
![]() ![]() ![]() ![]() |
||||||
Hocam tamirini nerde kaça yaptırdınız . 3 5 Bin diyorlar büyük rakam en azından tamiri bir de ben deneyeyim. Sizinde benim gibi aynı mı idi ara sıra yağ eksiltiyor sürüş gidiş hiç bir sorun yok
Düzenleyen oguzhankaval - 21 Aralık 2021 Saat 23:35 |
|||||||
![]() |
|||||||
dmax ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Mart 2021 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 23 |
||||||
Hocam aracı ustaya götürdüğümde net fiyat bilmiyorum ancak tamir 1000 1500 TL gibi demişti ancak randıman alamazsın yine bozulur demişti. O 3 5 bin diyenler tamir için dememiştir hocam direkt olarak direksiyon kutusu değişimi için demiştir. Örnek link bırakıyorum fiyat aralığı bu civarda ; https://www.aloparca.com/yedek-parca/bsg/direksiyon-kutusu-206-b-m-model-yili-02/70360001/998085883
|
|||||||
![]() |
|||||||
||||||
evet hocam benimkinde de aynı sorun var ara sıra yağ eksiltiyor. Sırf bu yüzden araçta direksiyon hidrolik yağı bulunduruyorum. Pejodan anlayan bir ustaya gittiğimde tamir yaptırma alabiliyorsan yenisini al onu takalım onun dışında yağsız kalmadığı sürece sorun olmaz demişti
|
|||||||
![]() |
|||||||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı oguzhankaval
||||||
Hocam ben 1500 2000 bandınada buldum kalitesiz midir onlar ? bi 5 10 sene götürmez mi ? |
|||||||
![]() |
|||||||
||||||
Hocam inanın bilgim yok bu konu hakkında satıcıya sormak gerek aracınızla uyumlu olup olmadığını öğrenmek gerek. Ben de değiştirmeyi düşünüyorum ancak henüz araştırma yapma fırsatı bulamadım.
|
|||||||
![]() |
|||||||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı oguzhankaval
||||||
Şimdi otocuya götürsem bakma isciligi falan bir ton masraf. sunlardan bi tane alayım yaptırayım 500 1000 de işcilik versem 2500 gibi kapatıırım ya
|
|||||||
![]() |
|||||||
||||||
Ben de yakın zamanda sanayiye uğramayı düşünüyorum fiyat bilgisi alıp konuya yazarım siz de aynı şekilde gelişmeleri yazarsanız güzel olur hocam.
|
|||||||
![]() |
|||||||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı oguzhankaval
||||||
Tabii hocam , siz hangi ildeydiniz
|
|||||||
![]() |
|||||||
Sail ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Haziran 2021 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 45 |
||||||
o yağ azalıyorsa direksiyon sertleşir. aman öyle kullanmayın yoksa gider direksiyon kutusu.
Çıkma bulursanız daha iyi olur gibi.
|
|||||||
ilim tâlibi...
|
|||||||
![]() |
|||||||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı oguzhankaval
||||||
Direksiyonu Artı direksiyona gösterdim , direksiyondaki miller paslanmış. Maalesef kutu tamamen değişti 2600 Liraya. Ancak değişim sonrası direksiyon bazen yolda sağa sola kırıyor , gidiyor. Ön takıma mı dokundular ne yaptılar anlamadım.
|
|||||||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |