|
Kilit açmayı kolaylaştırmak için HATASI |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
Burakylmz
1. Vites Kayıt Tarihi: 05 Ağustos 2021 Konum: Konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Burakylmz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 05 Ağustos 2021 Saat 00:27 |
Merhabalar herkese. 2015 model Active paket tam otomatik 508 sahibiyim. Aracımda ara ara başıma gelen bir sorun var. Arabaya bindiğimde normal çalıştırma prosedürü olan ayağım frendeyken start butonuna basıyorum ve ekranda "KİLİT AÇMAYI KOLAYLAŞTIRMAK İÇİN DİREKSİYON SİMİDİNİ ÇEVİRİN" diye bir uyarı mesajı çıkıyor. Vites P konumundan hareket etmiyor. İlk başıma geldiğinde akü zayıflaması şüphesiyle takviye yaparak arabayı çalıştırabildim. İkincisinde ise biraz bekledim tekrar denediğimde çalıştı. Halbuki aküm yeni 7 aylık start-stop akü. Serviste akü ölçümünü yaptırdım bir sorun yokmuş. Bu sorun neden kaynaklanır. Bilen biri varsa yardımcı olabilir mi? Şimdiden teşekkür ederim.
|
|
whisky
1. Vites Kayıt Tarihi: 17 Şubat 2017 Konum: Mersin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 315 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Hocam araç stop ettikten sonra inerken kalkarken vs direksiyon dönerse kendini kilitliyor. bunun için de araca bindiğimizde direksiyon kilidini açmak için direksiyonu oynatarak kontak çeviriyoruz. manuellerde böyle. otomatikte de start stop için malum acaba aynı hususa mı takılıyor araç. aklıma bu geldi. deneyin bakalım.
|
|
Burakylmz
1. Vites Kayıt Tarihi: 05 Ağustos 2021 Konum: Konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Burakylmz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Cevap için teşekkür ederim. Manuellerde dediğin gibidir ama otomatik olduğu ve kontak yerine start butonu olduğu için her türlü kilitliyor. Sorunu çözemedim. İşin kötü yanı vitesi de oynatmadığım için aracı hareket ettiremiyorum.
|
|
omerb
2. Vites Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2019 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 579 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Selamlar sorununuz bazı 508 lerdende varmış. Öncelikle şunu deneyin. Normal de starstoplu araçlara biner binmez frene basılıp direkt düğmeye basılmaz. Önce frene basmadan düğmeye basılır, gösterge ışıkları yanıp söner , sonra frene basılarak düğmeye basılır ve araç marş alır. Bnm ford dada aynısını yapıyorum. Renault da da.
Bunu deneyin olmaz ise, ilk söylediğime bakacağız. Yani bir çok 508 de, otomatik vites kolunu kitleyen bir mini motor var. Be bunun dişlisi kırılıyormuş. Bundan dolayı vitesi O konumundan hareket ettiremiyorsunuz. Bir ihtimalde fren müşürü arızalıdır. Frene bastığınızı algılamıyor olabilir. Sanırım bu işlere oto elekteilçiler bakıyor. Onlardan fikir edinin. Sonucu yazarsınız buraya. Kolay gelsin
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |