![]() |
|
Peugeot 206 acil yardım |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
Mesutaslan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Haziran 2021 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 57 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Mesutaslan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 09 Temmuz 2021 Saat 13:29 |
|
Arkadaşlar arabayı 2. El aldım. Alan kişi bakım yaptırmamış hiç.. Aldığım malzemeleri yazcam size. Motor radyatörü, yedek su deposu ve hortumu aldım. Suyu koyduk hararet yoktu. 2 gün kullandım sonra usta antifiriz koydu yedek su deposuna full yaptı. Su eklemedi hiç sonra araba Bi kaç gün sonra yedek su deposundan su eksiltme yaptı arabanın altı bildiğin su akıtıyor. Motor hararet yaptı iyice kırmızıya geldi çubuk. Ustaya götürdüm devirdaim den su akıtıyor muş. Devirdaim ve Triger kayışı değiştirdi su akmıyor şuanda. Triger değişim zamanı da gelmiş çatlamış kayış. Neyse bu sefer de şöför koltuğunun altında ıslaklık var ve usta dediki antiriz bu dedi.. Büyük ihtimalle ilk başta salak usta antifirizi full yapınca oldu bu. Kalorifere baktı ordan kaçırmıyor bu başka usta değiştirdi devirdaim Triger setini. Neyse bu usta karalüfer de sorun yok dedi. Döşeme deki ıslaklık için de oto kuaför yaptır ozaman çıkar ortaya dedi. Bilmiyorum onlar yıkama yaparlar. Motor altından bir avuç sıvı damladı motor veya şanzıman yağı olabilir dedi. Şimdi sizlere sorum şu ıslaklık neden olabilir araba altından gelen şey ne olabilir. Antifiriz bu kadar etki yapar mı.
|
||
![]() |
||
Berkay Erdinç ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2019 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 267 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Berkay Erdinç
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Uzun süre antifiriz kullanılmayan araçların kaçınılmaz sonu.antifriz yaz kış muhakak soğutma suyuna eklenmeli.eklenmez ise soğutma suyunun gezdiği tüm alanlarda paslanma meydana gelir.sonra birden bire antifiriz eklenirse artık pastan yorgun düşen metalleri antifiriz rahatlıkla deler. Zaten artık olan olmuş.delinen deforme olan tüm parçaları yenisi ile değiştirin. Suan hala aracın altından yağmı soğutma suyumu geliyor bakmadan kimse bunun cevabını veremez.motor bloğunun üzerindeki tapalar,temostat gövdesi,lpg var ise araçta regülatör,su hortumlarının geneli hatta yeni değişen devirdaim.bunların herbirine bakılmalı.sunuda sormak istiyorum ustanız birden bire okadar antifirizi doldurdu sizi hiç uyarmadı mı delinebilir bir yerler diye. Son olarak araç nekadr süre hararet gördü.conta yanık mı yada üst kapakta sorun oluştumu bunlara bakıldı mı araçta
|
||
![]() |
||
Mesutaslan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Haziran 2021 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 57 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Mesutaslan
|
Antifirizi usta kendi koydu mavi antifiriz al dedi aldım gitti hepsini koydu 3 litreyide. Ondan sonra oldu devirdaim deldi geçti sonra baktık onu değiştirdik yedek su deposundan su eksiltme filan yok ama arabanın altında sızıntı var akıyor. Şöför yerindeki yerde döşemede ıslaklık var antifiriz miş oda.. Nasıl yapcaz bilmiyorum..
Düzenleyen Mesutaslan - 09 Temmuz 2021 Saat 16:16 |
||
![]() |
||
Berkay Erdinç ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2019 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 267 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Berkay Erdinç
|
Antifiriz %50 %50 karışır. Araç içine gelen su kalorifer radyatöründen geliyordur.orayıda delmiştir. Motor içinede dediğim yerleri arayıp kaçağı tespit etmek gerekli resimden daha çok iyi bir video daha fazla iş görür fakat çekeceğiniz yerleri bilmeniz gerek
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Mesutaslan
|
http://hizliresim.com/qbz70de https://www.hizliresim.com/rv7cvgy
Araba altından da şöför yerindeki yerde döşemede den de antifiriz li yağ varmış. Bi başka usta böle dedi. Antifirizi koyan ustaya gitmedim daha gidersem ağzını burnunu kırarım çünkü onun. Yani araba altındaki ile döşemede ki aynı sıvı.
Düzenleyen Mesutaslan - 09 Temmuz 2021 Saat 16:44 |
||
![]() |
||
x571 ![]() 3. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2016 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1209 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
neden söylesin ki ? bak ne güzel ekmek çıktı işte. adam bir dünya yer değiştirecek. motorda sıkıntı olduysa motorcu da ekmek yiyecek . bunlar babadan oğula nesil. varya şöyle forumlar sayesinde millet azcık bilgilendi. yoksa ayakta hoplatır bunlar yeminle . hepsi yağlamış bekliyor dükkanın önünde.
|
||
![]() |
||
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3069 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Kalorifer peteginden kaçırıyor. Şansın varsa peteğe giren borunun contasından kaçırıyordur. Şansın yoksa petekten kaçırıyordur. Aşağıdaki linkte detaylı anlatımı var. https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=43669&title=206-kalorifer-petegi-sokumu-ve-oring-degisimi Düzenleyen talip206 - 10 Temmuz 2021 Saat 17:08 |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |