![]() |
|
ACİL YARDIM DELİRECEĞİM ! |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Toprak63 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Eylül 2021 Konum: Şanlıurfa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 06 Eylül 2021 Saat 19:07 |
Arkadaşlar 1 aydır çözülemeyen bir arıza ile karşı karşıyayız, en son buraya yazmak istedim.
Aracım 206, kırmızı ışıkta beklerken boşluğuma geldi debriyajı bıraktım ayağım frende stop etti araç, ardından yarım saat kadar gaz yememe yürümeme gibi bir sorun çıktı ortaya neyseki geçti dedik, hemen ertesi gün bir arıza baş gösterdi (BENZİN LPG FARKETMEKSİZİN) normal şehir içi, düz yollarda bir sorun yok hafif yokuş görünce Yüksek devirlerde 2.500 devir sonrası başlıyor silkeleme 3. - 4. 5. Viteslerde araba gaz keser gibi silkeliyor yokuşlarda aracı tutan birşey varmış gibi basıyorsun gaz yemiyor sıkıyor motoru silkeleme yapıyor tut bırak yapıyor sollamalara çıkamıyorum basıyorum gitmiyor. 1 aydır,3 bobin denendi bobin buji değişti, devir krank sensörü denendi, hava filtresi denendi, map sensörü denendi, gaz kelebeği temizlendi, bilgisayara bağlanıp yola çıkıldı, arıza göstermiyor bir sorun görünmüyor bilgisayarda. Katalizör bakıldı, sente atlatmış mı diye bakıldı dişliler normal, bugün en son üst kapak açılacak bakılacak denildi biraz önce konuştum rektefiyeye gidip gelmiş bir problem yok. Herşey normal şu anda LPG de iptal edilmiş durumda arızayı bulamıyoruz beyin diyenler de var beyinciye de gittik LPG iptali yap 1 hafta bin gel dedi net konuşmadı sıcak bakmadı. Şanlıurfa da ikamet ediyorum, gaziantepe kadar gittim aklımı kaybettirecek bana bu araç biri yardım etsin. Lütfen. 🙏 |
|
![]() |
|
talihsiz206 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Eylül 2021 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 10 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı talihsiz206
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
geçmiş olsun kardeş,.. egr baktırdın mı?
|
|
![]() |
|
Toprak63 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Eylül 2021 Konum: Şanlıurfa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Evet ona da baktıralar ustalarımız, çok teşekkür ederim. 🙏
|
|
![]() |
|
talihsiz206 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Eylül 2021 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 10 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı talihsiz206
ustam biraderin brdodwayi vardı, onu emanet almıştım. arabada üç kişi idik. normalde tık demeden basıp gideceği bir yokuşta araba takıldı, yolcuları indirdik tek şoför geriden basıp sürat kazanarak anca çıkabildi. araba yokuşlarda güç isteyen noktalarda çaresiz kalıyordu. bana kalırsa bu sizin ki ile birebir örtüşüyor, onun sıkıntısı debriyaj bakımı ile çözüldü. ben yaptırmadim o yuzden detayı bilmiyorum ama debriyajdan mış, debriyaji yaptırınca hicbirsorun kalmadı. bunu dikkate almanızı tavsiye ederim. tekrar geçmiş olsun
|
|
![]() |
|
Benim de aklımda baskı Balata olma durumu geçiyor ustalara sorduğumda ondan böyle yapmaz dediler ama yine de onu da açtırıp bakacağım inşallah bulacağız
|
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
Bana da baskı balata ve debriyajla ilgili bir durum olmuş gibi geliyor
|
|
![]() |
|
sozuak ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Ocak 2018 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 74 |
Ayak frende stop ettiğinde vites kutusuna kadar yük biner. Mekanik bir sorununuz olma ihtimali yüksek. Sorunu debriyaj ve vites kutusunda ara(t)mamanız hata olmuş.
|
|
![]() |
|
noelabi ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Eylül 2021 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
Benzer bir sorunu ben yaşadım, sorunun benzin pompasından çıktığı anlaşıldı. kontrol ettirmeni tavsiye ederim.
|
|
![]() |
|
Arkadaşlar yazdıklarınızı okuyorum, takipteyim teşekkür ederim fikirleriniz için benim için bu önemli yarın çıkacak araç bekliyoruz üst kapak ayarları da yapıldı araç hala aynı bir değişiklik yok. Dediklerinizi de dikkate alacağım.
|
|
![]() |
|
Berkay Erdinç ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2019 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 267 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Berkay Erdinç
Ben ilk olarak vuruntu sensörünün fişini kontrol eder fişte sorun görünmüyor ise sensörü değiştirirdim.bu sensör bloğun arka tarafında kalır emme manifoldunun hemen altında dolayısı ile genelde bilinmeyen bir sensör olsada arızalandığında benzer sorunlar oluşturur.
Lpgde bile aynı sorunu yapıyor olsada kesinlikle benzin pompasının basıncını kontrol ederdim. Yine benzin enjektörlerini kontrol ederdim. Map sensörü vs sensörler değiştikten sonra adaptasyon yapıldığından emin olunuz. Tabi parçayı değişimi yapmadn öncede iyi düşünün araştırın daha sonra karar verin.zira masrafınız giderek büyüyecek aynı oranda sabrınız tükenecek tekrar geçmiş olsun
Düzenleyen Berkay Erdinç - 10 Eylül 2021 Saat 07:12 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |