Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ACİL YARDIM DELİRECEĞİM !

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=51190
Tarih: 13 Haziran 2025 Saat 19:58
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: ACİL YARDIM DELİRECEĞİM !
Mesajı Yazan: Toprak63
Konu: ACİL YARDIM DELİRECEĞİM !
Mesaj Tarihi: 06 Eylül 2021 Saat 19:07
Arkadaşlar 1 aydır çözülemeyen bir arıza ile karşı karşıyayız, en son buraya yazmak istedim.

Aracım 206, kırmızı ışıkta beklerken boşluğuma geldi debriyajı bıraktım ayağım frende stop etti araç, ardından yarım saat kadar gaz yememe yürümeme gibi bir sorun çıktı ortaya neyseki geçti dedik, hemen ertesi gün bir arıza baş gösterdi (BENZİN LPG FARKETMEKSİZİN)  normal şehir içi, düz yollarda bir sorun yok hafif yokuş görünce Yüksek devirlerde 2.500 devir sonrası başlıyor silkeleme 3. - 4. 5. Viteslerde araba gaz keser gibi silkeliyor yokuşlarda aracı tutan birşey varmış gibi basıyorsun gaz yemiyor sıkıyor motoru silkeleme yapıyor tut bırak yapıyor sollamalara çıkamıyorum basıyorum gitmiyor. 1 aydır,3 bobin denendi  bobin buji değişti, devir krank sensörü denendi, hava filtresi denendi, map sensörü denendi, gaz kelebeği temizlendi, bilgisayara bağlanıp yola çıkıldı, arıza göstermiyor bir sorun görünmüyor bilgisayarda. Katalizör bakıldı, sente atlatmış mı diye bakıldı dişliler normal, bugün en son üst kapak açılacak bakılacak denildi biraz önce konuştum rektefiyeye gidip gelmiş bir problem yok. Herşey normal şu anda LPG de iptal edilmiş durumda arızayı bulamıyoruz beyin diyenler de var beyinciye de gittik LPG iptali yap 1 hafta bin gel dedi net konuşmadı sıcak bakmadı. Şanlıurfa da ikamet ediyorum, gaziantepe kadar gittim aklımı kaybettirecek bana bu araç biri yardım etsin. Lütfen. 🙏

Cevaplar:
Mesajı Yazan: talihsiz206
Mesaj Tarihi: 06 Eylül 2021 Saat 21:25
geçmiş olsun kardeş,.. egr baktırdın mı? 

Mesaj Tarihi: 06 Eylül 2021 Saat 23:09
Evet ona da baktıralar ustalarımız, çok teşekkür ederim. 🙏

Mesajı Yazan: talihsiz206
Mesaj Tarihi: 07 Eylül 2021 Saat 00:38
ustam biraderin brdodwayi vardı, onu emanet almıştım. arabada üç kişi idik. normalde tık demeden basıp gideceği bir yokuşta araba takıldı, yolcuları indirdik tek şoför geriden basıp sürat kazanarak anca çıkabildi. araba yokuşlarda güç isteyen noktalarda çaresiz kalıyordu. bana kalırsa bu sizin ki ile birebir örtüşüyor, onun sıkıntısı debriyaj bakımı ile çözüldü. ben yaptırmadim o yuzden detayı bilmiyorum ama debriyajdan mış, debriyaji yaptırınca hicbirsorun kalmadı. bunu dikkate almanızı tavsiye ederim. tekrar geçmiş olsun 

Mesaj Tarihi: 07 Eylül 2021 Saat 08:45
Benim de aklımda baskı Balata olma durumu geçiyor ustalara sorduğumda ondan böyle yapmaz dediler ama yine de onu da açtırıp bakacağım inşallah bulacağız 

Mesajı Yazan: talip206
Mesaj Tarihi: 07 Eylül 2021 Saat 18:45
Bana da baskı balata ve debriyajla ilgili bir durum olmuş gibi geliyor

Mesajı Yazan: sozuak
Mesaj Tarihi: 07 Eylül 2021 Saat 20:00
Ayak frende stop ettiğinde vites kutusuna kadar yük biner. Mekanik bir sorununuz olma ihtimali yüksek. Sorunu debriyaj ve vites kutusunda ara(t)mamanız hata olmuş.

Mesajı Yazan: noelabi
Mesaj Tarihi: 07 Eylül 2021 Saat 20:09
Benzer bir sorunu ben yaşadım, sorunun benzin pompasından çıktığı anlaşıldı. kontrol ettirmeni tavsiye ederim.

Mesaj Tarihi: 07 Eylül 2021 Saat 23:19
Arkadaşlar yazdıklarınızı okuyorum, takipteyim teşekkür ederim fikirleriniz için benim için bu önemli yarın çıkacak araç bekliyoruz üst kapak ayarları da yapıldı araç hala aynı bir değişiklik yok. Dediklerinizi de dikkate alacağım.

Mesajı Yazan: Berkay Erdinç
Mesaj Tarihi: 10 Eylül 2021 Saat 07:11
Ben ilk olarak vuruntu sensörünün fişini kontrol eder fişte  sorun görünmüyor ise sensörü değiştirirdim.bu sensör bloğun arka tarafında kalır emme manifoldunun hemen altında dolayısı ile genelde bilinmeyen bir sensör olsada arızalandığında benzer sorunlar oluşturur.
Lpgde bile aynı sorunu yapıyor olsada kesinlikle benzin pompasının basıncını kontrol ederdim.
Yine benzin enjektörlerini kontrol ederdim.
Map sensörü vs sensörler değiştikten sonra adaptasyon yapıldığından emin olunuz.
Tabi parçayı değişimi yapmadn öncede iyi düşünün araştırın daha sonra karar verin.zira masrafınız giderek büyüyecek aynı oranda sabrınız tükenecek tekrar geçmiş olsun

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net