![]() |
|
Gösterge sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Yorgun4114 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 04 Şubat 2021 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 10 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Yorgun4114
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18 Mayıs 2021 Saat 18:57 |
Aracı ilk aldığımda hız göstergesi ve devir göstergesi bozuktu. İbre ayarı yapıldı 3 5 gün sonra baktım hararet göstergesi arabayı çalıştırır çalıştırmaz ileride başlıyordu sonra hararet ibre ayarı yapıldı. Bu seferde çok az milim ilk calistirinca geride başlıyor kullanmaya devam ettm ancak hararet göstergesi arabayı kullanırken geçen 90 nin üzerine çıktı aracı stop ettim bir daha çalıştırdım en yukarı çıktı kırmızı olan bölgeye şimdi benim ne yapmam gerekiyor... Açıkçası araç hararet mi yapti acaba diye iskillendim ama duman Felak yoktu motorda. Pejo 206 2004 model benzin
|
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Merak etmeyin sıkıntı yok. Stop edince arabanın devirdaimi ve fan duruyor.
Motorun içindeki soğutma sıvısı mitor sıcaklığı ile ısınmaya devam ediyor. Kontağı açınca müşür bu seviyeyi ölçüyor. Araba çalışınca normale dönüyor ve aşağı iniyorsa sıkıntı yok.
|
|
![]() |
|
Yorgun4114 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 04 Şubat 2021 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 10 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Yorgun4114
![]() ![]() ![]() ![]() |
Aracı çalıştırdım ancak 2 3 saniye calistirdim düşmedi ben de bişi olur diye kapattım kontagi, hararet yarıyı geçtiği için bu şekilde deneme yaptım belki aracı stop ettirirsem 90 dereceye düşer diye düşündüm
Düzenleyen Yorgun4114 - 19 Mayıs 2021 Saat 15:01 |
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
Biraz bekleyin devirdaim yapmaya başlayınca düşer. Düşmezse sorun vardır.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Yorgun4114
Hmm teşekkür ederim sanırım biraz denemem gerekiyor. Hararetin 100 e çıkması normal mi peki o gün çok dur kalk yapmıştım hava da sıcaktı trafik vardı
|
|
![]() |
|
Normal hocam. Peugeot benzinlilerde çok görülen durum.
Kırmızıya dayanıp stop uyarısı vermediği sürece ve fanlar vs çalıştığı sürece sıkıntı yok. Yoğun trafikte benim 100 ü bile geçiyor çoğu zaman. |
|
![]() |
|
Memreze ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Şubat 2021 Konum: Diyarbakır Durum: Aktif Değil Mesajlar: 19 |
100 den aşşağı inmiyor ki namıssızz :))) azıcık trafikte 100 oluyor fan devreye giriyor
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Yorgun4114
Arkadaşlar sorunu çözdüm. Sıkışık trafikte klimayı sona getirince hararet yapabiliyormus. Bu küçük motor araçlar için geçerli. Bu durumda klimayı kapatıp araca gaz vermek gerekiyormuş. Ben de hep klimayı son ayara getiriyordum sonra hararet yapıyordu. Şimdi klimayı sıkışık trafikte orta ayara getiriyorum sorun çıkmadı.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |